Haberler

CHP TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan Kılıçdaroğlu: (2) "Bir bayrağın indirilmesine ben nasıl sessiz kalabilirim, bu ülkede bir bayrağın indirilmesine biz nasıl sessiz kalabiliriz, bu ülke nasıl sessiz kalabilir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir bayrağın indirilmesine ben nasıl sessiz kalabilirim, bu ülkede bir bayrağın indirilmesine biz nasıl sessiz kalabiliriz, bu ülke nasıl sessiz kalabilir. O bayrağı dalgalandırmak için yüzbinlerce şehit verdik. Bayrak geçerken hepimiz ayağa kalkarız. Bayrak bizim kutsalımızdır, sadece bizim değil, her ülkenin bayrağı kutsaldır" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda gönderdeki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine değindi.

"Bayrak inecek bunların hepsi seyredecek" diyen Kılıçdaroğlu, "Şimdi bugün grup toplantısında celallenmiş 'vay efendim bayrak nasıl inermiş, asker hesabını verecekmiş.' Ben söyleyeyim, o bayrağı orada sen indirdin, sen" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sen indirdin derken bunu ben söylemiyorum, bunu Bülent Arınç söylüyor. Bakın Bülent Arınç, ayın dokuzunda Meclis'te bir toplantıya katılıyor, yaptığı konuşmayı aynen okuyorum; 'Genelkurmay Başkanımızın açıklaması fevkalade dikkatle okunmalıdır.' İyi okuduk. 'Sabırla olayları takip ediyoruz.' Bayrak inmiş, beyefendi sabırla olayları takip ediyor. 'Yoksa bayrak direğine çıkmaya çalışıp da o bayrağı oradan indirmeye cüret eden insana herhalde cezası o anda verilebilirdi, eğer sabır olmasaydı.' Şu cümle çok önemli, 76 milyon yurttaşımın bu cümleye kilitlenmesini istiyorum, ne diyor cümle; 'eğer hükümetin siyasi iradesine bağlılık olmasaydı.' Yani orduya talimat verdik, siyasi iradeye bağlılık var, bayrak oradan inecek asker ses çıkarmayacak.' Bülent Arınç. Ben söylesem kıyameti koparacak, 'işte CHP Genel Başkanı kışkırtıyor...' vesaire. Bülent Arınç söylüyor, 'siyasi iradedir, talimatı verdik, o bayrak indi, asker seyretti, çünkü biz seyretmesini istedik."

Başbakanın "CHP bunu kullanıyor" dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Bir bayrağın indirilmesine ben nasıl sessiz kalabilirim, bu ülkede bir bayrağın indirilmesine biz nasıl sessiz kalabiliriz, bu ülke nasıl sessiz kalabilir. O bayrağı dalgalandırmak için yüzbinlerce şehit verdik. Bayrak geçerken hepimiz ayağa kalkarız. Bayrak bizim kutsalımızdır, sadece bizim değil, her ülkenin bayrağı kutsaldır" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir'e gittiğinde Yunan bayrağını ayağının altına serenlere, "Bu Yunan halkının onurudur, buna basılmaz kaldırın" dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ne olursa olsun, bütün yurttaşlarıma sesleniyorum; bu değil miydi daha düne kadar 'her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım' diyen, milliyetçilik nedir biliyor musunuz? Bayrak sevgisidir milliyetçilik, milliyetçilik vatan sevgisidir. Boşuna şair dememiş 'bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Sağa sola kıvırmasın. Sadece olay bununla sınırlı değil, Esendere Sınır Karakolu'nda da gümrüğünde de bayrak indirildi. Bir televizyon programında bunu açıkladım, çünkü elimde tutanak vardı, bayrak indirilmişti, pek çok yere de haber verilmişti. 7-8 memur bayrağın indirildiğini tutanağa bağlamıştı. Açıkladıktan sonra o memurları Ankara'ya getirdiler, eski tarihli bir tutanak tutup, 'bayrak indirilmemiş, aşırı rüzgardan bayrak düşmüş.' Biz bunların ayrıntılarını biliyoruz. Bunların bayrağa falan saygısı yok, bayrağa saygısı olan zaten öyle konuşmaz."

