Haberler

CHP Parti Meclisi Üyesi Saliha Sera Kadıgil Serbest Bırakıldı...

Haber - Kamera: Özden ATİK - Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHASosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen CHP Parti Meclis Üyesi, avukat Saliha Sera Kadıgül serbest bırakıldı.

Haber - Kamera: Özden ATİK - Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen CHP Parti Meclis Üyesi, avukat Saliha Sera Kadıgül serbest bırakıldı.

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulanan Saliha Sera Kadıgül ifadesinde, "Aralarında utandığım tek tweet ezanla ilgili olan paylaşımdır. Diğerleri cımbızlanmış paylaşımlardır" dedi. Kadıgil, partinin ağırlığına yakışmayacağını düşünerek 2013 Ocak ayına kadar olan paylaşımlarını temizlediğini de söyledi.

Kadıgil'in serbest bırakılmasına karar veren mahkeme gerekçesinde, Kadıgil'in attığı tweetlerin 2011 ve 2013 yıllarına ait olduğu, üzerinden uzunca bir sürenin geçtiğini belirtti. Şüphelinin 2011 yılında attığı ezan tweetinden utandığını ve pişman olduğunu belirttiği, bu tweeti nedeniyle sosyal medya hesaplarından özür dilediği de yer alan kararda, "Attığı tweetlerin tarihlerinin eski olması nedeniyle TCK'nin 216. Maddesinde tanımlanan 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçunun unsuru olan kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkma unsurunun gerçekleşmediği kanaatine varılarak tutuklanması yönündeki talebin reddine… denildi.

CHP Parti Meclisi Üyesi, avukat Saliha Sera Kadıgil "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı."Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama" suçundan Nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Kadıgil, serbest bırakıldı.

"YAPILMAK İSTENEN BU TOPLUMU KUTUPLAŞTIRMAKTIR"

Serbest bırakılan Kadıgil'i çıkışta partililer karşıladı. Burada bir açıklama yapan Kadıgil; 'Halkı kin ve düşmanlığa, tahrik' suçundan içeride yargılandım. Bu benim suçum değil, benim beş, altı tveetimden cümle seçip, bunu gündeme taşıyanların suçuydu. Yapılmak istenen bu toplumu kutuplaştırmaktır. Buna asla hizmet etmeyeceğim. Bu süreçte bir insanın dahi kalbini kırdıysam, hepsinden samimiyetle özür dilerim" diye konuştu.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ise şöyle konuştu: "Eğer bu ülkede 2010 yılında yazılan tveetler incelemeye tabi tutulacak ve o tveetler hakkında soruşturma açılacaksa iktidar partisinin tüm siyasetçilerinin yargılanması ve tutuklanması gerekir. Sera Kadıgil'i şüpheliymiş, suçluymuş ve kaçıyormuş gibi gözaltına aldırtmak 'Hayır' oyu verecek yurttaşlarımıza yönelik bir gözdağıdır. "

Görüntü Dökümü:

----------------------

Kadıgil'in adliyeden çıkması

Kadıgil'in açıklamaları

Barış Yarkadaş'ın açıklamaları

Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Barış Yarkadaş İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title