Haberler

CHP Sakarya Milletvekili Özkoç Açıklaması

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, 116 yıllık Sakarya Garı'nın, işlevsiz bırakıldığını, alışveriş merkezi yapılmak istendiğini söyledi.

Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Sakarya Garı'nın 2005 yılında "Balıklı Gar Alışveriş Merkezi" adı altında bir projeyle ranta çevrilmek istendiğini, halkın tepkisi üzerine geri adım atıldığını anımsattı.

Ancak garın işlevsiz bırakılarak aynı hesabın tekrar gündeme getirildiğini belirten Özkoç, "Ben soruyorum; 116 yıldır kent merkezine gelen bir tren ve bu tren hattını kullanma kültürü oluşmuş bir kent halkı varken, tren hattı neden kaldırılmak istenir? Dünyanın Sakarya Garı'yla yaşıt tren istasyonları Paris, Zürih, Roma, Stockholm, New York, Frankfurt'ta onlarca tren istasyonu korunmaya çalışılırken, bizim garımız neden işlevsiz bırakılır?" diye konuştu.

Sakarya halkı olarak geçmişlerine sahip çıkacaklarını anlatan Özkoç, "Tren kent merkezine gelecek. 116 yıllık tren garımız, Sapanca Erdemli köyünden getirilen fidelerin asırlık çınarlara dönüştüğü güzel garımız trensiz kalmayacak. Bu gar biz Sakaryalılar için sadece ulaşım yolunu ifade etmiyor. Depremle yıkılan kentimizin tarihle son bağlarından birisi burası. Elimizden alınmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Engin Özkoç, Türkiye'de demiryollarında 2002 yılında 74 milyon kişi taşınırken 2013 yılında bu rakamın 46 milyona düştüğünü, insanların karayollarına mahkum edildiğini, bunun da kazaların artmasına yol açtığını ifade etti.

Özkoç ayrıca, 19 gün önce Sakarya Nehri'nde kaybolan Süleyman Abuçka'nın henüz bulunamamasına tepki gösterdi. Özkoç, "İkiz çocuğuna hamile olan kadın, kocasının bulunmasını bekliyor. İlgili Bakanlarla da görüştüm. Ancak araştırmalar yeterli değil. Devletin bu insanı nehirden çıkarmaya gücü yetmiyor mu? Ailesi, nehrin kenarında, çamur deryası içinde Abuçka'nın bulunmasını bekliyor" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Engin Özkoç Sakarya Paris Roma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title