Haberler

CHP'nin Erzurum Mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işsizliğin olduğu yerde huzur olmadığını belirterek, "Bir ülke üretirse büyür, bir ülke üretirse işsizlik azalır. Bir ülke üretirse saygınlığı olur.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işsizliğin olduğu yerde huzur olmadığını belirterek, "Bir ülke üretirse büyür, bir ülke üretirse işsizlik azalır. Bir ülke üretirse saygınlığı olur. Bir ülke üretirse bayrağı, dünyanın her tarafında onurluca dalgalanır, üretmekten geçiyor her şey" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Erzurum'daki İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde, 7 Haziran'da yapılacak seçimler için Erzurumlulardan destek istedi.

Erzurumlulardan alacağı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı yemeyen adam arıyorsunuz, işte benim. Dürüst adam arıyorsunuz, işte benim. Namuslu adam arıyorsunuz, işte benim. Ne arıyorsunuz? Oy verdiniz güzel, başımın üstüne. On üç yıldır kredi açtınız. Ne oldu? Erzurumlu milletvekili sayısı düştü. Ne oldu? Fabrikaları kapandı. Ne oldu Et Balık Kurumu'na. Ne oldu? Üretici memnun mu?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, eski alışkanlıkları ve anlayışları bırakmak gerektiğini belirterek, " Türkiye'ye namuslu siyaseti getirelim, Türkiye yeni bir hamle yapsın, güzel bir hamle yapsın, sıçrama yapsın" ifadelerini kullandı.

"İşsizliğin olduğu yerde huzur olmaz"

Türkiye'nin, dünyanın ekonomik büyüklük olarak 18. ekonomisi olduğuna dikkati çeken CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Yazık, günah değil mi bu ülkeye? Niye bu kadar işsizlik var. İşsizliğin olduğu yerde huzur olmaz. Bir ülke üretirse büyür, bir ülke üretirse işsizlik azalır. Bir ülke üretirse saygınlığı olur. Bir ülke üretirse bayrağı, dünyanın her tarafında onurluca dalgalanır. Üretmekten geçiyor her şey, alın terinden geçiyor" diye devam etti.

Yağış altında konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onun için diyoruz, üreteceğiz hakça bölüşeceğiz. Refahı tabana yayacağız, herkes nasiplenecek bundan. Herkes yararlanacak bundan. Onlar kendileri zengin oldular, kendileri köşeyi döndüler. Yedi kuşak herkes köşeyi döndü. Ben de diyorum ki halk zenginleşecek, vatandaşın cebi para görecek. Vatandaş mağdur olmayacak diyorum. Bunun mücadelesini veriyorum."

"Güzel Türkiye'yi, büyüyen Türkiye'yi şaha kaldıracağım"

Kılıçdaroğlu, yurttaşlarına güvendiğini ve ülkede beraber mücadele ederek, hakkı buluncaya kadar, adaleti buluncaya kadar, yoksuluğu ülkede tarihin çöp sepetine atıncaya kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Katılımcılardan destek ve yetki isteyen Kılıçdaroğlu, "Güzel Türkiye'yi, büyüyen Türkiye'yi şaha kaldıracağım şaha. Büyüteceğim Türkiye'yi. Aç ve açıkta hiç kimse kalmayacak" dedi.

"Kemal Başbakan" sloganlarıyla zaman zaman konuşması bölünen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

" Erzurum'un adı ne biliyor musunuz? Sahipsiz memleket. Erzurum'a öyle diyor, burası sahipsiz bir memleket. O zaman ben de Erzurumluya diyorum, Erzurum'un sahipli, sorunlarına sahip çıkan, sorunlarını çözmek için yola çıkan bir partiye, 19 Mayıs'tayız, cumhuriyetin partisine, Mustafa Kemal'in partisine, Nenehatun'un partisine 'gel oy ver' kardeşim. O yüzden hepinize en içten selamlarımı, saygılarımı sunuyorum. Yağmurumuz başladı, bereketimiz de başladı. Bugün ülkeyi cennete çevireceğiz, yeter ki namuslu bir siyaseti iş başına getirelim. Yeter ki vatandaşı düşünen siyaseti iş başına getirelim. Artık yolsuzluk yapanlardan bıktık, ülkeyi soyanlardan bıktık. Artık hep beraber, bıktık diyelim, yeni bir kapıyı aralayalım."

7 Haziran'daki seçimler için destek sözü isteyen Kılıçdaroğlu, "Ben de size söz veriyorum. Sizin için çocuklarınız için torunlarınız için bayrağımız için vatanımız için 24 saat çalışacağım, emek harcayacağım. Alın teri dökeceğim. Dökeceğim her alın teri size helal olsun diyeceğim" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partisinin Erzurum milletvekili adaylarıyla vatandaşları selamladı.

Bu arada, yağış altında gerçekleştirilen mitingde bazı partililer bayrak ve flamalarla yağmurdan korunmaya çalıştı.

Kılıçdaroğlu, mitingin ardından, Bosna Caddesi üzerindeki Çat İlçe Belediyesi Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Merkezi gezen Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla sohbet etti.

(Bitti)

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title