Haberler

CHP Parti Meclisi Üyesi Öztürk: "Gücümüzü Halktan ve Haktan Alacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Merkez İlçe kongresine katılan Parti Meclisi Üyesi Serpil Öztürk, partililere hitaben yaptığı konuşmada demokrasinin devamlılığı açısından kimseyi kırmadan, yıpratmadan, ötekileştirmeden çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Merkez İlçe kongresine katılan Parti Meclisi Üyesi Serpil Öztürk, partililere hitaben yaptığı konuşmada demokrasinin devamlılığı açısından kimseyi kırmadan, yıpratmadan, ötekileştirmeden çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Serpil Öztürk Kastamonu Merkez İlçe Kongresi'ne katılmak için geldiği Kastamonu'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 7 Haziran Seçimleri sonrasında halkın sandıkta ortaya irade koyduğunu ancak halkın ortaya koyduğu iradenin yok sayıldığını ifade eden CHP Parti Meclisi Üyesi Serpil Öztürk: "1 Kasım'da yapılan erken genel seçimlerinde sandıktan çıkan sonuç sonrasında 7 Haziran öncesi bir siyasi tablo ile yolumuza devam etmek zorunda kaldık. Demokrasiyi bu ülkeye getiren, CHP'nin dinamikleridir. 1950 yılında Milli Şef İsmet İnönü, seçimleri kaybettiğinde 'hayatımda kaybetmekten en büyük onur duyduğum seçim 1950 seçimleridir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne demokrasi gelmiştir' şeklinde açıklamada bulunmuştur. Bizler bu anlayış ve bu demokrasi inancıyla sahada olduğumuz için hiçbir şekilde seçimleri kazansak da kaybetsek de bir yenilgi, bir üzüntü duygusuna kapılmadan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu dinamiklerinden olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece de devam edeceğini, devam etmesi gerektiğini, her zaman da önemli bir unsur olduğunu hepimiz bilerek işimize devam ediyoruz" dedi.

Milli Kurtuluş mücadelesinde Kastamonu'nun çok önemli bir yerinin olduğuna değinen Serpil Öztürk, Kastamonu'nun Milli Mücadelede cephede en ön saflarda yer aldığını, binlerce şehit verdiğini, kahramanlık destanı yazdığını belirterek Kastamonu'nun İstiklal Mücadelesinde tarihe yön verdiğini vurguladı. Son dönemlerde Türkiye'de bir takım sorunlar yaşandığını kaydeden Öztürk: "Gelinen noktada basın, hukuk ve diğer konularda yaşanan sorunların yaşandığı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör olaylarının arttığı, Diyarbakır Baro Başkanı'nın sokak ortasında korunamadığı bir Türkiye'de yaşıyoruz. Bu gerçeklikler düşünüldüğünde CHP'nin ne kara önemli olduğunu, demokrasi, anayasal düzenin varlığının devamlılığı için ne kadar önem arz ettiğini hepimiz biliyoruz. Birbirimizi kırmadan, yıpratmadan, birbirimizi ayrıştırmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Rahmetli Başbakanımız Bülent Ecevit'in de dediği gibi gücümüzü halktan ve haktan alacağız" diye konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Merkez Yerel Haberler

title