Haberler

CHP'nin Burdur Mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri takdirde çiftçinin kullandığı mazotun litresini 1,5 liraya indireceklerini belirterek, "Sen elmastan, pırlantadan, yakuttan vergiyi sıfırladın, ben de mazottan vergiyi sıfırlıyorum.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri takdirde çiftçinin kullandığı mazotun litresini 1,5 liraya indireceklerini belirterek, "Sen elmastan, pırlantadan, yakuttan vergiyi sıfırladın, ben de mazottan vergiyi sıfırlıyorum. Aramızda bu kadar fark var. Sen yandaştan yanasın, ben çiftçiden yanayım. Sen köşeyi dönüyorsun, ben emekten, alın terinden yanayım, üreten insandan yanayım" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde, yaşanacak bir Türkiye inşa edeceklerini söyledi.

Sandığa, eksiksiz, geçen seçimlerde CHP'ye oy vermeyen vatandaşların ikna edilerek "omuz omuza" gidilmesi halinde başbakanlık yolunun açılacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Ben yorulmam. Çalışırım, üretirim, ülkem için çalışırım, insanım için çalışırım. Benim siyaset anlayışımda halka hesap vermek vardır" diye konuştu

Kılıçdaroğlu, siyaset anlayışında cebini düşünmenin olmadığını, aksine vatandaşın cebini düşündüğünü ifade ederek, "Parası var mı yok mu onu düşünürüm. Geliri var mı yok mu onu düşünürüm. Benim siyaset anlayışımda yandaş yok, vatandaş var" dedi.

Vatandaşın huzur içinde olması halinde ülkenin de huzur içinde olacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "17 milyon yoksulumuz varsa son 13 yılda 17 milyon yoksul çıktıysa ortaya, son 13 yılda 6 milyon 200 bin işsizimiz varsa son 13 yılda geliri bin liranın altında 8 milyon emekli varsa son 13 yılda 2 Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyorsa sanki biz iş bulduk vatandaşımıza, yabancıların çalıştırılmasıyla ilgili kanun tasarısı parlamentoya geliyorsa o zaman oturup düşüneceğiz" ifadesini kullandı.

"Faiz batağından 5 milyon vatandaşımı kurtaracağım"

"CHP'nin iktidara gelmesi durumunda, faizlerin yükseleceğinin söylendiğini" hatırlatan Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hayatımda duyduğum en saçma şeylerden birisi. Kardeşim bizim projemizde, tüketici kredisi borcu, kredi kartı borcundan insafsız faize mahkum edilen vatandaşlarımızın faizlerinin en az yüzde 80'ini sileceğiz. Sen ne diyorsun? Faiz batağından 5 milyon vatandaşımı kurtaracağım. 5 milyon vatandaş borç batağında. 1 milyon 220 bin vatandaş mahkemeye verildi. 550 bin vatandaş mahkum oldu. 89 bini hapse girdi. Diğerleri de sırada bekliyorlar hapse girmek için. Hepsini alacak hapishane olmadığı için zaten polis yakalamıyor. Sözüm söz, 5 milyon vatandaşı borç batağından kurtaracağız."

Kılıçdaroğlu, "Parayı nereden bulacaksın?" diye sorulduğunu, konunun parayla pulla ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Bankaların tüketici kredisi ve kredi kartı alacağının 19 milyar lira olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "19 milyarlık alacağını, varlık yönetim şirketine 2 milyar 800 milyon liraya satıyor. Ben ne diyeceğim? 'Gel kardeşim sen 19 milyarlık alacağı 2 milyar 800 milyona satmıyor musun? Ver bakalım bunu bana'. Oturacağım borçlu vatandaş ile 'Bak bu kadar indirim yapıyor'. O parayı da takside bağlayacağız. Borcu da faizi de sileceğiz. Ne bankaya, ne vatandaşa ne devlete yük. Ne olacak? Vatandaş huzur içinde olacak" diye konuştu.

"Bizimle onlar arasında Ağrı Dağı kadar fark var"

Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri takdirde çiftçinin kullandığı mazotun litresini 1,5 liraya indirecekleri vaadini yineleyerek, çiftçinin tarlasına gideceğini, üreteceğini, alın terinin karşılığını alacağını kaydetti.

Mazot fiyatıyla ilgili açıklaması üzerine "kıyametin koptuğunu" anımsatan Kılıçdaroğlu, şu görüşleri savundu:

"Sen elmastan, pırlantadan, yakuttan vergiyi sıfırladın, ben de mazottan vergiyi sıfırlıyorum. Aramızda bu kadar fark var. Sen yandaştan yanasın, ben çiftçiden yanayım. Sen köşeyi dönüyorsun, ben emekten, alın terinden yanayım, üreten insandan yanayım. Sanki çiftçi traktöre mazotu koyunca tatile gidecek. Meraklanmayın tatile değil, adamcağız tarlasına gidecek. Çalışacak, üretecek, kazanacak, soframıza gelecek, biz de dua edeceğiz. Bizimle onlar arasında Ağrı Dağı kadar fark var.  Biz vatandaşın cebini düşünürüz, vatandaşın huzurunu, hakça bölüşmeyi düşünürüz."

-"Halkın polisi olun"

Kılıçdaroğlu, 21. yüzyılda 17 milyon yoksulun Türkiye'ye yakışmadığını ileri sürerek, "Bunların aylık geliri 200 liranın altında.  Allah aşkına bunlarda vicdan var mı? Açlıktan ölen Kübra bebeği unutmadım. Konya'da gecekonduda camı kırık diye zatürreden ölen Ayaz bebeği unutmadım. Onların akıllarına bile gelmez. Ama o çocuklar bizim çocuklarımız. O çocuk açlıktan ölüyorsa sorumlusu Ankara'da rahat koltuklarında oturanlardır" diye konuştu.

Polislerin çok zor şartlarda görev yaptığını, neredeyse 24 saat çalıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "CHP bile iktidar olsa asla hükümetin polisi olmayın. Kimin polisi olun? Halkın polisi olun, halktan yana olun. Halkın polisi olduğunuz sürece bizim baş tacımızsınız. Gençlerimize güzel davranın" dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, partisinin Burdur milletvekili adayları ve bazı parti yöneticileriyle vatandaşları selamladı ve karanfil attı.

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Trakya Bölgesi Türkiye Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title