Haberler

CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın Açıklaması

"Türkiye Başbakanının oğluyla ya da bir başkasıyla konuşmasını dinlemek gerçekten kabul edilebilir bir şey değil. Ama benim ülkemin yürütmesinin başında olan Başbakan bunu önleyecek önlemler alamamışsa o Başbakan, hükümet, parti başarısızdır"

CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, "Türkiye Başbakanının oğluyla ya da bir başkasıyla konuşmasını dinlemek gerçekten kabul edilebilir bir şey değil. Ama benim ülkemin yürütmesinin başında olan Başbakan bunu önleyecek önlemler alamamışsa o Başbakan, hükümet, parti başarısızdır" dedi.

Karayalçın, CHP'nin Çırpan Mahallesi'ndeki seçim ofisinin açılışında yaptığı konuşmada, hükümeti eleştirdi.

TBMM'de çok özel günler yaşandığını söyleyen Karayalçın, "Bir hükümetin tükenişi, bir devlet yapılanmasının adeta çöküşünü hep birlikte izliyoruz" diye konuştu.

Karayalçın, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen ve montaj olduğu belirtilen ses kaydı iddiasına ilişkin de şunları söyledi:

"Türkiye Başbakanının oğluyla ya da bir başkasıyla konuşmasını dinlemek gerçekten kabul edilebilir bir şey değil. Ama benim ülkemin yürütmesinin başında olan Başbakan bunu önleyecek önlemler alamamışsa o Başbakan, hükümet, parti başarısızdır. Sayın Başbakan söz konusu konuşmanın montaj olduğunu söylüyor. Eğer bu montajsa bu kanıtlanmalıdır, bunu bilmeliyiz. Dünkü grup toplantısında bir partinin genel başkanı bunun anlaşılmasının en fazla 20 dakika süreceğini dile getirdi."

Telefon kaydının montaj olup olmadığının seçimlerden önce mutlaka kanıtlanması gerektiğini belirten Karayalçın, "Eğer montajsa bunu bilelim. Montaj değilse onu da bilelim, onun gereğini yerine getirelim. Eğer bu konuşma gerçekse Sayın Başbakan orada duramaz" ifadesini kullandı.

Açılış törenine, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da katıldı. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Murat Karayalçın Bilal Erdoğan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title