Haberler

CHP'nin Manisa'daki Başarısızlığı İstifa Getirdi

Manisa’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yunusemre İlçe Başkanı Engin Uzun, 16 kişilik yönetimi ile birlikte istifa etti.

Manisa'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yunusemre İlçe Başkanı Engin Uzun, 16 kişilik yönetimi ile birlikte istifa etti. Seçmenlerini yeteri kadar ikna edemediklerini ifade eden Engin Uzun, "Bize oy vermeyen seçmenlerimizin hiç birini suçlamıyoruz suçun tamamını üzerimize alıyoruz. Biz başarısız olduk ve gereğini yerine getirdik" dedi.

Manisa'da 17 ilçenin hiç birinden belediye başkanı çıkaramayan CHP'de Yunusemre İlçe Başkanı Engin Uzun, düzenlediği basın toplantısında yönetimi ile birlikte istifa ettiğini açıkladı.

İlçe binasında istifasını açıklayan Engin Uzun'un basın toplantısında İl Başkanı Cahit Kaplan yer almazken Şehzadeler ve Yunusemre ilçe teşkilatları hazır bulundu. CHP'li Uzun yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"Öncelikle çok değerli partililerimize ve emekçilerimize, aylardır gecesini gündüzüne katan kadın kollarımıza, gençlik kolları arkadaşlarımıza ve benim ilçe başkanı olduğumdan bu yana yanımda olan tüm arkadaşlarımıza, Adam gibi adam Semih Balaban'a, Halkın iktidarına kurma yoluna çıktığımız Ali Arslan'a, Özgür Özel'e yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Siyaset içersinde var olabilmek siyasette başarılı olabilmek, tüm siyasetçilerin ve herkesin başarı istemelerini gerektiren bir durumdur."

"YUNUSEMRE'Yİ KAZANAMAMANIN ÜZÜNTÜSÜ İLE İSTİFA EDİYORUM"

"İstifa etmek esasında Türk siyaseti tarihinde başarısızlığın bir parçası olsa da çoğu zaman mekanizmayı harekete geçiren bir parça olması gerekiyordu" diyen Uzun şöyle devam etti:

"Ben bir ilçe başkanı olarak Yunusemre'yi kazanamamanın üzüntüsü ile birlikte istifa ediyorum" dedi. Uzun, "Tabi ki hatalarımız ve eksiklerimiz oldu. Ama şu bir gerçek ki alnı açık ve dik bir şekilde buralara kadar geldim. Örgütler kendi hatalarını sorgulayacaktır. Bize oy vermeyen seçmenlerimizin hiç birini suçlamıyoruz suçun tamamını üzerimize alıyoruz. Bunun böyle de olması gerektiğini düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte düzgün insanlarla Ali Arslan gibi Semih Balaban gibi Özgür Özel gibi insanlarla mücadele etmeye devam edeceğim. Partimize ihanet edenlerle mücadelem sonuna kadar devam edecektir."

"BİZ BAŞARISIZ OLDUK VE GEREĞİNİ YERİNE GETİRDİK"

İstifasının eylem olarak değerlendirilmemesini isteyen Uzun, "Bu bir nokta değildir, sadece bir virgüldür. Ben Engin Uzun olarak kendi sınavımı yaptım ve diğer partili arkadaşların da bunu göz önünde bulundurması gerekmektedir. Şu bir gerçektir ki CHP'de görev yaptığımdan bu yana başımızı öne eğmedik. Bu güne kadar sizlere olan hakkımı helal ediyorum sizde helal edin herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte düzgün insanlarla mücadele etmeye devam edeceğim. Partimize zarar verenlerle mücadelem devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle saygılarımı sunuyorum." Bir gazetecinin "İl başkanından da istifa bekliyor musunuz?" sorusuna Engin Uzun, "Başarısız olan herkesi böyle davranmaya davet ediyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Engin Uzun Yunusemre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title