Haberler

CHP'nin Erzurum Mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkeye temiz ve namuslu siyaseti getireceklerine söz verdiklerini, ülkede yoksulluğun olmayacağını ve işsizliği bitireceklerini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkeye temiz  ve namuslu siyaseti getireceklerine söz verdiklerini, ülkede yoksulluğun olmayacağını ve işsizliği bitireceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, partisince Erzurum'daki İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde, biraz geciktiklerini, ancak gönlünün ve yüreğinin beraber olduğunu söyledi.

Büyük insanların, namuslu insanların yönetildiği, yaşanacak bir Türkiye'yi hep beraber inşa edeceklerini savunan Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz. Asla ve asla ben sabahın altısında çocuğuma telefon edip, 'oğlum paraları sıfırla' demeyeceğim, sözüm söz. Benim bakanlarımın yatak odalarında boy boy para kasaları, içinde milyon dolarlar asla ve asla olmayacak. Benim bakanlarım, birilerinin önünde yatmayacak. Söz veriyorum, onurlu Türkiye'yi, üretken Türkiye'yi, işsizliği olmayan Türkiye'yi, yoksulluğu olmayan Türkiye'yi yeniden namusumuzla kuracağız" diye konuştu.

Erzurum'u öğrenciliğinden iyi bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Rahmetli babam Patnos'ta memurdu. Ankara'ya giderken mutlaka Erzurum'da kalırdık. O yıllarda Erzurum'un adı, 'Doğu'nun Paris'i olarak adlandırılırdı. Allah aşkına 13 yıldır iktidardalar, 13 yıl Erzurum'a ne yaptılar? Narman'da gittiler adliye binasını kapattılar, hayvancılığı öldürdüler, besiciliği öldürdüler, tarımı öldürdüler, sanayiyi bitirdiler. Erzurum bir dönem Doğu'nun Paris'i idi şimdi göç veren bir kent. Düşünün işsizlik almış, başını gidiyor. Yazık, günah değil mi bu ülkeye? Yazık, günah değil mi Erzurum'a?" ifadelerini kullandı.

Parti olarak parlamentoda olduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, bir Allah'ın kulunun çıkıp da Erzurum'un sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden konuşmadığını iddia etti.

"6 milyon 200 bin işsizimiz var"

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Erzurumlu kardeşlerime sesleniyorum. Daha bıkmadınız mı, 13 yıldır yetki verdiniz, 13 yıl. Ne oldu 13 yılda? 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Ne oldu? 17 milyon yoksulumuz var. Aylık geliri 200 liranın altında. Gençler işsiz, KPSS sınavlarına giriyorlar. ya onların çocukları? Hiçbir sınava girmeden otomatikman devlet memuru oluyorlar, yazık günah değil mi bu ülkeye?"

"Bugün 19 Mayıs. Milli Kurtuluş Savaşı'nın bir anlamda başlangıcı Samsun'da yapıldı. Geldiğimiz noktaya bakın, o şehitler, o Nenehatunlar bize nasıl bir Türkiye bıraktılar? Yaşanacak bir Türkiye bıraktılar. Gözyaşları var, bu ülkenin temelinde. Alın teri var bu ülkenin temelinde. Şimdi bakın işsizlik var, şimdi bakın yoksulluk var, şimdi bakın 2 milyon Suriyelimiz var, 2 milyon Suriyeli" diye konuşan Kılıçdaroğlu, emeklinin perişan olduğunu, emekliye Ramazan Bayramı'nda, Kurban Bayramı'nda ikramiye vereceğini belirtti.

O parayı bulup emekliye vereceğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Sen kaçak sarayına para bulurken, emekliye gelince para yok. Suriyeli kardeşlerimize 5,5 milyar dolar para ödedin, oraya para var, emekliye gelince para yok. Emekliye de para var, parayı vereğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Erzurum'da kışların uzun olduğunu, Antalya'da bir iki ay tüketilen doğalgazın, Erzurum'da ise sekiz, dokuz ay yakıldığını vurgulayarak, milletin yükünü almak için Erzurum'da doğalgazı halkın istediği koşullarda vereceklerini savundu.

Erzurum'da ruhsatlandırma problemi olduğu gerekçesiyle çalışmaları durdurulan bir inşaat şirketinden ev alan vatandaşların, mağdur oldukları yönünde parkart açması üzerine Kılıçdaroğlu, "Karadayı mağdurları öyle mi? Karadayı mağdurları biliyorum. Bakın size söz, bir milletvekili gönderin Erzurum'dan, CHP'li milletvekili gönderin, göreceksiniz Erzurum'un sesi, Türkiye'ye nasıl yankılanıyor göreceksiniz. Bakın söz verdik. Bu ülkeye temiz siyaseti getireceğiz, bu ülkeye namuslu siyaseti getireceğiz, söz verdik bu ülkede yoksulluk olmayacak, söz verdik bu ülkede işsizliği bitireceğiz, söz verdik bu ülkede kul hakkı yenmeyecektir" diye konuştu.

"Kul hakkı yemedim, yedirmedim"

İşsizliğin ne olduğunu çok iyi bildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Erzurumlu kardeşlerim, bir şeyi unutmayın. Ben sizden birisiyim. Ben Anadolu'dan birisiyim. Yedi çocuklu bir ailenin, üniversiteyi bitirmiş tek çocuğuyum. Büyük ablam okuma yazma bilmezdi, bilmez. Rahmetli annem de okuma yazma bilmezdi. Yedi kardeşten üniversiteyi bitiren sadece benim. Okudum, alın teri döktüm. Devletin en önemli kurumlarında çalıştım. Emekli olduğum gün, siyasete atandığım gün mal varlığımı internet sitesine koydum. 'Benim alın terimdir bunlar' dedim. Kul hakkı yemedim, yedirmedim. Hep çalıştım. Ülke için çalıştım, sizin için çalıştım. Helal olsun diyorum."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Erzurum Türkiye Paris Yerel Haberler

title