Haberler

CHP PM, Aylin Nazlıaka'yı İhraç İstemiyle Disiplin Kurulu'na Sevk Etti

Güncelleme:

CHP Parti Meclisi, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın "tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle" Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanan Parti Meclisi, 4 saatlik toplantının ardından Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'yı kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Kapalı oylamada, Nazlıaka dahil 60 üyesi bulunan PM'de, Nazlıaka'nın YDK'ya sevki için 54 oy çıktı, 4 PM üyesi ise "ret" oyu verdi.

"ASILSIZ VE GERÇEĞE AYKIRI İDDİALAR"

CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "CHP'li bir milletvekilinin TBMM makam odasının duvarındaki Mustafa Kemal Atatürk resmini indirdiğine ilişkin, asılsız ve gerçeğe aykırı iddialar ortaya atarak, CHP'nin kamuoyunda tartışılmasına neden olan Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Aylin Nazlıaka'nın, parti tüzüğünün 68/A ve F ile 70/A-a-b hükümleri uyarınca tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verilmiştir" denildi.

EN GEÇ 4 AY İÇİNDE KARAR ÇIKMASI GEREKİYOR

Parti tüzüğüne göre, YDK'nın kendisine gönderilen dosyaları, 4 ay içinde karara bağlaması gerekiyor. Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın başkanı olduğu 15 kişilik YDK'nın kararları "kesinlik" taşıyor.

OYLAMA ÖNCESİ TOPLANTIDAN ÇIKTI, AÇIKLAMA YAPTI

YDK'ya gidip gitmeyeceğine ilişkin kapalı oylamanın yapıldığı sırada toplantıdan çıkan Nazlıaka, gazetecilere açıklamada bulundu. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda, hemen hemen herkesin söz alarak görüşlerini dile getirdiğini belirten Nazlıaka, şunları söyledi:

"İSİM AÇIKLAMAM KONUSUNDA ÇOK YOĞUN BASKI YAPILDI"

"İsim açıklamam konusunda çok yoğun bir baskı yapıldı. İsim açıklamadığım takdirde, bu konunun inanılırlığı konusunda bir sorgulama yapıldı. Şunu bilmenizi isterim; Bu olay, ismimin Aylin Nazlıaka olduğu kadar gerçek. Ancak olayın daha sonrasında basına servis edilişi ve basında işleniş biçimiyle yön değiştirmesi, maalesef algısal boyutuyla, gerçekleştirilen olay arasında fersah fersah fark yaratmıştır. Yani olay olmuştur. Ama bunu yapan arkadaşımız, bir Atatürk düşmanlığı amacıyla bunu gerçekleştirmemiştir. CHP, kurucu iradeye, liderine, bağımsızlığın kurucusu, Cumhuriyet'in mimarı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bağlıdır. Tüm milletvekillerimiz de bu bağlılığı devam ettirmektedir."

"CHP İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM"

İletişim sorunu nedeniyle bir kar tanesinin büyüyerek, kocaman bir çığa dönüştüğünü ifade eden Nazlıaka, "Ben, CHP'nin böyle bir çığın altında ezilmesini istemem. Ancak bu olayın iyi yönetilememiş olmasının, tamamıyla benim üzerime yüklenmesini de doğru bulmuyorum. Kişinin ismini açıklamamam, kişiyi korumakla ilgili değil, ilkesel bir duruştur. Bu ilkesel duruşlar belki bugün anlaşılmayabilir ama tarih bu ilkesel duruşları değerlendirecektir" diye konuştu.

Nazlıaka, üyeliği koparılsa bile CHP için çalışmaya devam edeceğini belirterek, partililerle arasında koparılmaz bir bağ olduğunu kaydetti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Aylin Nazlıaka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (196)

CANTURK:

atatürkçülük nedir onu bile bilmezsiniz siz ATATÜRKÜ ZEHİRLEYİP KENARA CEKTİNİZ VE DİREKSİYONA İSMET İNÖNÜYÜ GECİRDİNİZ ADALARI YUNANLILARA VERDİNİZ SELANIGI YUNANLILARA VERDINIZ 600 MİLYAR DOLARLIK SAVAŞ TAZMINATI OLAN BOTCUNU SİLDİNİZ KERKUK VE MUSULDA OYUN OYNADINIZ TCDEN CIKMASI ICIN KURAN OKUMAYI YASAKLATTINIZ DAA SAYMAKLA BITMEYEN PISLIKLERINIZ ATATURK SAVAŞTAN CIKTIGINDA CAMILERI ONARIN DEMISTI SIZ AHIRA CEVIRDINIZ

18
43
yanıtYanıtla
:

"ATATURK SAVAŞTAN CIKTIGINDA CAMILERI ONARIN DEMISTI" ..... SENİN YALANINI SEVEYİM BEN :D

yanıt4
yanıt8
Ey TürkMobil-ANDROID:

Ey Türk Genci, Düşmanını tanı! Burada Atatürk aleyhinde yazanların hepsi senin düşmanındır. Hepsi böyle yerlerde perde arkasından lağım kusarlar. Senin yüzüne konuşamazlar. Düşmanını tanı!

8
46
yanıtYanıtla
bilinçli seçmen der ki:

Chpye oy vermem için ; önce bunamam lazım. . . !!!!

39
8
yanıtYanıtla
ALİŞ:

CHP SİYASETLE BİR YERE VARAMAZ ÇÜNKÜ PKK NIN YAMAKLIGINI YAPIYOR TÜRK HALKI ZATEN OY VERMİYOR VERNLERDE ZIR CHP Lİ

31
11
yanıtYanıtla
geda:

cüss pkk ile osloda görüsen kim zaten chp paralelci pkkli hep onlarla akp hic isbirligi yapmadi maasini hakketmek isteyen trol sacmalama artik ye haram ZIKKIMINI kefen paran olsun

yanıt9
yanıt21
CANTURK:

atatürkçülük nedir onu bile bilmezsiniz siz ATATÜRKÜ ZEHİRLEYİP KENARA CEKTİNİZ VE DİREKSİYONA İSMET İNÖNÜYÜ GECİRDİNİZ ADALARI YUNANLILARA VERDİNİZ SELANIGI YUNANLILARA VERDINIZ 600 MİLYAR DOLARLIK SAVAŞ TAZMINATI OLAN BOTCUNU SİLDİNİZ KERKUK VE MUSULDA OYUN OYNADINIZ TCDEN CIKMASI ICIN KURAN OKUMAYI YASAKLATTINIZ DAA SAYMAKLA BITMEYEN PISLIKLERINIZ ATATURK SAVAŞTAN CIKTIGINDA CAMILERI ONARIN DEMISTI SIZ AHIRA CEVIRDINIZ

6
31
yanıtYanıtla
REMO:

LOZANI OKU PATİŞAHIN KAPIKULU BİLE OLAMAZDIN HAS BAHÇENİN GÜLÜ

yanıt0
yanıt2
doğrucu davut:

doğru söze ne denirki kardeş , haklısın yazılarında

yanıt2
yanıt1
yilmut:

yamyamlar burayı işgal etmiş. . . abuk subuk yorumlar. . . çoğu Atatürk düşmanı. . . . palavracılar. . . tek sermayeleri de DİN. . . makarnacıları din ile çok rahat kandırabiliyorlar. . . . !!! hala inancın Allah''la kul arasında olduğunu idrak edememiş deccallar. . . . !!!

10
27
yanıtYanıtla
Tüm 196 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title