Haberler

CHP'nin Mersin Kadın Milletvekili Aday Adayları Seçilebilir Sıra İstiyor

CHP’nin Mersin kadın milletvekili aday adayları, Genel Merkez’den seçilebilir sıra istedi.

CHP'nin Mersin kadın milletvekili aday adayları, Genel Merkez'den seçilebilir sıra istedi. Mersin İl Kadın Kolları tarafından Mersin kamuoyuna tanıtılan 16 kadın aday adayının, CHP Genel Merkezi'ne tek mesajları, yüzde 50 kontenjan ve seçilebilir sıra oldu.

CHP Mersin İl Kadın Kolları, Haziran ayında yapılacak genel seçim için Mersin'de ön seçime girecek ve kontenjandan aday adayı olana 16 kadını, il binası önünde düzenlediği etkinlikle Mersin'e tanıttı. Tanıtım öncesinde halay çekip, oynayan kadın aday adaylarının, kürsüye çıkarak tek tek kendilerini anlattıkları tanıtıma, CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, il yönetimi, il ve ilçe kadın kolları yönetimi ile partililer katıldı.

Kadın aday adaylarının el ele tutuşarak birlik mesajı verdikleri tanıtımda konuşan CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, kadın örgütü olarak tüm kadın adaylarını desteklediklerini, arkalarında değil, yanlarında olduklarını söyledi. Kadın aday adaylarının her türlü çalışmasında sonuna kadar hizmetlerinde olacaklarını belirten Güler, "Burada genç, aydınlık, pırıl pırıl kadınlar görüyorum. Partisi için gecesini gündüzüne katmış emekçi kadınlar görüyorum. Akıllı, donanımlı, üstlendiği görevi tamamlayan kadınlar görüyorum. Söyleyecek çok söz yok aslında, örgüt hazır, kadınlar hazır. Genel merkez de hazır olsun lütfen" dedi.

"MERSİN, KADIN MİLLETVEKİLİ İSTİYOR. KADIN ADAYLARIMIZI SEÇİLEBİLİR SIRAYA YERLEŞTİRİN"

Mersin'den genel merkeze verecekleri tek bir mesajları olduğunu da vurgulayan Güler, kadınların seçilebilir sıralara yerleştirilmelerini isteyerek, "Artık şu yüzde 33 cinsiyet kotasını bize anlatmayın, hakkımız olan zaten yüzde 50. Sadece uygulayın lütfen. Seçilebilir sıralardan, Mersin'den başvurusunu yapmış kadın adaylarımızı listeye yerleştirin. Mersin, kadın milletvekilleri istiyor. Kadınlara bu fırsatı verin ki iktidara gidin. Örgüt olarak hizmetinizdeyiz kadın aday adaylarım. Hepinize başarılar diliyoruz, hepinize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Özyiğit de kadın aday adaylarını, 'ülkenin gidişine dur demek için yola çıkmış yürekli insanlar' olarak tanımlayarak, "Sizler, bir köşede oturup 'nasıl olsa bazı şeyler olur, ülkede su akar yolunu bulur' demeyen, gidişe karşı duran, bu düzene karşı duran ve bu düzenden duyduğu şikayete bizzat el koyarak değiştirmek isteyen insanlarsınız. Sizlere çıktığınız bu yolda başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun. Bu yürekli insanlar karşısında saygıyla eğiliyorum. Ülkenin gidişi belli. Düne göre gereklilik bir kat daha artmıştır. Türkiye'nin gidişini değiştirmek için hep birlikte hareket edeceğiz. Ben inanıyorum ki, listelerde yer alsın, almasın aynı yüreklilikle, aynı tavırla mevcut akışı değiştirmek için bütün emeğini, çabasını sonuna kadar ortaya koyacak insanlar var karşımda. Bu yolunuzda hepinize başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun, yolumuz açık olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Kadın Kolları Başkanı Güler, 16 kadın milletvekili aday adayını tek tek kürsüye davet etti. Kontenjan aday adayları Hülya İnce, Cavidan Demirağ, Ayla Oran Erciyas, İlhan Akan ve Semra Kabasakal ile ön seçime girecek aday adayları Nevin Zaimoğlu, Ayşe Kuru, Dilek Çakır Kılıç, Ebru Çalışkan, Elif Selvi, Esma Güngör, Hamide Oylumlu, Nilgün Nokay Yılmaz, Saliha Adıcan, Sibel Gazi Tabel ve Zehra Beyazıt kürsüden kendilerini tanıtarak, neden aday adayı olduklarını anlattılar. Tanıtımın sonunda kadın aday adayları, İl Başkanı Özyiğit ve İl Kadın Kolları Başkanı Güler ile birlikte el ele tutuşarak birlik mesajı verdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500

Yorumlar (1)

Hasan ER:

Trabzon’da 75 belediyenin isimleri şöyle ;Akoluk, Akyazı, Çağlayan, Çukurçayır, Gürbulak, Pelitli, Trabzon, Yalıncak, Adacık, Akçaabat, Akçakale, Akçaköy, Akpınar, Darıca, Derecik, Doğanköy, Dörtyol, Işıklar, Kavaklı, Mersin, Söğütlü, Şinik, Yıldızlı, Araklı, Çankaya, Erenler, Yeşilyurt, Arsin, Atayurt, Fındıklı, Yeşilyalı, Beşikdüzü, Oğuz, Yeşilköy, Çarşıbaşı, Ataköy, Çaykara, Karaçam, Taşkıran, Uzungöl, Dernekpazarı, Aykut, Çalköy, Çayırbağı, Düzköy, Balaban, Hayrat, Beşköy, Köprübaşı, Atasu, Esiroğlu, Maçka, Ballıca, Bölümlü, Cumapazarı, Eskipazar, Gürpınar, Kıyıcık, Of, Uğurlu, Çamburnu, Ormanseven, Oylum, Sürmene, Yeniay, Geyikli, Şalpazarı, İskenderli, Tonya, Vakfıkebir, Yalıköy, Kaşüstü, Oymalıtepe, Özdil, Yomra. BÖYLE İSRAF OLURMU, KÜÇÜCÜK BİR ŞEHİRDE BU KADAR BELEDİYE NASIL VE NİÇİN KURULMUŞTUR.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title