Haberler

CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Uysal'dan Özeleştiri!

CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Uysal, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Adaylık sürecini ve sistem konusunda değerlendirme yapan Uysal, "Partim veya partililerim bana ve çalışma arkadaşlarıma bu görevi layık görürse, çalışma arkadaşlarımla birlikte Selçuklu hemşerilerime layık olacağımıza inanıyoruz" dedi.

Her seçim döneminde konuyla ilgisi olsun olmasın belediye başkanı veya meclis üyesi olmak için bugün olduğu gibi büyük bir yarış, büyük bir çaba olduğunu belirten Uysal, "Bu olağanüstü aday olma çabası, bunca enerji, zaman ve kaynak kullanımı gerçekten bu birikmiş sorunlara fedakarlıkla çözüm bulma arayışından mı kaynaklanıyor? Yoksa başka bir şey mi? Keşke bu soruya rahatlıkla "evet" diyebilsek. Diyemiyoruz çünkü son yıllarda siyasetin çıkar çevreleri tarafından giderek daha da kirlenmesi, parayla yapılan bir iş haline gelmesi, bu işe koyulanların çoğunu, hizmet getirecek yerine, daha çok paylaşılması gereken ganimet gibi görmelerine yol açıyor. O yüzden buralara seçilebilmek için trilyonlar harcanıyor. Bu da siyaseti kirletiyor. Parayla yapılan bir iş haline getiriyor. Sonuçta parası olmayan siyaset yapamaz ilkesini hayata geçiriyor. Katılımcılık ilkesini zedeliyor ve siyaset yapacak birikimli, yetişmiş ama zengin olamayan kesimleri bu yarışın oyunun dışına itiyor. Böyle olunca, (istisnalar hariç) birçok seçilen bir süre sonra gelinen yere hizmet etmekten ziyade kentlerde ortaya çıkan rantları kendi (veya çevresi, veya partisinin) çıkarı doğrultusunda yönetmek ve bunlardan yararlanmak istiyor. Elbette istisnalar var ama maalesef istisnalar kaideyi bozmuyor." dedi.

"Bu yüzden en başta ülkemizde seçim ve siyasi partiler yasasını değiştirmek ve yeni bir zihniyetle yeni bir sistemle gerçek bir demokrasi kültürü inşa etmek zorundayız." diyen Uysal, çözüm önerisini de sıraladı: "Tabi bu konu bir eğitim ve denetim meselesi. Belediye başkanı ya da meclis üyesi olmak isteyenler öncelikle kendi kendilerini gözden geçirmeli, "İlçemizi yönetmeye talip bu arkadaşlarımız, bu hedefleri gerçekleştirmek için hangi projelere sahip ve daha önemlisi bu projeleri hangi kadroyla hayata geçirecek?" Bunları sorgulamalı. Maalesef günümüzde bunların sorgulanmasından ziyade "bana yakın mı, değil mi?" ona bakılıyor. Nitekim halk "bal tutan parmağını yalar" diyor, hatta daha ileri giderek "yiyor ama iş yapıyor" gibi gayrı ahlaki empretifleri bile ileri sürebiliyor. Bu da sitemde affedersiniz ama 'benim hırsızım iyi seninki kötü' mantalitesini öne çıkarıyor, çürümüşlüğün boyutlarını gösteriyor. O nedenle sistemi değiştirmediğiniz taktirde çözüm yok.Bu nedenle bu işin bizler için, ilçemiz için ilk çözüm yolu kent konseyinin oluşumudur. Evet biz ekibimizle birlikte eğer göreve gelirsek. İlk yapacağımız iş kent konseyinin kurulması olacak" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Uysal Selçuklu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title