-"Tek farkı var, o'nun apoletleri yok"-

Bir ülkeye demokrasi ve özgürlük getirmenin yolunun darbe hukukunun ortadan kaldırılmasıyla mümkün olabileceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, bir ülkede darbe yasaları hala yürürlükteyse o ülkeye demokrasi getirilemeyeceğini söyledi.

Hükümete, "Siz gerçekten o ülkeye demokrasiyi mi getirmek istiyorsunuz? O zaman gelin önce şu darbe yasalarını değiştirelim" dediklerini aktaran Kılıçdaroğlu, "Kim getirdi bunları Kenan Evren ve arkadaşları. Yürürlükte mi? Yürürlükte. O'nun nesi vardı? Apoletleri. O yasaların arkasına saklanan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kenan Evren'den tek farkı var, o'nun apoletleri yok, yoksa ikisi de darbeci" diye konuştu.

-"Demokrasi ve Özgürlük Bildirgesi"-

Bunu kamuoyuna anlatmak için 17 maddelik "Demokrasi ve Özgürlük Bildirgesi" hazırladıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, İstanbul'da geniş katılımlı bir basın toplantısıyla bildirgeyi kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlattı.

Toplantıda, "Bu ülkede terörü bitirmenin yolunun tam demokrasi ve özgürlükten geçtiğini" söylediklerini belirten Kılıçdaroğlu, bireyin hak ve özgürlüklerinden genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Bunları gelin yapalım, sonuç alırız. Yüzde yüz terör biter mi? Onu bilmem ama en azından marjinalleşir. Fakat bunların hiçbirisi gerçekleşmedi" dedi.

-"Lider sultası varsa demokrasi olmaz"-

Yüzde 10 seçim barajının olduğu bir ülkede barışın ve huzurun sağlanamayacağını da iddia eden Kılıçdaroğlu, "Kim getirdi? Darbeciler. Kim savunuyor? Sivil darbeci. Siyasi Partiler Yasası'nda çok sayıda değişiklik yapılması lazım. Lider sultasının kaldırılması lazım. Eğer lider sultası varsa demokrasi olmaz" görüşünü dile getirdi.

Bildirgelerindeki "Düşünceyi açıklama özgürlüğü" maddesine de değinen Kılıçdaroğlu, insanların düşüncelerinden ötürü hapse atılamayacağını kaydetti.

Çok sayıda gazeteci, asker, avukat, akademisyen ve öğrencinin sadece düşüncelerinden dolayı hapse atıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Böyle demokrasi olur mu? Olmaz. Demokrasi sadece batı da doğu da değil, bütün Türkiye safında olmalı. 'Toplantı gösteri hakkı.' Anayasa da var. Silahsız ve saldırısız, izin almadan gösteri yapılabilir. Adam meydanları kapatıyor, meydanlar bir kentin enerjisini boşalttığı yerdir. Polis dolduruyor meydanlara. Emin olun Kenan Evren'in aklına bile gelmezdi. Ama bu yapıyor, tam bir darbeci. İnsanlar çıkmasınlar, konuşmasınlar çünkü bir paranoya var, 'Bana darbe yapacaklar beni indirecekler.' Kardeşim hiç meraklanma, seni sandıkta indireceğiz, söz seni sandıkta indireceğiz. Özel yetkili mahkemeler kaldırılsın dedik, nihayet kaldırdılar ama şöyle bir şerh koydular; 'davalara bakmaya devam edecek.' Sonra Allah'ın hikmeti 17 Aralık oldu, orayı da kaldırdılar. Çünkü ucu kendisine dokununca aklına hukuk geliyor, vatandaşa dokununca aklına hukuk gelmiyor. Daha düne kadar 'ben o davaların savcısıyım' diyordu. 'Bunlar darbeci' diyordu. Sonra önce kendi danışmanı 'burada kumpas var, haksızlık var, önümüzdeki günlerde biz bunları düzelteceğiz' dedi. 17 Aralık bitti, seçimler bitti, bizim diktatör bozuntusu bunların tamamını unuttu. Balyoz'da haksızlık yapıldığını sen söylüyorsun, danışmanın söylüyor. Biz kanun teklifi verdik, TBB Başkanı seni ziyaret etti, sen o'na 'evet' dedin. Niye unutuyorsun? Unuttun, çünkü rahatladın, rahatlayınca onlar hapiste kalabilir. Bu konuda yasa teklifini parlamentoya veren kim yine biz, çünkü biz adaletten yanayız. Çünkü biz mazlumdan yanayız."

