Haberler

CHP Selçuk Seçim Bürosunu Açtı

CHP Selçuk seçim bürosu festival havasında yapılan bir törenle açıldı.

CHP Selçuk seçim bürosu festival havasında yapılan bir törenle açıldı. Seçim bürosunun açılışına İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Milletvekili Musa Çam, Eski Milletvekili Sabri Ergül Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, CHP İlçe Başkanı Özge Yıldırım, CHP İlçe örgütü, sivil toplum kuruluşları, odaların ve derneklerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP İlçe Başkanı Özge Yıldırım Seçim bürosu açılışına katılan CHP örgütüne ve tüm katılımcılara teşekkür ederek, "Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi süreç gösteriyor ki 2014 yerel seçimleri Türkiye'nin kaderini ve siyasi yapısını değiştirecek bir seçim olacak. 90 yıllık dev bir çınar olarak Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden bu yana nasıl milli değerlerine sahip çıktıysa bundan sonra da Türkiye'nin laik demokratik hukuk devleti varlığını sürdürmesi ve ülkenin maddi ve manevi kaynaklarının sömürülmemesi için elinden geleni yapacak. Yerel seçime katılacak tüm partilere başarılar diliyorum. Umarım barış içerisinde bir seçim süreci geçiririz" dedi.

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise, "Burada emeklileri, 700 lira maaşla çile çeken insanları, köylüleri, tarımdan masrafını çıkaramayan çiftçilerimizi, işçimizi, taşeronda iş bulamayan aldığı ücretle geçinemeyen insanları, atanamayan öğretmenlerimizi, konuşmak lazım. 12 yıldır bu ülkeyi kalkındırdık otobanlar raylar yaptık diyenlere bakın bir ülkeyi kalkındıramadılar. İnsanlarımız zor geçiniyor. Ama bu iktidar mecliste ne emekliliği düşünüyor ne mazotun fiyatlarını düşünüyor ne de kadro ile atanamayanları düşünüyor. Tek düşündükleri savcıları nasıl görevden alabilirim. Yolsuzluğu nasıl örtbas edebilirim diye düşünüyor kendi ihtiyaçlarını görecek yasal düzenlemeler çıkartıyorlar. Ülkemizin insanlarını düşünmüyorlar" dedi.

Milletvekillerinin ardından konuşma yapan ve kendisini 20 yıldır yalnız bırakmayanlara teşekkür eden Selçuk Belediye Başkanı ve CHP Selçuk Belediye Başkan Adayı Hüseyin Vefa Ülgür, "Biz laf olsun diye pankartlara "İşimiz Selçuk, Gücümüz İzmir" diye yazmıyoruz. Gerçekten bizim işimiz Selçuk Gücümüz İzmir gerçekten biz size aşığız. Yerel seçimlerin genel seçimler havasına dönüşmesinin nedeni Başbakan. Neden böyle yapıyor gerçekten Başbakanın sıkıntıları var. Yatak odalarında ayakkabı kutularında paralar. Bunları nasıl eriteceğini düşünüyor. Canı baklava çektiği için bir dilim baklava çalan çocuğa 8 yıl ceza verenler bugün milyon dolarları götürenleri serbest bıraktılar. Bu da yetmiyormuş gibi paraları da onlara iade ettiler . Durum böyle olunca yerel seçimlerde genel seçim havasında geçiyor" dedi.

"Zekamızla dalga geçiyorlar"

Yerel seçimde oy kullanırken oyların nereye gideceğini iyi düşünün diyen Başkan Ülgür, "Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (oy verirken mührü nereye vuracağız) diye sorun kendinize. O ampüle vermiş olmayacak mısınız? O oy nereye gitmiş olacak? Tabi ki Başbakan'a gitmiş olacak. O zaman Başbakan balkona çıkacak ve (gördünüz mü diyecek.) Yanlışlıkları adaletsizlikleri hukuksuzluğu örtmek için bu oyları kullanmaya çalışacak. İzmir'de 630 milyon dolarlık havuz kuran AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım kimine göre Cinali, Sayın Kılıçdaroğlu'na göre Milyon Ali, AKP'lilere göre Binali. Bizim zekamızla dalga geçiyorlar bizi ufak tefek yalanları ile kandırabileceklerini sanıyorlar. Bizim işimiz hizmet diyerek. Bacanağının konusu örtbas ediyor ve o sırada bir bakıyoruz ki savcılar görevden alınıyor. AKP Selçuk Belediye Başkan Adayı Zeynel Bakıcı diyor ki (yerel yönetimlerde ideoloji olmaz) Yerel yönetimin insan çevreye kente ekonomiye ahlaka bakışı vardır. Bunları şimdi yok sayıyorsun. Bize dönüp sonra diyorsun ki (hizmet için iktidar partisine oy verin...) 12 yıldır bu kente bir tane hizmetiniz var mı? Neredeydiniz 12 yıldır. Bu Türkiye'nin koca koca bütçeleri giderken götürülürken neredeydiniz? 630 milyar bizim ölçekteki belediyelerin 5 yıllık bütçesinden fazla. 630 milyon doları kendi çıkarlarınız için bir araya getirirken bu kent için niye hiç bir şey yapmıyorsunuz? Bunları yapanlar Buralardan oy isteyemiyorlar. Vekiller gönderiyorlar. AKP'nin buradaki vekili Bakıcıdır. O oyları alıp onlara götürecek. Bir laf var üzüm üzüme baka baka kararır" dedi.

"Bizim çocuklarımızı kirletmeyin"

Okulları ziyaret edip öğrencilere tablet sözü veren Bakıcı hakkında konuşan Başkan Ülgür, "AKP adayı okulları ziyaret edip çocuklara (ailenize söyleyin oyunuzu bana versinler size tablet alacağım) diyor. Al o tabletleri başına çal. Bizim çocuklarımızı kirletmeyin. Kirli emellerinize alet etmeyin. Çıkarlarınız için ruhunuzu sattınız. Bizi de satılıkmış gibi görmeyin. Ruhunu satmadın mı diye soruyorum. Geçen seçim döneminde Gençliğe Hitabe'yi okudu. Şimdi ne oldu Gençliğe Hitabe kaldırılmadı mı? İstiklal Marşı bayramlarımız, andımız, T.C, Atatürk'e çelenk koymak yasaklanmadı mı? . Geçen konuşmamda hadi oradan dedim kendisine yine söylüyorum hadi oradan. Bakıcı ne yaptığını bilmiyor. Nereye su taşıdığını bilmiyor. Eline kova vermişler kova da delik suyu da götüremiyor" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Hüseyin Vefa Ülgür Binali Yıldırım İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Nisan'da Hastane ve Eczaneler Çalışıyor mu? Sağlık Hizmetleri Durumu Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title