Haberler

CHP'nin Seçim Bildirgesine "Terör" de Giriyor

Güncelleme:

CHP'nin seçim bildirgesinde "artan terör olayları"na yönelik tespit ve öneriler de yer alacak.

AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, 1 Kasım seçimleri için çalışmaların sürdüğü CHP'de, seçim bildirgesinin, 30 Eylül Çarşamba günü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanması bekleniyor. Parti, 7 Haziran seçiminde açıklanan bildirgeyi revize ediyor. Bu kapsamda yeni bildirgede, "artan terör olayları"na yönelik tespit ve öneriler de bulunacak.

ÇÖZÜM İÇİN TBMM ADRES GÖSTERİLECEK

"Eşit yurttaşlık" vurgusunun yapılacağı seçim bildirgesinde, sorunların çözümü için TBMM adres gösterilecek. Demokrasi, hukuk devleti, yeni anayasa, sosyal devlet, refahın tabana yayılması başlıklarının ön plana çıkacağı bildirgede, tüketiciler, gençler, engelliler, üniversite öğrencileri, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları için vaatler yer alacak. Bildirgede, ekonomik ve sosyal, sürpriz bazı taahhütlerin de bulunabileceği, bu konuda çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

DİKKAT ÇEKEN VAATLER

CHP'nin 7 Haziran'daki seçim bildirgesindeki, asgari ücretin vergiden muaf tutularak, aylık net bin 500 lira olması, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilmesi, kredi kartı ve bireysel kredilerin faiz borçlarının en az yüzde 80'inin silinmesi, atanamayan öğretmenin kalmaması, yılda en az 1 milyon kişiye istihdam sağlanması, çiftçiye mazotun 1,5 liradan verilmesi, taşeron işçiliğin kaldırılması, Aile Sigortası uygulamasıyla mevcut sosyal yardımların iki katına çıkarılması gibi vaatler dikkat çekmişti.

"KOALİSYON SÜRECİ ANLATILACAK"

Seçim bildirgesinin Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından açıklanmasının ardından, miting ve gezi programına başlanacak. Kılıçdaroğlu'nun, 7 Haziran'daki gibi yoğun miting programının olmadığı, çeşitli televizyon programlarına katılmasının planlandığı belirtiliyor.

REKLAM KAMPANYASINA DÜZENLEME

Reklam filmleri için de hazırlıklarını sürdüren CHP, bu seçimde 7 Haziran'daki kadar geniş bir reklam kampanyası yürütmeyecek. Sayıları az olmakla beraber, flama ve afişler hazırlatan CHP, partinin koalisyon görüşmelerindeki tavrını anlatan broşürler de bastırıyor.

CHP'nin 7 Haziran sonrası hükümet kurulması için takındığı olumlu tavrın aktarılacağı broşürlerde, koalisyon hükümeti kurulsaydı " Türkiye'nin kazanımlarının neler olacağı" anlatılacak.

LİSTE BELİRLEME MESAİSİ SÜRÜYOR

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, kurmaylarıyla milletvekili listesinin son halini verecek. Aday adaylığı için bin 644 başvurunun yapıldığı partide, 7 Haziran'da milletvekili seçilen 131 ismin yerini koruyacağı belirtiliyor.

Başarısız olan iller için çalışma yapan genel merkez, Tunceli'de milletvekili adayını eğilim yoklamasıyla belirleyecek. Kahramanmaraş, Adıyaman ve Mersin başta olmak üzere, bazı illerde de aday belirleme konusunda çalışma yapılıyor.

ÖZTÜRK YILMAZ ARDAHAN'DAN ADAY

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu olduğu sırada, terör örgütü IŞİD militanları tarafından kaçırılan ve 101 gün sonra konsolosluk personeliyle birlikte kurtarılan Öztürk Yılmaz'ın Ardahan'dan, CHP kontenjanından bulunduğu RTÜK üyeliğinden istifa eden Ali Öztunç'un ise Kahramanmaraş'tan aday gösterilmesi bekleniyor.

Aday listesinin, gelecek günlerde toplanması beklenen Parti Meclisi'nde ele alınmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edileceği ifade ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

ruslan:

Ya komedi bu adam ))))) ve bunun arkasından giden koyunlar pardon koyunlara hakaret oldu chp hdp olmuş durumda şu an ve çevremde tanıdığım kişiler var hdp ye oy verenler bunlar atatürkçü ama hdp oy verenler chp li yani ))))))ne kadar ilginç değil mi ataarı gibi hain bunlar da

17
7
yanıtYanıtla
ankaralı:

iyi de güzel kardeşim adamın var bir bildiğide konuşuyor demekki yapabileceği bir varki konuşuyor bırakalım bir denesin öyle hala at gözlükleriyle etrafa boş boş bakıyorsunuz

yanıt2
yanıt3
tireden:

asıl sizsiniz hain olan akşam bir türlü sabah başka türlü konuşan adamların arkasından giden mal sürüsü

yanıt3
yanıt3
Turgay:

Koyun patenti AKP''lilerde çalma bence bu sözü hüloğğğğğ

yanıt4
yanıt1
malatya:

bu adam terör zaten akrabaları bu adama inanan kaç salak var acaba merak ediyom mazot 1. 5 lira asgari ücret 3 binlira eeeeeeeee

12
7
yanıtYanıtla
Realist:

Ulan 13 Yıldır koyun gibi AKP ye oy verdım hala diyorsun aynı şey baksan işin gücünde yoktur senin ama yol Yaptılar demi

yanıt10
yanıt0
qwerty:

paralı troller yıne dolusmus , mesai saatinde kayıpsınız ne ayak :)

9
8
yanıtYanıtla
hüseyin:

emeklileri unutma ona göre bu sefer kesin iktidarda chp

13
1
yanıtYanıtla
tugay:

Bir defa deneyin CHP yi emekliler senede 2 Maaş fazla alacaksın 3000 lira kim verir adam noterde onaylattırdı vermemelisin yapamaz Kürtler gelin CHP de birleşin cunku kurtlerı bırlestırıvı güç CHP deneyin işte abi 1 defa

9
1
yanıtYanıtla
adil:

plan ne? Türkiye de terör olduğu AK PARTİ dışında herkesin terörü desteklediğini bu seçimde desteklemeyeceği mi

1
6
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title