-"TÜBİTAK'a hayvanat bahçesinden bir müdür atandı"

TÜBİTAK'ın Türkiye'nin en saygın kurumlarından biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, kuruma hayvanat bahçesinden bir müdür atandığını savundu.

Kılıçdaroğlu, "Onların öncülüğünde bir rapor hazırlandı. 17 Aralık'tan sonra Erdoğan'ın çocuklarıyla yaptığı konuşma hece hece montajlanmış. Böyle bir teknoloji daha dünyada yok. Yok ama kim bulduysa güzel bulmuş. Kendisini aklamaya çalışıyor, çocuklarıyla yaptığı konuşmanın gerçek olmadığını söylüyor. 'Montajdır, düzmecedir' diyor. Ne derse desin, ben bu ülkenin vicdanına seslenmeye devam edeceğim. Her türlü eleştiriyi bana yapabilirsiniz ama kimse bana 'sen kul hakkın yedin' diyemez" değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının bu bölümünde 17 Aralık günü Başbakan Erdoğan ile çocukları arasında geçtiği iddia edilen konuşmalardan, konuşmanın yapıldığı telefonların numaralarını ve konuşma sürelerini de vererek bazı bölümleri paylaştı.

"Olaylara ne kadar vakıf olduklarını" belirtmek için bu açıklamaları yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu,  şunları kaydetti:

"Şu TÜBİTAK'ta bunun altına imza atan adamlarda acaba vicdan var mı, acaba ahlak, iman, Müslümanlık var mı? Acaba kul hakkına saygı var mı? Türkiye'nin en saygın kuruluşlarından birisine hayvanat bahçesinden birini getirirseniz size böyle rapor verir. Bu rapor Erdoğan'ı aklamaz. Ben bu ayrıntıları biliyordum, ama kamuoyuyla paylaşma fırsatı bulmamıştım. O rapor verildi, hiç değilse paylaşma fırsatını buldum. Şimdi o raporu mahkemelere delil olarak sunacaklar. Hayvanat bahçesi müdürünün, ses mühendisi olmayan birisinin verdiği raporlar ne zamandan beri delil oluyor. Herhalde hakimin önüne gidecek, hakim vicdanlıysa 'bir dakika arkadaşım, kimsin sen nasıl verdin bu raporu' diyecek. Hakimi de değiştirebilirler, oraya başka bir hakim de getirebilirler. Ama bu milletin vicdanını değiştiremezler. Eğer bunlar sahteyse, telaşa kapılmış, savcıya talimat veriyorlar, savcı yazı yazıyor, 'dinleme ve izleme kayıtların 15 Aralık'tan sonraki bölümlerini silin' diyor. Niye siliyorsun, madem sahte niye siliyorsun? Orada hiçbir şeyin olmaması lazım. Çünkü onların tamamı doğru, bu kürsüde konuşmuştum, Ağrı Dağı ne kadar doğruysa bu tapeler, bu konuşmalar o kadar doğru. Biz senin bütün üç kağıt numaralarını biliyoruz. Sen bu milleti dolandırıyorsun, bu millete ahlakı değil, ahlaksızlığı öğretmeye çalışıyorsun. Zaten sorunumuz da bu. Böyle bir Başbakan olabilir mi? Sen kendine güveniyorsan alırsın bunları gönderirsin ABD'de, Rusya'da, İngiltere'de, Almanya'da bu konuda uzman kuruluşlar var. Gönderirsin raporunu alırsın şakır şakır mahkemenin önüne koyarsın ama sen ne yapıyorsun? Bunu yapmıyorsun. TÜBİTAK'ın başına önce hayvanat bahçesinden bir müdür getiriyorsun, 'raporu hazırlayın, beni beraat ettirin' diyorsun."

