Haberler

CHP Şanlıurfa İl Başkanlığına Kayyum Atandı

İl Başkanı Ömer Karakeçili, teşkilatını delege yetersizliği nedeniyle kongreye götüremediği için mahkeme kararıyla görevinden alındı, yerine kayyum atandı Karakeçili: "Görevimden alındığım için mutluyum. Yaptığı işin sonunu hesaplamayan parti düşünsün"

CHP İl Başkanı Ömer Karakeçili, teşkilatını delege yetersizliği nedeniyle kongreye götüremediği için Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla görevinden alındı, yerine kayyum atandı.

Karakeçili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Başkanı Ferhat Karataş'ın yönetimdeki 15 kişinin istifası nedeniyle görevinden alındığını, kendisinin de genel merkez tarafından aynı göreve atandığını hatırlattı.

Teşkilatta gruplaşmalar olduğunu öne süren Karakeçili, mevcut yapı nedeniyle partide görev ve karar almanın çok zor olduğunu savundu.

Karakeçili, delege yetersizliği nedeniyle teşkilatını kongreye götüremediği için mahkeme kararıyla görevinden alındığını belirterek, şunları kaydetti:

"Mahkeme kararıyla görevden alındım, yerime kayyum atandı. Şanlıurfa Asliye Hukuk Mahkemesi, kongre yapamadığımız için yerime kayyum atadı. CHP'nin tüzüğü çok berbat bir tüzük. Yönetim feshedildiğinde veya görevden alındığında 7 kişilik heyet atanır ve 45 gün içinde kongre yapma zorunluluğu vardır. Bizde yaklaşık 100 delege var ve çoğu da başka partilerden aday olduğu için delege yazılamadı. Yeni delege yazamıyorsunuz.

Zaten mevcut delegeler, karşı gruptaki üyelerden oluşuyor. Partiyi aile şirketine çevirmiş durumda oldukları için biz de aday olmadık. Görevimden alındığım için  mutluyum. Yaptığı işin sonunu hesaplamayan parti düşünsün." - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Ferhat Karataş Karakeçili Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title