Haberler

CHP'nin Berberoğlu'nun Tutuklanmasına Tepki Yürüyüşü

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, "Yanlış bir isim seçilmiş, o yürüyüş 'Adalet Yürüyüşü' değildir.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, "Yanlış bir isim seçilmiş, o yürüyüş 'Adalet Yürüyüşü' değildir. CHP'nin FETÖ'ye destek çıkma yürüyüşüdür." dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformunca, merkez Yenişehir ilçesindeki Sümer Park'ta düzenlenen bayramlaşma programına bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte katılımcılara gül suyu, şeker ve tatlı ikram edildi.

Etkinliğe katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ümmet olmanın Müslümanların en büyük sorumluluk ve vazifesi olduğunu söyledi.

Küskünlüklerin bir tarafa bırakılması temennisinde bulunan Yılmaz, Kürt, Türk, Fars, Arap, Pakistanlı ve Afganistanlının fark etmediğini, tüm Müslümanların ümmetin bir parçası olduğunu söyledi.

"CHP'nin FETÖ'ye destek çıkma yürüyüşüdür"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşü de değerlendiren Yılmaz, "Yanlış bir isim seçilmiş "Adalet Yürüyüşü" değildir o. CHP'nin FETÖ'ye destek çıkma yürüyüşüdür." dedi.

Adaletsizliğin Türkiye'de hiçbir zaman yok olmadığını savunan Yılmaz, şöyle konuştu:

"En büyük adaletsizlikler de CHP iktidarında ve CHP zihniyetinin yönetimde olduğu dönemlerde oldu. En büyük adaletsizliği 28 Şubatlarda yaşadık. Camilerimiz, mescitlerimiz kapatıldı, sakallar kestirildi, baş örtülülerin başları açıldı, Meclis'ten milletvekilleri kovuldu. Hem de kadın haklarını savunan insanlar tarafından bayan milletvekilleri yaka paça dışarı atıldı. O zaman neredeydi bunlar. Sadece kendine adalet istemekle olmaz bu işler. Adalet herkese lazım ve her zaman adaleti savunmak lazım."

"Samimi yürüyüş değildir"

Yılmaz, Müslümanların görevinin haksızlık ve zulme karşı çıkmak olduğunu aktararak şunları kaydetti:

"Şu an bir milletvekili cezaevine atıldı diye yürüyüş yapılıyor. Bu CHP'nin Enis Berberoğlu'na destek yürüyüşüdür, 'Adalet Yürüyüşü' değil. Adalet tüm halkı ilgilendirir. Adalet sadece belli bir kesim için değil herkes için lazımdır. Eğer dün 28 Şubatlar yaşanırken CHP'lileri Müslümanların yanında görmüş olsaydık samimiyetine yorabilirdik ama maalesef samimi yürüyüş değildir. Kanaatimce talimatla yapılan bir yürüyüştür. Dışarıdan alınan bir talimat vardır ve o talimatın gereği yapılıyor. Tekrar acaba bir şeyler çıkarabilir miyiz diye. Bu bayram münasebetiyle onların da gerçekten adalete sahip çıkacağı bir zihniyete kavuşmalarını istiyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Enis Berberoğlu Yenişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title