Söz konusu raporun "havuz medyasına servis edildiğini" iddia eden Kılıçdaroğlu, "Adı havuz medyası olduktan sonra onların hiçbir önemi yoktur. Çünkü onların doğru yazma, olayları yorumlama özellikleri yoktur. Onlar kendilerini Recep Tayyip Erdoğan'a adamış kişilerdir" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ne diyordu bunlardan birisinin genel yayın yönetmeni, 'Alo Süleyman 2 milyon gönderde işçilerin parasını ödeyeceğim.' Süleyman dediği de evinde ayakkabı kutusunda para çıkan, milyon dolarlar çıkan Halk Bankası'nın genel müdürü. Sormak lazım sen nasıl bir bankanın genel müdürüne '2 milyon gönder' diye telefon ediyorsun. Demek ki buna alıştırılmış. Sonra ne oldu bu genel müdür, Ziraat Bankası'nın yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Bence Recep Tayyip Erdoğan'a çok iyi bir danışman olur. Paraları nasıl yürüttüğünü...Ya o, o'na danışman olacak, ya o, o'na. Paralar nasıl götürülür, devlet nasıl soyulur, bunların hepsini birbirlerine anlatsınlar. Daha garibi olan şu; bir gazeteci ile yapılan görüşme vardı. Kur'an ile dalga geçiliyordu, 'Bakara, makara vesaire' diye. Gazeteci arkadaş çıktı özür diledi, O özür dilediği ve doğru olduğunu kabul ettiği konuşmanın da montaj olduğunu iddia ediyorlar. Adam 'ben konuştum' diyor, 'hayır sen konuşmadın, senin sesin montajlandı.' Böyle garip bir süreç içindeyiz. Sorunlarımız çok ama aşabiliriz, hiç endişe etmeyin, umutsuzluğa kapılmayın. CHP olduğu sürece çözülmeyecek sorun olmaz. Bizim iktidarımızda her sorun çözülecektir, biz güçlü Türkiye'den yanayız. Sorunlarını çözen, kendisini aşan bir Türkiye'den yanayız. Biz güçlüyüz, çünkü biz haklıyız, haklı olduğumuz için güçlüyüz. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, önümüzdeki günlerde çok daha güzel gelişmeler olacaktır diye düşünüyorum."

-Salman, kaktüs dağıttı-

Öte yandan grup toplantısı öncesi Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman tarafından getirtildiği belirtilen kaktüsler salondaki masalara bırakıldı.

Gazetecilerin soruları üzerine bilgi veren Salman, kaktüs bitkisinin insandaki gerginliği aldığını söyledi.

Salman, "Seçim ortamı biraz gergin geçti, kaktüste stresi, gerginliği ve radyasyonu alıyor. O yüzden. Yalova'da hem Mustafa Kemal Atatürk'ün kenti, hem de bir çiçek kenti. Çok da emekleri geçti bizim Genel Başkanımız başta olmak üzere, parti yöneticilerimiz, milletvekillerimiz... Bu günkü grup toplantısını fırsat bilip, çiçeği burnunda belediye başkanı olarak çiçek getirdik" dedi.

"CHP'nin gerginliğini mi?" denmesi üzerine ise Salman, "Hayır, seçim ortamının. Yalova'da ikinci seçimler biraz sert geçti. Özellikle seçim günü çok dışarıdan gelen vardı. Bazı atraksiyonlar yaşandı. Bunu yapanlar dışarıdan gelenlerdi. Bu sadece kendi partim için değil, bütün Türkiye'nin stresini alsın diye" açıklamasını yaptı.

Salman, başka bir soru üzerine AK Parti Yalova teşkilatına da kaktüslerden gönderdiğini kaydetti.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Vefa Salman Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
title