Haberler

CHP'nin Sivas Mitingi

Genel Başkan Kılıçdaroğlu: (1) "Yeni bir Türkiye'yi, güzel bir Türkiye'yi ayağa kaldıracağız. Bunun yolu şudur.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeni bir Türkiye'yi, güzel bir Türkiye'yi ayağa kaldıracağız. Bunun yolu şudur. Yeni bir siyaset anlayışını egemen kılmak istiyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Yerel seçimlerin 30 Mart'ta yapılacağını belirten Kılıçdaroğlu, Sivas'ın ve Türkiye'nin kazanacağını söyledi.

Miting alanını dolduranların "Başbakan Kemal" tezahüratları üzerine Kılıçdaroğlu, "İnşallah, o da olacak. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak, hesabını sormak için inşallah halkın desteğiyle başbakan olacağım ve Sivas'a geleceğim" diye konuştu.

Sivas ile CHP arasında güzel bir ilişki olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sivas, 4 Eylül 1919 bağımsızlık ateşinin yakıldığı yerdir. Bağımsız bir devletin kurulması için ilk kez milli iradenin ortaya çıktığı kenttir. Demir yolunun, fabrikaların geldiği kenttir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Sende bir parça insanlık onuru kaldıysa hemen ayrıl. Mahkemeye git, aklan gel başımın üstünde yerin var. Mahkemeye gitmezsen, aklanmazsan, söylediğim olur hırsızdan başbakan olmaz" ifadesini kullandı.

Sivas'a ilk yatırımları yapanın CHP olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bu, 'CHP'nin bir dikili ağacı var mı?' diyor. Sözde bizim tarihi bize anlatacak. Sen kendi tarihini bilmiyorsun zaten. Bu ülkede ilk uçak fabrikasını yapan parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu ülkede kendi parasını basmak için Merkez Bankası'nı kuran parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu ülkede Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu ülkede aydın din adamları yetişsin diye imam hatipleri kuran parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Lozan'da Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusunu alan parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu ülkede bir metre demiryolumuz yokken ülkeyi demir ağlarla ören parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkını arayan parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu ülkede inancı, kimliği ne olursa olsun herkesi kucaklayan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir, halkın partisidir. Bu ülkede toplu iğne yapılamazken demir çelik fabrikalarını kuran parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu ülkede şeker üretilemezken Anadolu'nun her tarafında şeker fabrikalarını kuran parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu ülkede her kuruşun hesabını halka vermeyi namuslu görev kabul eden parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu ülkede, tarihinde görülmemiştir ilk kez tanık oluyor, bu ülkede Allah'ın kelamıyla dalga geçen parti, Adalet ve Kalkınma Partisi'dir."

-"Dini siyasete alet ediyorlar"

Kalabalığa internete düşen ses kayıtlarını dinleyip dinlemediklerini soran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Ses kayıtlarını duydunuz değil mi? İnternete girin. Egemen bağış var ya 'Bakara mı makara mı?' diyor. 'Ben her cuma günü giriyorum google'a bir ayet buluyorum sallıyorum' diyor. 'Sen de salla' diyor. Sivas'ın vicdanına sesleniyorum. Düne kadar bunlara ne diyordunuz? 'Bunlar alnı secdede' diyordunuz. Gerçeği gördünüz mü? Dini siyasete alet ediyorlar, inançları siyasete alet ediyorlardır bunlar. Bunların Allah'tan korkusu yok, kuldan da utanmaz bunlar. Bunu söyleyen kişi, aynı zamanda rüşvetten yargılanan kişi. Allah'ın kelamıyla dalga geçen kişi, şu anda AKP'de milletvekili. Elinizi vicdanınıza koyun, Cumhuriyet Halk Partisi'nin herhangi bir ilçe başkanının ağzından böyle bir laf çıksa ne olurdu? Türkiye'de kıyamet kopardı. Meydan meydan gezerdi 'CHP var ya, şu CHP görüyorsunuz neler yapıyorlar' derdi. Bu Adalet ve Kalkınma Partisi var ya bu parti, partiye oy verenlere saygım var, başındaki adama söylüyorum kul hakkı yiyen, yetim hakkı yiyen, köşeyi dönen sen, milletin çocuğunu işsiz bırakan sen. Bunların bir milletvekili vardı, 17 Aralık'tan sonra 'bizim günah işleme özgürlüğümüzü elimizden aldılar' dedi. Böyle bir laf millete söylenir mi? Çıkıp söylüyor meydanda. Günah işleme özgürlüğü mü olur Allah aşkına? Hadi dese ki biz demokrasiyi savunuyoruz, özgürlüğümüzü elimizden aldılar, eyvallah. "

Kılıçdaroğlu, günah işleme özgürlüğünün hiçbir dinde ve inançta olmadığını belirterek, "Ama bunlar, 'biz malı götürüyoruz, niye müdahale ediyorsunuz, neden bunu millete açıkladınız?' demek istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece, biz de halkın partisi olduğumuz sürece ben bunların bütün kirliliklerini meydan meydan gezip halkıma anlatacağım, emin olun bunu yapacağım" dedi.

Çiftçinin mazotun litresinin neden 5 lira olduğunu sorması gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Kendisi, oğlu, aile boyu, bakanları milyar dolarları götürülerse faturayı bir yerden çıkaracaklar. Kime çıkarıyorlar?  Size çıkarıyorlar" dedi.

"Yeni bir Türkiye"

Alandakilere "hesabını soracak mısınız?" diye soran ve "söz" yanıtını alan Kılıçdaroğlu, kendisinin de bunun hesabını soracağını söyledi.

"Siz böyle slogan atarsanız, o gider bunun patentini alır. Ondan sonra slogan atarsanız sizden parasını ister. Onların hayatı, dünyaları para üzerine kurulu" diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Emin olun ben anlatırken utanıyorum onlar çalarken utanmıyor. Ben anlatırken sıkılıyorum, onlar çalarken sıkılmıyor. O nedenle söylüyorum. Yeni bir Türkiye'yi, güzel bir Türkiye'yi ayağa kaldıracağız. Bunun yolu şudur. Yeni bir siyaset anlayışını egemen kılmak istiyoruz. Hangi partiden olursa olsun geçmişte Milliyetçi Hareket Partisi'nden, Doğru Yol Partisi'nden, Anavatan Partisi'nden, Demokrat Parti'den hatta iktidara oy veren saygıdeğer Adalet ve Kalkınma  Partisi'nden olan her yurttaşıma sesleniyorum. Sen kul hakkı yemeyen bir siyaset mi istiyorsun? Sen toplanan her kuruşun hesabının vatandaşa verildiği bir siyaset mi istiyorsun? Sen herkesin işi herkesin aşı olsun bu toplum mutlu olsun mu istiyorsun? Sen, her evde huzur, barış olsun bunu mu istiyorsun? Sen işsizlik olmasın, herkesin işi olsun bunu mu istiyorsun. Yer, adres belli ayın 30'u geliyor kol kola gireceğiz, barış içerisinde, huzur içerisinde geleceğimiz olacak. Varlık içinde sandığa gideceğiz. Bir demokrasi şöleni içerisinde. Sandığa gideceğiz, haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kurmak için halktan yana politika kurmak için."

- Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Eylül Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title