Haberler

CHP'nin Seçim Vaatleri

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) açıkladığı seçim vaatleri ile ilgili olarak, “Türkiye’nin ekonomisi, bütçesi belli. Sadece oy almak için böyle gerçeklikle alakası olmayan, seçmene hayal satmaya çalışan projelerin sonu he zaman hüsran olmuştur” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) açıkladığı seçim vaatleri ile ilgili olarak, " Türkiye'nin ekonomisi, bütçesi belli. Sadece oy almak için böyle gerçeklikle alakası olmayan, seçmene hayal satmaya çalışan projelerin sonu he zaman hüsran olmuştur" dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından her hafta gerçekleştirilen ulusal ve yerel gündemin değerlendirildiği "haftalık olağan" basın toplantısına bu hafta da devam edildi. Gerçekleştirilen toplantıda konuşan AK Parti Afyonkarahisar Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, gazetecilerin soruları üzerine ulusal gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda usulsüzlük yapıldığı yönündeki iddialara üzerine başlatılan operasyonlarla ilgili basın mensuplarından gelen sorular üzerine Tutumlu şunları söyledi:

"Soruşturma aşamasında olduğu için kesin yargılar ifade eden cümleler kurmak pek doğru olmaz, ancak yargı boyutunda da böyle bir şey ispatlanırsa, ki bulgular böyle bir istismarın olabileceğini gösteriyor. En başta büyük bir hak ihlali, o sınava giren herkesin hakkını gasp etmeye yönelik hak ihlali bir kul hakkı söz konusu. Dolayısı ile bunu yapanlar sadece yasalar önünde hesap vermeyecekler, aynı zamanda vicdanlara da hesap verecekler. Vicdanlarda da hiçbir zaman aklanamayacaklar diye düşünüyorum. Delil yetersizliği gibi nedenlerle hukuk önünde bu cürümden kurtulabilirler, ama insanların vicdanlarından hiçbir zaman berat edemeyecekler. Çünkü insanların geleceğinin söz konusu olduğu bir sınavda birileri sadece yandaşlarına daha iyi puanları alabilecek istismarda bulunmaları o sınava girecek herkesin hakkını gasp etmek demektir. Bu tip şeylere hiçbir zaman hukuk devletinde müsaade edilemez. Bundan sonrada müsaade edilmeyecektir. Eğer böyle bir şeyde söz konusu ise hak edenler hak ettikleri cezayı alacaklardır."

"VAAT ETTİĞİ ŞEYLER HAYALDEN İBARETSE BUNLAR ÜZERİNDE TARTIŞMA VE FİKİR ÜRETMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Bir başka gazetecinin CHP'nin geçtiğimiz hafta açıkladığı seçim vaatleri konusu hatırlatması üzerine ise Tutumlu, vaatlerin gerçekçi olmadığına değinerek, "Muhalefette olduğunu zaman ve bu muhalefet anlayışınız 'onlar ne veriyorsa biz 5 katını veriyoruz' anlayışına dayanıyorsa bir proje üretmiyorsa, Türk insanına yeni şeyler vaat etmiyorsa, vaat ettiği şeylerde tamamen hayalden ibaretse bunlar üzerinde tartışma ve fikir üretmek mümkün değildir. O bahsettikleri şeylerin toplam yıllık maliyetleri belli, Türkiye'nin ekonomisi, bütçesi belli. Dolayısı ile sadece oy almak için böyle gerçeklikle alakası olmayan seçmene hayal satmaya çalışan projelerin sonu he zaman hüsran olmuştur. Geçmiş dönemlerde sol partilerin iktidarların (koalisyonların) ciddi ortağı olduğunu ve Türkiye'nin ciddi ekonomik krizlere girdiğini biliyoruz. Olar bu kadar güzel şeyler yapıyorlardı da Türkiye'nin en büyük krizlerine nasıl sürükleniyorlardı? Bunları da gördük" diye konuştu.

Toplantıda Tanıtım ve Medyadan Sorumu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken ise partinin kentte gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgiler verdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title