Haberler

CHP'nin Kahramanmaraş Mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde ilk olarak, "temiz siyaset, siyasi ahlak kanunu" yasalaştıracaklarını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitingte, Türkiye'nin yeni bir şahlanış yapmak zorunda olunduğunu söyledi.

Bütün vatandaşlardan 7 Haziran'da sandığa giderek oy vermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, eski alışkanlık ve algıların bir tarafa bırakılması gerektiğini belirtti.

AK Parti'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Halkımız onlara 13 yıl kredi açtı ve ülkeyi tek başına yönetmelerine izin verdi. Geldiğimiz noktada Türkiye'de 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul, aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emekli ve yanlış dış politikalar nedeniyle de 2 milyon Suriyeli var. Bunların tamamı da resmi rakamlardır. O zaman yeni bir başlangıç yapmak zorundayız."

Kılıçdaroğlu, herkesin kazanacağı ve huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye'yi beraber inşa etmek zorunda olduklarını dile getirdi.

Halka güvendiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bir ülkede siyaset temiz değilse, siyasetçi cebini düşünüyorsa kaybeden vatandaş olur. CHP iktidarında ilk 4 ay içerisinde parlamentoya getirip yasalaştıracağımız bir numaralı kanunun adı temiz siyaset kanunu, siyasi ahlak kanunu olacak. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Namuslu insanların siyaset yaptığı bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz" diye konuştu.

"Çalan, çırpan değil halkı düşünen siyaset anlayışı" getireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, hiç kimsenin kimliğini, inancını, yaşam tarzını siyasete malzeme etmeyeceklerini, Türkiye'ye birinci sınıf demokrasiyi getireceklerini kaydetti.

-" Türkiye'yi cennete çevireceğiz"

Kılıçdaroğlu, refahı tabana yayacaklarını, herkesin bu ülkenin büyümesinden, kalkınmasından payını alacağını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanca, halkça bir düzeni getireceğiz. Bunu yapmazsanız bir avuç zenginimiz, milyonlarca fakirimiz olur. 2002'de Türkiye nüfusunun yüzde 1'i ülkedeki toplam servetin yüzde 39'una sahipken bu rakam 2014'te yüzde 54,3'e çıkmış. Refahın adını bile ağızlarına alamazlar. Refahı biz sağlayacağız. Türkiye'de 11 milyon emekli var. Onlara Ramazan ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye vereceğim. Sözüm sözdür. Hemen itiraz ettiler. 'Bu parayı nereden bulacaksın' dediler. Ankara'daki beyefendiler duysun. O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim, emekliye parayı vereceğim. Sen 13 yıldır ülkeyi yönetiyorsun. Emeklinin derdi nedir diye sordun mu, aklına geldi mi? Ben bütün bunları biliyorum, düşündüm. Refahı tabana yayacağız. Türkiye'yi cennete çevireceğiz. Açlığı, yoksulluğu, fakir fukaralığı bitireceğim."

Kılıçdaroğlu, asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracağını söylediğinde buna da itiraz edildiğini belirtti. Asgari ücretten vergiyi kaldıracağını aktaran Kılıçdaroğlu, "Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 'Asgari ücretliye bin 500 lira vermek işçi için zulümdür' dedi. Ben de o beyefendiye sesleniyorum; Sayın Bakan sen ayda 14 bin lira alırken zulüm değil de işçiye bin 500 lira verirken mi zulüm oluyor. Çık bunu bir anlat bakalım" dedi.

Taşeron işçiliğin çağdaş kölelik olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, bu konumda çalışanların kadrolu hale getirileceğine işaret etti.

-"Görev size düşüyor"

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de aylık geliri 200 liranın altında olan 17 milyon yoksul bulunduğunu öne sürerek, CHP iktidarının 4'üncü yılı sonunda aylık geliri 720 liranın altında hiçbir aile kalmayacağını söyledi.

Türkiye'de yoksulluğu tarihe gömeceğini vadeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ben sizden birisiyim, Anadolu çocuğuyum. Bu ülkenin yurttaşları nasıl yaşıyorsa öyle yaşayan birisiyim. Biz 7 kardeşiz. Rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. Ablam da okuma yazma bilmez. 7 kardeşten üniversite giden sadece benim. Yoksulluğun, açlığın, çalışmanın, kul hakkı yememenin ne olduğunu bilirim. Eğer bir insan yolsuzluk yapıyorsa, kul hakkı yiyorsa, cebini dolduruyorsa ve bu ülkede 17 milyon yoksul varsa görev size düşüyor. 7 Haziran'da sandığa gidin, kul hakkı yiyenlerden hesap sorun. Bir insan sizin inancınızı, kimliğinizi, yaşam tarzınızı siyasete malzeme ediyorsa bilin ki o dünyanın en büyük sahtekarıdır."

-"Refahı tabana yayacağız"

Kılıçdaroğlu, çiftçinin durumuna da değinerek, "Mazotu çiftçi için 1,5 lira yapacağım, sözüm söz. Hemen itiraz, 'Petrol dışarıdan geliyor'. Ben de biliyorum. CHP iktidarında ben onlara bir kurs açacağım, devlet nasıl yönetiliyor onlara öğreteceğim. Petrol dışarıdan geliyor, rafineride işleniyor, benzin istasyonuna geliyor. Bütün bunlar dahil mazotun fiyatı 1 lira 21 kuruş. Vergilerle 4 lira. Ben 1,5 liradan vereceğim. Devlet zarar etmiyor" diye konuştu.

İnci, yakut, pırlanta ve elmastan vergi alınmadığını mazota ise vergi yükü olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ben alın terinden yanayım sen zenginden yanasın. Aramızdaki fark Ağrı Dağı kadardır" ifadesini kullandı.

Türkiye'de siyasete artık yeni bir anlayış getirilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Eski kavgaları bir tarafa bırakacağız. Sizden 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yılda farklı bir Türkiye olacak. Herkesin kazandığı bir Türkiye olacak. 4 yılda sadece hortumcular kaybedecek. Sözüm sözdür" dedi.

Siyaseti ahlak ve erdem üzerine kuracaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partisinin Kahramanmaraş milletvekili adaylarını tanıttı.

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Kahramanmaraş Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title