Haberler

CHP'nin Başörtülü Adayı Karakoç'un Seçim Çalışmaları

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde CHP'den belediye başkan adayı gösterilen başörtülü Halime Karakoç, seçim çalışmalarını sürdürüyor Karakoç: "CHP'nin başörtüsüne karşı bir ön yargısının olmadığını gördüm"

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde CHP'den belediye başkan adayı gösterilen başörtülü Halime Karakoç, seçim çalışmalarına devam ediyor.

Evli ve 4 çocuk annesi Karakoç, 30 Mart'taki seçimler öncesinde esnafa ve vatandaşlara ziyaretlerde bulunuyor. Ev hanımı olan 36 yaşındaki Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni bir CHP vaat ettiğini belirterek, "Ben hem Kürdüm hem türbanlıyım hem de CHP'de adayım. CHP'nin başörtüsüne karşı bir ön yargısının olmadığını gördüm. CHP'nin insanların diniyle, ırkıyla, örtüsüyle bir uğraşı yok. Önemli olan, siyaset yapmak ve hizmet etmektir. Ben bunları düşünerek gittim aday oldum" diye konuştu.

CHP'den kendi isteğiyle aday olduğunu dile getiren Karakoç, "Kimsenin zoruyla aday olmadım. CHP'yi kendim seçtim" ifadesini kullandı.

Seçim çalışmaları kapsamında herkesi ziyaret ettiğini, çalmadık kapı bırakmadığını belirten Karakoç, memleketine en iyi şekilde hizmet etmek için gayret sarf edeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bir anne nasıl çocuğuna şefkatli, merhametli davranıyorsa ben de ilçeme aynen öyle şefkatli bir şekilde hak ettiği hizmeti getireceğime inanıyorum. Vatandaşlar tarafından çok güzel karşılanıyorum. Kadınlarımızın beklentisi çok. Kadın olmam onlar için büyük bir avantaj. Daha çok, iş istiyorlar, çalışmak istiyorlar. Ben de onlara iş imkanı sağlama sözü verdim. Tekstil atölyesi açmak istiyorum. SODES kapsamında genişletilmiş imkanlar sağlamak istiyorum. İnşallah kazanacağıma ve kazandığım zaman da bütün kadınlarımızın sıkıntılarını gidereceğime inanıyorum."

Esnaf Hatice Doğru ise Karakoç'u cesaretinden dolayı tebrik ederek, "Kadın aday olması çok güzel bir şey, detayları daha iyi düşünecek, biz kendimizi daha iyi ifade edeceğiz, dertlerimizi daha iyi anlatabileceğiz. Bir kadın başkanımız var deyip, çok rahat bir şekilde yanına gidebileceğiz" dedi.

Kovancılar'da yaşayan Erhan Aydın da Karakoç'un adaylığını gayet olumlu bulduğunu belirterek, "İnşallah kazanır ve Kovancılar layık olduğu hizmetleri de alır diye düşünüyorum. Yoksa CHP'li ya da başörtülü olmasının bizim için bir önemi yok" diye konuştu. - Elazığ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title