Haberler

CHP'nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü

CHP'nin 93. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında resepsiyon verildi.

CHP'nin 93. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında resepsiyon verildi.

Resepsiyona, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra eski Genel Başkanlar Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Deniz Baykal, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, parti yöneticileri ve davetliler katıldı.

Resepsiyonda Çankaya Belediyesi Filarmoni Orkestrası bir konser verirken, CHP'nin tarihinin anlatıldığı bir belgeselin sunumu da yapıldı.

Atatürk ve İnönü'nün heykelini açtılar

Katılımcılar resepsiyon öncesinde ise partinin arka kısmında bulunan 9 Eylül Kuruluş Parkı'nda Çankaya Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk ve İsmet İnönü'nün heykelini açtı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 1921'de Atatürk ve İsmet İnönü'nün Çankaya Köşkü'nde yaptıkları bir konuşma fotoğrafının anıtlaştırıldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu da konuşmasında, açılışını yaptıkları şeyin sadece bir heykel olmadığını belirterek, "Cumhuriyetimizi kuran ve bize yaşatılması için görev veren iki insanın heykeli onlara minnet borçluyuz. Üniversite yıllarımda nüfus cüzdanıma Atatürk'ün 'özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' sözünü yazmıştım. Özgürlük ve demokrasiye en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu heykeli açıyoruz." diye konuştu.

Katılımcılar daha sonra heykelin açılışını yaparken, günün anısına çınar fidanı diktiler.

Programın sonunda Kılıçdaroğlu, konukları tek tek uğurladı.

Kaynak: AA / Politika

Çankaya Belediyesi Kemal Kılıçdaroğlu İsmet İnönü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title