Haberler

CHP Tunceli Milletvekili Erol Açıklaması

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, "Milli Eğitim Bakanımıza, Tunceli'yi bu eğitim, öğretim yılında öğretmensiz bırakmadığı, oradaki öğrencilerimizin mutlu bir şekilde okullarına gitmelerine katkı verdiği için teşekkür ediyorum.

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, "Milli Eğitim Bakanımıza, Tunceli'yi bu eğitim, öğretim yılında öğretmensiz bırakmadığı, oradaki öğrencilerimizin mutlu bir şekilde okullarına gitmelerine katkı verdiği için teşekkür ediyorum." dedi.

Erol, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, milletvekili olduğu kentte kamu görevlilerine yönelik görevden alma ve göreve iade işlemlerine değindi.

Gürsel Erol, Tunceli'de aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 500'ün üzerinde kamu çalışanının görevden alındığını, ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile yapılan görüşme ve girişimler sonucu 419'unun görevlerine iade edildiğini hatırlattı.

Bakan Yılmaz'a basın toplantısı aracılığıyla teşekkür eden ve bu teşekkürünü yüz yüze de iletmek istediğini aktaran Erol, Türkiye genelinde mağduriyet yaşayan diğer öğretmenlerin de görevlerine dönmeleri yönünde talepte bulunacağını aktardı.

Tunceli de henüz göreve dönüşü yapılmayan 85 öğretmenle ilgili de tekrar işlerine dönmeleri konusunda Bakan Yılmaz'a ricada buluncağını söyleyen Erol, "Sayın Bakanımıza, Tunceli'yi bu eğitim, öğretim yılında öğretmensiz bırakmadığı için, Tunceli'deki öğretmenlerimizi mağdur etmediği için, oradaki öğrencilerimizin bugün mutlu bir şekilde okullarına gitmelerine katkı verdiği için teşekkür ediyorum. Bu teşekkürlerimi de kendisine ifade edeceğim." diye konuştu.

Bir soru üzerine Tunceli'deki öğretmenlere ilişkin gelişmelerle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da bilgi verdiğini anlatan Erol, Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Binali Yıldırım ile yapması beklenen görüşmede Tunceli'deki göreve iadelerin diğer illerdeki mağduriyetlere örnek gösterilebileceğine ilişkin düşüncesini de Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na ilettiğini vurguladı.

Erol, toplantıda, aile dostu olan sanatçı Tarık Akan'ın vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü de dile getirerek, Akan'a Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Gürsel Erol Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title