Haberler

CHP Parti Sözcüsü Koç (1) -

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Ekmelettin İhsanoğlu'nun hiçbir partinin kendi çizgisinde belirlediği bir cumhurbaşkanı adayı olmadığını belirterek, "Tüm arkadaşlarımızın bundan sonra ortak sorumluluğa omuz vermelerini ve Türkiye'yi kifayetsiz muhterisin elinden kurtaracak çabayı göstermelerini bekliyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Ekmelettin İhsanoğlu'nun hiçbir partinin kendi çizgisinde belirlediği bir cumhurbaşkanı adayı olmadığını belirterek, "Tüm arkadaşlarımızın bundan sonra ortak sorumluluğa omuz vermelerini ve Türkiye'yi kifayetsiz muhterisin elinden kurtaracak çabayı göstermelerini bekliyoruz" dedi.

Koç, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın rakiplerine dönük önlem alma gibi bir gayretin içine girdiğini savundu.

"Herkesin Başbakanı olacağım" sözlerini Türkiye'nin balkon konuşmalarından izlediğini belirten Koç, "(Kimse ötekileştirilmeyecek) diyor ama eğer başarabilirse belli bir kesimin Cumhurbaşkanı olarak yola devam etme kafasında var" dedi.

Koç, "Mutat ağlama memurları var, veriler görevleri yerine getiriyorlar, şova dayalı göz boyama var, ağdalı konuşmalar var, Türkiye'ye nelere yaşattın, 12 yıldır bunu herkes unutmuş. Sanki Çankaya milletle kucaklaşmış değil sen seçilirsen kucaklaşacak. Kendinden başka herkesi hor gören, dışlayan, kendi siyaset arkadaşlarını dahi tek kalemde harcayan, sıfırlayan bir ego, bir mantık bir kibir abidesi. Manzara bu" ifadelerini kullandı.

Başbakan'ın "hırsızlıkları, rüşveti örtmeye çalıştığını" öne süren Koç, şu görüşleri savundu:

"Bak Sarkozy'ye. Bir zamanlar kibrinden Fransa titrerdi. Sarkozy'nin kibrini sandığa gömdüler. Akçeli işlere bulaşmaktan, akçeli konularla karşı karşıya. Fransa'da hukuk var, kaçamadı, hesap verme döneminde. Sen istediğin kadar salonları doldur, şovunu yap, ağlama takımı tut, hiçbir yere kaçamayacaksın. Bütün bu sorumluluklarının hesabını aynı Sarkozy gibi bağımsız Türk yargısı önünde vereceksin. Çankaya kaçış yeri değil, yolsuzlukları, hırsızlıkları kamufle etme, unutturma yeri değil. Sen bu konularla anılan bir Başbakansın.

Devletin gücü arkasında. İş dünyasında ve medyadaki havuzlar destek görevi için hazır durumda. İdari ve yargı bürokrasisi üstlenecekleri rolleri ezberlemiş durumda. Herhangi bir seçime girecek olan en küçük kamu görevlisi dahi görevinden istifa etmek zorundayken yürütmenin başındaki, Başbakanlık görevini yürüten, Cumhurbaşkanı adayı oluyor ve ve bu yürütme gücünü elinde tutarak aklı sıra eşit bir seçime gireceğini iddia ediyor. Bu zat, bu görevini sürdürürken adaylık çalışmalarını da eşzamanlı yapacak. Yani devlet imkanları, örtülü ödenek emrinde, uçakları emrinde, polisi, valisi, kaymakamı, devletin organizasyon gücü emrinde. Havuzlar hazır. Kanallar hazır. Böyle bir seçime gidiyoruz. Hani delikanlıydın sen, merttin, racon kesmesini de iyi biliyorsun. Mertsen gel eşit koşullarda seçime gir, gel, korkma. Korkunun ecele faydası yok."

"Benim bütün servetim bu yüzük, İstanbul'a hizmete hazırım" diyen Başbakan Erdoğan'ın şu anda servetinin hesaplanamaz durumda olduğunu savunan Koç, "Sıfırlaya sıfırlamaya bitmiyor paralar, gemiler, villalar, taşınmazlar. Wikiliks belgelerinde iddia edilen yurtdışındaki hesaplanamaz para... Bir alyanstan yola çıkıp dünyanın en zengin siyasetçisi olan kişinin Cumhurbaşkanlığı adaylığından bahsediyoruz" diye konuştu.

-"Siyasi tarihin en büyük bölücüsü"-

Başbakan Erdoğan'ın yakın tarihten husumet çıkartarak, düşmanlık üreterek insanları kamplaştırmaya inatla devam ettiğini öne süren Koç, "Türk siyasi tarihin en büyük bölücüsüyle karşı karşıyayız" iddiasında bulundu.

CHP'nin temel özelliklerini değil ama toplumda en geniş uzlaşmayı yaratarak çatı adayı üretmeye gayret ettiklerini belirten Koç, "Sayın İhsanoğlu parti kimlikli değil ama demokrasi, özgürlükler, Cumhuriyetin temel ilkeleri, parlamenter rejim, din siyaset ilişkileri, laiklik açıklamaları dikkate alındığında, birleştiricilik, dürüstlük ve temsil yeteneği bakımından, böylesi bir karanlık aday karşısında toplumun en geniş mutabakatını sağlayacak çatı aday olmasına gayret ettik" dedi.

Bu süreçte itirazlarını, eleştirilerini dile getiren arkadaşlarının olduğunu ifade eden Koç, "Demokrasinin gereği olarak anlayışla karşılıyoruz, karşılamaya da devam ediyoruz. Gayet doğal. Ekmel bey, hiçbir partinin kendi çizgisinde belirlediği bir aday değildir. CHP'nin tüzüğü, programı, ilkeleri ortada. Bunlar kurultay kararı olmaksızın değiştirilemez, tartışılamaz. Kim hangi ilkeden sapıyor, kim hangi programdan ödün veriyor? Tüm arkadaşlarımızın bundan sonra bu gerçekler karşısında ortak sorumluluğa omuz vermelerini ve Türkiye'yi kifayetsiz muhterisin elinden kurtaracak çabayı göstermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Koç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile İsrail Başbakanı Netenyahu'nun, Kuzey Irak'ta bağımsız yapılanma konusunda aynı kelimeleri kullandığını belirten Koç, "Siz İsrail ile paralel misiniz? Takke düştü kel göründü" dedi.

Irak'taki rehinelerle ilgili sürecin artık "danışıklı dövüş olduğunun" netleşmeye başladığını savunan Koç, "Kahramanlık senaryosu yazılıyor. Bu süreç, Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığına gidişinde, bir şovla önümüzdeki günlerde bir kahramanlık edasıyla rehinelerin Türkiye'ye getirilmesiyle sonuçlanırsa hiç şaşırmayın. Bu nasıl zihniyettir ki kendi yurttaşlarını dahi seçim sürecinde propaganda malzemesi olarak kullanacak kadar akıldan, izandan yoksun bir çizgiye gelmiştir. Kullanmayacakları hiçbir şey yok, insan hayatı dahil" görüşünü savundu.

Koç, bir soru üzerine, Başbakan'ın, Cumhurbaşkanlığı yolunda servetini açıklamak istese, "Resmi Gazete'nin mükerrer sayı çıkartmak zorunda kalacağını, klasörler yetmeyeceğini" iddia etti.

Kaynak: AA / Politika

Nicolas Sarkozy Haluk Koç Çankaya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title