Haberler

CHP'nin "Mega Projesi"Ne Değerlendirmeler

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı "Merkez Türkiye" projesinde Anadolu'da kurulacağı söylenen 'Mega Kent'le ilgili detaylı bilgi verilmedi.

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı "Merkez Türkiye" projesinde Anadolu'da kurulacağı söylenen 'Mega Kent'le ilgili detaylı bilgi verilmedi. Sadece Anadolu'da olacağı, Kuzey'de Samsun ve Trabzon limanlarıyla Güney'de de Mersin ve İskenderun limanlarıyla entegre olacağı bilgisi verildi. Toplantıyı takip eden gazeteciler de hem projeyi değerlendirdi, hem de mega kentin kurulacağı bölgeyle ilgili tahminlerde bulundu. Projenin kendisini heyecanlandırdığını söyleyen Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer," Böyle projelere Türkiye'nin çok ihtiyacı var. Bunun uygulaması çok önemli. Dilerim bu Türkiye'yi uçurabilir" dedi.

Gazeteci Yalçın Doğan da, " Biraz daha ayrıntılarına bakmak lazım. Özel sektör 160 milyar yatırımı yapacak mı ? Anadolu'nun neresinde kurulacak" değerlendirmesinde bulundu.

Doğan, 'mega kent'in yeriyle ilgili tahminini, "Orta Anadolu gibi geliyor bana. Akdeniz ile Orta Anadolu arasında bir yer gibi geliyor bana ama üzerinde çalışmak gerekiyor"şeklinde dile getirdi.

Gazeteci Uğur Dündar da," Eğer gerçekleşirse Türkiye'ye çağ atlatabilecek, Türkiye'nin orta gelir tuzağından kurtulabilmesini sağlayacak, ekonomik güçlerden biri olmasını sağlayacak çok güzel bir proje" diye konuştu.

Dündar, 'mega kent'in yeriyle ilgili tahminin " Herhalde Kayseri -Konya arasında bir yer "şeklinde yaptı.

Projenin çok iyi anlatılması gerektiğini söyleyen Gazeteci Hakan Aygün ise, "Basit hedefler kolay anlatılır ama bunun biraz iyi anlatılması lazım. Emekliye iki maaş ikramiye kolay birşeydir. Ama bir mega kent projesi, ilk baştan büroşürden okudum. Tam anlayamadım. Kemal bey bir film oynattı ona bakınca biraz daha anladım. Kemal bey konuşunca biraz daha anladım. Biraz daha üzerinde bakacağım" diye konuştu. Aygün yer tahminini de, "Liman ulaşımları kolay olan, ortada bir yer gibi. Oradan bakınca Konya ovası gibi. Ulaşım açısından rahat bir yer olacak. Dağlık bir yer olmayacak" diye yaptı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

Anlayanlara:

Onlar yapsalar yapsalar, 1940''tan sonra yaptıkları gibi Türkiyeyi Amerikaya, Avrupaya, İsraile sömürü merkezi yaparlar

2
3
yanıtYanıtla
mert:

Çin''in yeni yapacağı ve 20 milyar dolar yatıracağı Yeni İpek Yoluna bağlanacağından yapılabilir mantıklı bir proje olarak görünüyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title