Haberler

CHP'nin "Geleceği Birlikte Kuruyoruz" Toplantıları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, özellikle emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözeceğini seçim bildirgesine bir vaat olarak koyacaklarını belirterek, "20 yılını dolduran, prim ödeme gün sayısını dolduran, 45 yaşını dolduran kadınlara emeklilik hakkı getireceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, özellikle emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözeceğini seçim bildirgesine bir vaat olarak koyacaklarını belirterek, "20 yılını dolduran, prim ödeme gün sayısını dolduran, 45 yaşını dolduran kadınlara emeklilik hakkı getireceğiz" dedi.

Mehmet Bekaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve Genel Başkanı Danışmanı Mehmet Zeki Gündüz, İstanbul İl Başkanlığı'nda "Geleceği Birlikte Kuruyoruz" toplantıları kapsamında farklı illerden gelen "emeklilikte yaşa takılanlar" dernek ve platform temsilcileriyle bir araya geldi.

Bekaroğlu, yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında, emeklilikte yaşa takılanların aileleriyle yaklaşık 5 milyon insanı oluşturduğunu kaydederek, "Bu insanlara devlet 'Siz emekli olamazsınız, çok gençsiniz', işverenler de 'Size iş yok, çok yaşlısınız' diyor. Bırakın sosyal devleti, devlet olan bir yerde bu kadar mağduriyet yaşanamaz" diye konuştu.

Sosyal demokrat bir parti olarak CHP'nin mağduriyet yaşayan toplum kesimleriyle ilgilendiğini ve onların sorunlarını çözeceğini bildiren Bekaroğlu, toplantıda sorunları konuşarak çeşitli sonuçlara vardıklarını söyledi.

CHP iktidarında emekli maaşının bugünün hesaplamasına göre emekli, dul ve yetimler için 1500 lira olacağının ve bayramlarda 2 maaş ikramiye verileceğinin daha önce açıkladığını hatırlatan Bekaroğlu, genel sağlık sigortası ve engellilere verilen maaşla ilgili muhtaçlık hesaplaması yapılırken ailenin ele alındığına değinirken, CHP'nin gençleri ve engellileri birey olarak ele alacağını, aile gelirine göre değil onların gelirine göre hareket edeceğini anlattı.

Bekaroğlu, çalışanla emekli maaşları arasındaki uçurumun giderek artığına dikkati çekerek, çalışanlarla emeklilerin maaşları arasındaki uçurumu kaldıracaklarını, adil bir intibak yasası çıkaracaklarını söyledi.

Çalışan emeklilerden kesilen sosyal güvenlik destek primini kaldıracaklarını ifade eden Bekaroğlu, "Emeklilerden alınan sağlık katkı payını kaldıracağımızı açık, net bir şekilde ifade ediyoruz. CHP iktidarında emeklilerin de maaş promosyonları alacaklarını ifade ediyoruz. Emeklilerin maaş artışını gıda enflasyonuna göre yapacağımızı ifade ediyoruz. CHP taşeron işçilik sistemini çağdaş kölelik olarak görüyor. CHP iktidarında kesinlikle taşeronluk sistemi olmayacak. Taşeronluk sistemini kaldıracağız. Çalışamayan insanlara vatandaşlık maaşı verilecektir" diye konuştu.

Emeklilikte kadınlara pozitif ayrımcılık

Mehmet Bekaroğlu, emeklilikte yaşa takılanların bir işe sahip olmaması durumunda sosyal güvenlikten, sağlık hizmetinden yararlanabilmelerinin yolunu açacaklarını, gerekiyorsa genel sağlık sigortası primlerinin devlet tarafından ödeneceğini söyledi. Bekaroğlu, şöyle devam etti:

"Emeklilikte yaşa takılanların sorununu bütünüyle çözeceğimizi kesinlikte taahhüt ediyoruz. CHP iktidara geldiğinde 5 milyon insanı ilgilendiren, onları mağdur eden bu sorunu kesinlikle çözecektir. Yaşı, ödedikleri prim gün sayısını ve çalışma sürelerini dikkate alarak kademeli bir şekilde bu insanların hakları iade edilecek. CHP, özellikle emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözeceğini seçim bildirgesine bir vaat olarak koyacak."

Bekaroğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olduğuna dikkati çekerek, "Emeklilikle ilgili kadınlara da bir pozitif ayrımcılık yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Prim ödeme gün sayısını doldurmuş olan, 20 yılını doldurmuş kadınlardan 45 yaşını gelenlere emeklilik hakkı vereceğiz. Bu bir pozitif ayrımcılıktır, bunu yapmak durumundayız. 20 yılını dolduran, prim ödeme gün sayısını dolduran, 45 yaşını dolduran kadınlara emeklilik hakkı getireceğiz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Bekaroğlu Mehmet Zeki İstanbul Çelebi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title