Haberler

CHP'nin Seçim Tırı" Tartışması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - CHP'liler ve zabıta ekipleri arasında tartışma- Grubun alandan uzaklaşması ve yürüyüşleri- Grubun oturma eylemi ve basın açıklaması Erzurum'da "CHP'nin seçim tırı" tartışması- Erzurum'da Lala Paşa Camisi ve Yakutiye Medresesi arasına konuşlandırılan CHP'nin seçim tırı, Anıtlar Kurulu kararıyla ve tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle zabıta ekiplerince kaldırıldı- CHP Erzurum 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Aytaş: - "Cebren CHP'nin standını götürdüler ama hukuksuz götürdüler. Yarın Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım" Erzurum'da Lala Paşa Camisi ve Yakutiye Medresesi arasına konuşlandırılan CHP'nin seçim tırının, Anıtlar Kurulu kararıyla ve tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle zabıta ekiplerince kaldırıldığı bildirildi.Yakutiye Kent Meydanı'nda bulunan tırın kaldırılması için Yakutiye Belediyesi zabıta ekiplerinin çalışma başlattığı, burada zabıtalar ve partililer arasında tartışma çıkması üzerine polis ekiplerinin önlem aldığı kaydedildi.Partililerin tırdan uzaklaştırılmasının ardından zabıta ekiplerinin, tırı dorseye bağlamak istediği ve jeneratör yardımıyla dorsenin kapılarının kapatıldığı ifade edildi.Yakutiye Kent Meydanı'ndan çıkarılan tırın, Yediemin Garajına alındığı, CHP'li grubun da tırın meydandan götürülüşünü alkışlayarak protesto ettiği belirtildi.Daha sonra milletvekili adayları ve partililerden oluşan bir grubun, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Valilik Konağına doğru yürüyüşe geçtiği, polis ekiplerinin ise Havuzbaşı Kavşağı'nda önlem alarak grubun yürüyüşünü izin vermediği bildirildi.CHP'li grubun bir süre oturma eyleminin ardından, basın açıklaması yapan CHP Erzurum 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Gonca Aytaş, seçim tırının haksız bir şekilde kaldırıldığını savundu. Türkiye'de propaganda özgürlüğü bulunduğunu anlatan Aytaş, "Yaya ve araç geçişini engellemediğiniz sürece propaganda yapma hakkınız var. Bizim Yakutiye Kent Meydanı'nda propaganda yapabileceğimize dair karar var. Engel yok yani. Bunun ardından da çeşitli iftiralarla karşılaştık dünden beri. Hepsine cevabımızı verdik çok şükür. Bir tane bile ağaca zarar vermedik tırı konuşlandırırken" dedi. Aytaş, zabıta ekiplerinin hukuksuz bir işlem yaptığını öne sürerek, şöyle konuştu: "Zabıta sağolsun bütün imkanlarıyla bize müdahale etti. Hakim kararı var. Bu ülkede hiçbir şey hakim kararının üzerinde değildir. Anıtlar Kurulu'nun sadece tespit amaçlı bir tutanağı var ve bununla bize müdahale ettiler. Polis bizi copladı, bir arkadaşımızı da götürdü. Cebren CHP'nin standını götürdüler ama hukuksuz götürdüler. Yarın cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağım ve bu halkı arkama alarak o tırı yediemin deposundan çıkaracağım."Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yakutiye Belediyesi Gonca Aytaş Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title