Haberler

CHP'nin Genç Adayları İddialı

Güncelleme:

CHP Diyarbakır 9. Milletvekili Adayı 1989 doğumlu genç mühendis Aslı Açıkgöz, siyasette kadına ve gençlere yer verilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin gençlere verdiği fırsatlar ve bunun yanı sıra özgürlükçü ve barışçıl yaklaşımı nedeniyle CHP saflarında yer aldığını belirten Açıkgöz, CHP'ye fırsat verilmesi halinde halkın refah düzeyinin yükseleceği ve ülkenin kalkınacağını söyledi.

Siyasette kadına yer verilmesini savunan Açıkgöz, "Bunun yanı sıra siyasette de kadının olması gerektiği düşüncesiyle örtüşen; gençlere verdiği fırsatlar, özgürlükçü, demokratik, barışçıl yaklaşımı nedeniyle ülkemizin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisinde aktif olarak çalışmalara katıldım. Uzunca zaman üyesi olduğum partimin teşkilatında bulunmam ve memleketimin sorunlarına duyarlılık göstermek adına memleketim olan Diyarbakır ilinden milletvekili adayı oldum. Halkımızın refahı ve ülkemin kalkınmasında, bu sorumluluğu alıp istikrarla yükselen bir Türkiye inşa edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük sorunun sırasıyla yoksulluk, işsizlik, eğitim ve kadına şiddet olduğunu belirten Açıkgöz, "Artık siyasette gençlere yer verilmesi düşüncesindeyim. Ülkemizin yaşadığı işsizlik ve yoksulluğun yanı sıra eğitim düzeyinin düşük olması ve kadına şiddet had safhada. Halkımızın oylarıyla seçildiğimiz ve iktidara geldiğimiz zaman ilk işimiz ülkemizdeki işsizlik ve yoksulluğa çare bulmak olacak. Bunun yanı sıra şiddete uğrayan kadınlarımız için çalışmalarımız olacak. Eğitimde yeni reformlar hazırlanarak ülkemizin eğitim düzeyini yükseltmek için elimizden geleni yapacağız. Bizlerde Diyarbakır milletvekilleri olarak ilimizin kalkınması için canla başla çalışacağız. Artık sıra gençlerde olmalı ve gençlere fırsat verilmeli" diye konuştu.

Aslı Açıkgöz kimdir?

1989 yılında Diyarbakır'da doğdum. Ortaöğretimimi Diyarbakır'da tamamlayıp akabinde yüksek öğrenimime Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesinde devam ettim ve 2012 yılında yüksek öğrenimimi bitirdim. Sonrasında aktif iş hayatına atıldım. İş hayatında kadının gücü ve büyük önemi olduğu kanısındayım. Bu düşüncelerle başarılı bir iş hayatı sürdüm.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Aslı Açıkgöz Diyarbakır Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title