Haberler

CHP Trabzon İl Başkanlığındaki "İşgal" Eylemi

Trabzon'da CHP'nin ilk sıra milletvekili adayının kontenjana tabi tutulması kararını protesto için CHP İl Başkanlığında "işgal" eylemi başlatan grubun, bekleyişi sürüyor.

Trabzon'da CHP'nin ilk sıra milletvekili adayının kontenjana tabi tutulması kararını protesto için CHP İl Başkanlığında "işgal" eylemi başlatan grubun, bekleyişi sürüyor.

CHP'nin kontenjan uygulamasına tepki göstermek için CHP il Gençlik Kolları Başkanlığından istifa eden Mustafa Erdi Çakır, partinin il, ilçe yöneticileriyle Trabzon il Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

CHP gençlik kollarındaki gençlerin hiçkimsenin etkisi olmadan heyecan ve umutlarına yapılan saldırı üzerine CHP Trabzon İl Başkanlığını "işgal" ettiklerini  belirten Çakır, amaçlarının değişmediğini söyledi.

Trabzon örgütünün talebi olan, seçimle kendi adaylarını seçmek ve meclise göndermeyi amaçladıklarını dile getiren Çakır, "Biz işgalimizde bunu dile getirdik. Bu noktada Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na olan inancımız devam etmektedir"  dedi.

Çakır, yapılan yanlıştan dönülmesini istediklerini ifade ederek, "İşgal', 'militan' ve 'devrim' kelimeleri bizim örgütümüzü korkutmamaktadır. Bu kelimeler, Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ihtiyaç halinde kanımızda, karakterimizde ortaya çıkmaktadır. Bugün de böyle bir gereklilik vardır. Bizleri üzen bu yapmış olduğumuz eylemi birilerine mal etmeye çalışan grupların olmasıdır. Biz kimsenin isteğiyle desteğiyle bu işgal eylemine başlamadık. Tamamen kendi hür irademizle başladık ve devam etmekteyiz" diye konuştu.

"Parti binasını terk etmeyeceğiz"

Eylemcilerden Osman Dilber de tek kontenjanlarının özgürlük olduğunu ve bunun için yola çıktıklarını dile getirerek, sonuna kadar bunu söylemekten vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

CHP'nin genç ve aydınlık yürekleri olduklarını anlatan Dilber, "Dünden bu güne CHP Genel Başkan Yardımcılarımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda eylemimizin CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından karşılık bulduğunu gördük" dedi.

Dilber, genel merkezdeki yetkililerden haklı taleplerinin tekrar gözden geçirileceği sözünü aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Genel merkezimizdeki yetkililerin de bizden isteği şu oldu; 'haklı eyleminizi kutluyor, sizleri demokrasinin bekçileri olarak görüyoruz. Eyleminiz gerekli mesajı verdiğinden dolayı, eyleminizi demokratik şekilde bitirmenizi istiyoruz'. Genel merkezimizin ifadelerine karşın biz gençler olarak eylemimizi bitirmiyor, sadece verilen söz yerine getirilene kadar Cumhuriyet Halk Partisi il, ilçe örgütleri Trabzon'da partilerinin üyelerini belirleyeceği bir seçime kadar eylemimiz devam edecektir. Eylemimizi devam ettirirken, genel merkezimizden bize haber iletilene kadar artık basına ve kamuoyuna hiçbir şekilde bir şey söylemeyeceğiz."

Parti binasını terk etmeyeceklerini vurgulayan Dilber, "Kamuoyu önünde buradaki eylemimizi erteliyor gibi görünüyoruz ama eylemimiz biz gençlerle beraber parti binasında işgal ettiğimiz özgürlüklerimizi koruyacağımız, demokratik gelişim sürecini işleyeceğimiz yurdumuzda devam edecektir" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title