Haberler

CHP Söz Verdi: O Kütüphaneyi Biz Yapacağız

Güncelleme:

Şanlıurfa'ya gelen CHP heyeti; hayatını kaybeden gençlerin yapmak istedikleri kütüphaneyi kendilerinin yapacaklarını söyledi.

Suruç'ta gerçekleştirilen saldırının ardından aralarında Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Sezgin Tanrıkulu'nun bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti Şanlıurfa'ya geldi. Saldırısı sonrası olay yerinde ve Suruç'ta incelemelerde bulunan heyet daha sonra CHP Şanlıurfa İl Binasında basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayarak izlenimlerini paylaştı.

Heyet gerçekleşen saldırıda yaşamını yitiren yerine kendilerinin Kobani'de kütüphane ve çocuk parkı yapacaklarını söyledi. Güvenlik güçlerine ve istihbarat birimlerine seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tarıkulu, "Nerede görmezden geldiyseniz bunun hesabını sizlerden soracağız. Bunları duymazdan gelenlere bir kez daha sesleniyorum. Elinizde imkan varken bundan sonrasını önlemek zorundasınız. Bunun vebali boynunuzda olacak, bizim elimiz de sizin iki yakanızda olacak. Dün ayrıca bir asker Adıyaman'daki bir çatışmada yaşamını yitirdi, şehit düştü. Biraz sonra Malatya vekilimiz, Ankara milletvekillerimiz saat birde törene katılacaklar" dedi.
Tanrıkulu, acının telafi edilmesi, sarılması için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştıklarını söyledi.

AĞBABA: MÜTHİŞ BİR GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR

Suruç'taki incelemelerdeki tespitlerini basın mensupları ile paylaşan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise heyet olarak daha önce Suruç'a ve Kobani'ye gittiklerini ve orada görülen manzaranın korkunç olduğunu söyledi.

Ağbaba, "Gençlerin Suruç'a geleceği, basın toplantısı yapacağı biliniyor. Müthiş bir güvenlik zafiyeti var. MİT'in ne işe yaradığını insanın sorası geliyor. MİT maalesef hiçbir katliamı ortaya çıkaramadı. MİT, KİT'e yani kişisel istihbarat teşkilatına döndü. Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel istihbarat teşkilatı gibi çalışıyor. Reyhanlı'da 50 kişinin, Cilvegözü'nde 13 kişinin ölmesi, Diyarbakır'da Niğde'de insanların katledilmesi. Bunların arkasındaki güç ortaya çıkarmadı MİT. Dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun, demokrasi olsun olmasın. Bunun bir sonucu olmalı. MİT zaten siyasallaşmış. MİT Müsteşarı derhal görevi bırakmalıdır. Geçici içişleri bakanı istifa etmelidir. Hükümetin siyasi sorumluluk alması için çağrı yapıyoruz" dedi.

'MECLİSE ARAŞTIRMA ÖNERİSİ VERECEĞİZ'

Tüm bu yaşananlar AKP'nin ve MİT'in Suriye politikalarının sonucudur diyen Ağbaba, "Ben buradan bir şey söylemek istiyorum. Gençlerin hedefi orada kütüphane kurmaktı, biz de CHP'li belediyeler olarak hem yasını tutacağız, hem de kütüphaneyi oraya kuracağız. Çocuk parkı inşa edeceğiz katledilen gençlerimiz adına. Son olarak Reyhanlı Cilvegözü gibi katliamlar gibi karanlık kalmasın. Bugün Meclis'e araştırma önergesi vereceğiz" şeklinde konuştu.

Heyet basın açıklamasının ardından Suruç ve Gaziantep'e hareket etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Veli Ağbaba Şanlıurfa Kobani Yerel Politika Güncel Haberler

title