Haberler

CHP'nin "Milletçe Alkışlıyoruz" Mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugüne kadar belki hiçbir siyasi partinin, hiçbir seçime CHP kadar Türkiye'nin sorunlarına hakim ve çözümlerini üretmiş, kaynaklarını belirlemiş olarak girmeyi başaramadığını belirterek, "Programlarımız hazır, kadrolarımız tamam, çözümlerimiz de hazır. Ülkeye, milletin çok özlediği ekonomik refahı, eşit ve hakça dağılımı, iç ve dış barışı, onurlu duruşu, birliği ve beraberliği getirmeye geliyoruz. İşsizliğin, yoksulluğun, adaletsizliğin, vicdansızlığın, eşitsizliğin, sevgisizliğin, saygısızlığın kökünü kazımaya geliyoruz. Kökünü kazıyacağız ve sıfırlayacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin seçim kampanyasını Kartal Meydanı'nda düzenlenen "Milletçe Alkışlıyoruz" mitinginde başlattı. Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında halkın bütün kesimlerini tek tek sayarak, selam gönderdi.

Vatandaşlara "Korkmayın, yılmayın, sinmeyin" diye seslenen Kılıçdaroğlu, "Çünkü yanınızda Cumhuriyetle yaşıt, CHP var. Kabadayılıktan, zalimlikten, zorbalıktan, yasadışından, talandan, baskıcılıktan, yasakçılıktan, ayrımcılıktan uzak bir anlayışın temsilcisi CHP var. Korkmayın, yılmayın, cesur olun. CHP var. Ekonomik refahı yalnızca bir kesim için değil, ülke genelinde herkesin nasipleneceği şekilde paylaştırmayı hedef alan bir anlayışı temsil eden CHP var. Yoksulluğu ve işsizliği ülkenin en hayati meselelerinin başında gören bir anlayışın temsilcisi var, CHP var. Korkmayın, yılmayın, sinmeyin. Milletçe hesabını soracağız, milletçe geliyoruz, az kaldı" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki kabul edilemez gidişattan, milletçe duyulan ızdırabı ve tahammülsüzlüğü haykırmak için toplandıklarını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün buraya ülkemizin insani, ahlaki, siyasi ve hukuki değerlerindeki yozlaşmaya karşı haykırmak için geldik. Milletin milletliğini, devletin devletliğini tehdit eden boyutlara ulaşan yozlaşmaya milletçe 'Dur' demek için geldik. Ülkemizde kol gezen yoksulluk, işsizlik, yolsuzluk, adaletsizlik ve vicdansızlık karşısında eğilmeyeceğimizi milletçe haykırmak için geldik. Ülkemizdeki zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan ekonomik adaletsizliğe daha fazla tahammül edemeyeceğimizi haykırmak için geldik. Ülkemizde hüküm süren kabadayılıktan, zalimlikten, zorbalıktan, yasakçılıktan, baskıcılıktan, ayrımcılıktan milletçe tiksindiğimizi haykırmak için geldik.

Ülkemizde milletin polisle, hukukla, basınla, sporla, sanatla, kültürle, imanla, dinle, devletle arasını açan, en acısı milletin milletle arasını açan zihniyeti milletçe reddettiğimizi haykırmak için geldik. Ülkemizde egemen olan sorumsuzluğu, savurganlığı, çıkarcılığı, zalimliği ve saldırganlığı tahttan indireceğimizi milletçe haykırmak için geldik. Türkiye'yi yaşanmaz bir ülke haline getirenlere 'Kalkın oradan, o koltuğa millet oturacak' demek için geldik. Bugün buraya milletçe büyük bir alkışı başlatmak için geldik. Bu alkış, hakka, hukuka ve ekonomiye, özgürlüğe, barışa ve adalete, laikliğe, demokrasiye ve Cumhuriyet'e zulmeden malum zihniyeti protesto alkışıdır. Bu alkış, kısa sürede bir çığ gibi büyüyerek bütün ülkeye yayılacak toplumsal bir haykırıştır. Bu alkış, Türkiye'yi yaşanmaz bir ülke haline getirenlere meydan okumadır."

Herkesi, tüm vatandaşları alkışa katılmaya davet eden Kılıçdaroğlu, "Milletçe alkışlıyoruz, avuçlarımız patlarcasına alkışlıyoruz. Bu alkış her gün, her saat, her yerde çınlayacak ve milletin, 'Yeter artık düşün yakamızdan' diye haykıranların sesi olacaktır. Alkışlayacağız, hep birlikte alkışlayacağız, genç, yaşlı, kadın, erkek demeden milletçe alkışlayacağız. Yalnızca miting meydanlarında değil, her gün, her yerde alkışlayacağız, fabrikada, tarlada, çarşıda, sokakta, meydanda, hayatın olduğu her yerde alkışlayacağız. Alkışlayacağız ki millet olarak sabrımızın sonuna geldiğini birileri anlasın" diye konuştu.

"Bu millet yaşanacak bir Türkiye istiyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son 12 yılda 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul, maaşı bin liranın altında olan açlığa mahkum edilmiş 8 milyon yoksul emekli, prim borcu olduğu için hastaneye alınmayan ölüme terk edilen esnaf, sosyal güvenlikten yoksun yüzbinlerce işçi, merdivenaltı atölyelerde kayıt dışı çalışan işçiler, açlık sınırına dayanmış 1 milyondan fazla insan, kızgın, kırgın ve öfkeli bir gençlik, kölelikten hallice, kalıplara sokulmak isteyen kadın, yozlaştırılmış ahlak, namus, şeref ve özgürlük kavramları, korkmuş, sinmiş iş dünyası, kimliği ve kişiliğini yitirmiş medya, esir alınmış bir hukuk sistemi, emir kulu haline getirilmiş devlet mekanizması yaratıldığını anlattı.

Üreterek büyüme değil, yandaşa rant yaratarak adaletsiz bir düzen oluşturulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bakara, makara deyip en kutsal değerlerimizi sömüren, yalanı ve talanı adet edinmiş bir düzen ve cinnet halinde öfkeli bir toplum..." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, oluşturulan bu düzenin faturasını, işçinin, çiftçinin, emeklinin, esnafın, sanayicinin, tüccarın, 77 milyonun ödediğini dile getirerek, "Nasıl mı ödüyoruz? Yaşadığımız asayiş problemleriyle, sayıları 2 milyona yaklaşan Suriyeli göçmen manzarasıyla, kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 artmasıyla, gençlerimizin uyuşturucu bataklığına sürüklenmesiyle ödüyoruz. Kutsallarımız ve manevi değerlerimizin siyasete alet edilmesiyle, tüyü bitmemiş yetimin hakkının yenmesiyle ödüyoruz. Ahlaki değerlerimizi yücelterek değil, kaybederek ödüyoruz" diye konuştu.

Sıraladığı sorunların sebebini, "12 yıldır bu ülkeyi yöneten malum zihniyet" şeklinde açıklayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu zihniyet, milletin çözülmesini beklediği sayısız meselesi dururken, işsizlikle, yoksullukla, adaletsizlikle mücadele etmek yerine işsizliğe, yoksulluğa ve adaletsizliğe isyan edenlerle mücadele etmeyi seçen zihniyettir. Şimdi soruyorum, bu zihniyetin önceliğinde milletin olması mümkün mü? Elbette değil. Millet bıktı, usandı. Artık Türkiye, bu millet yaşanacak, huzurlu, barış içinde, herkesin sokaklarında huzur içinde gezdiği bir Türkiye istiyor. Yaşanacak bir Türkiye için CHP olarak hazırız.

Bugüne kadar belki hiçbir siyasi parti hiçbir seçime CHP kadar Türkiye'nin sorunlarına hakim, Türkiye'nin sorunlarının çözümlerini üretmiş, kaynaklarını belirlemiş olarak girmeyi başaramamıştır. İlk kez CHP, Türkiye'nin bütün sorunlarına sahiptir, bütün sorunların çözümü masaya yatırmış ve halkına sunmuştur. Programlarımız hazır, kadrolarımız tamam, çözümlerimiz de hazır. Ülkeye, milletin çok özlediği ekonomik refahı, eşit ve hakça dağılımı, iç ve dış barışı, onurlu duruşu, birliği ve beraberliği getirmeye geliyoruz. İşsizliğin, yoksulluğun, adaletsizliğin, vicdansızlığın, eşitsizliğin, sevgisizliğin, saygısızlığın kökünü kazımaya geliyoruz. Kökünü kazıyacağız ve sıfırlayacağız. Türkiye'yi yaşanmaz bir ülke haline getirenlerin neden olduğu bütün dertleri ve bütün sıkıntıları sıfırlayacağız. Emin olun, sıfırlayacağız. Söz veriyorum, sıfırlayacağız. CHP'nin Genel Başkanı olarak CHP adına bütün Türkiye'ye, bütün yurttaşlarıma, işçisi, memuru, emeklisi, köylüsü, merdiven altında çalışanı, işsizi, atama bekleyen öğretmeni hepsine söz veriyorum, yaşanacak bir Türkiye'yi hayata geçireceğiz, 4 yılda geçireceğiz. 4 yılda yepyeni bir Türkiye çıkacaktır ortaya."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title