Haberler

CHP'nin Bartın Mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim siyaset anlayışımda benim çocuğum iş bulsun değil, eğer bu ülkede herhangi bir vatandaşımızın çocuğu işsizse, o çocuk iş bulamıyorsa o ailenin derdi, benim de derdim olacaktır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim siyaset anlayışımda benim çocuğum iş bulsun değil, eğer bu ülkede herhangi bir vatandaşımızın çocuğu işsizse, o çocuk iş bulamıyorsa o ailenin derdi, benim de derdim olacaktır. Hiçbir ayırım yapmadan her çocuğumuza iş bulacağız, asıl hedefimiz bu olacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde, vatandaşlara seslenerek, 7 Haziran seçimlerine hazır olup olmadıklarını sordu. Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan seçimde yanlarında CHP'ye oy vermeye ikna ettikleri bir kişiyi daha sandık başına götürmelerini istedi.

Ülke için çalışacağının sözünü veren Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 6 milyon 200 bin işsizin,  17 milyon yoksulun, aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emeklinin, yanlış dış politika nedeniyle 2 milyon Suriyeli ve bunlara ödenen 5,5 milyar doların, atama bekleyen 350 bin öğretmen ile ektiği ürünün karşılığı alamayan çiftçinin, 2 Trakya büyüklüğünde ekilemeyen alanın bulunduğunu anımsattı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, siyaset anlayışının diğerlerine benzemediğini vurgulayarak, "Benim siyaset anlayışım cebini düşünen siyaset değil, halkın cebini düşünen siyasettir. Halk kazanacak, halkın cebi para görecek. Benim siyaset anlayışımda benim çocuğum iş bulsun değil, eğer bu ülkede herhangi bir vatandaşımızın çocuğu işsizse, o çocuk iş bulamıyorsa o ailenin derdi, benim de derdim olacaktır. Hiçbir ayırım yapmadan her çocuğumuza iş bulacağız, asıl hedefimiz bu olacak"  diye konuştu.

Bartın'ın olağanüstü doğaya sahip bulunduğunu, Amasra ilçesinin de dünyaca tanındığı belirten Kılıçdaroğlu, Amasra'daki doğaya dokundurtmayacaklarını, o güzelliğin öylece kalacağını bildirdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 6 milyon 200 bin işsize rağmen, ülkede yabancıların çalışmasına imkan tanıyan kanun tasarısı olduğunu, bunu da Türkiye'nin insafına sunduğunu  kaydetti.

"Refahı tabana yayacağız"

Bir evde işsiz biri varsa orada huzur olmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"İşsizlik yüreğimizi yakan bir olaydır. O zaman ne yapacağız? Yeni bir politika ve anlayışla devleti yöneteceğiz. Biz refahı tabana yayacağız. Refah tabanda olacak. Yıl 2002, Türkiye nüfusunun yüzde 1'i Türkiye'deki toplam servetin yüzde 39'una sahip . Yıl 2014 Türkiye nüfusunun yüzde 1'i, Türkiye'deki toplam servetin yüzde 54,3'üne sahip. Refah, gelir, kar nerede toplanmış, yukarıda bir avuç insanın elinde. Biz bunu ret ediyoruz. Refah tabana yayılmalı, halkın cebi para görmeli, yoksulluk ve işsizlik olmamalı. Memlekette barış ve huzur olmalı. Her evde tencere kesinlikle kaynamalı. Şimdi soru şu, biz bunu nasıl yapacağız? Refahı tabana nasıl yayacağız? Eğer siz emekliyi korursanız, 'emekliye ramazan ve kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğim' derseniz, bütçe gelirlerinin bir kısmı tabana gitmiş olur. Kime? 11 milyon emekliye."

Kılıçdaroğlu, emeklilerin en azından kurban ve ramazan bayramında rahat edeceğini, buna koro halinde itiraz edildiğini aktararak "Vay efendim 'emekliye parayı nasıl vereceksin, nereden vereceksin' diyorlar. Hayatımda duyduğum en ayıp sorulardan birisidir. Sen kaçak saray yaparken sana kaynak sorduk mu? Kaçak saray için var, yandaşın için var, çocukların için var, herkes için var, emekliye gelince parayı nereden bulacaksın? Parayı bulacağız, emekliye de vereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

"350-450 lira emekli aylığı alan var"

"Sanıyorlar ki emekliye ayda 10 bin lira vereceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Zaten ne alıyor ki... Aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emekli var. 350-450 lira emekli aylığı alan var. Yani 450 lira alana bir 450 lira yılda iki sefer vereceksin, ona itiraz ediyorlar. Ben de 11 milyon emekliye sesleniyorum, eğer onlar size 'kaynak yok' diyorlarsa, siz de deyin ki 'bizden size oy yok'. Oy vermeyin. Emekli arkadaşlarıma sesleniyorum, size bu toplumun vefa borcu var. Sizin sahibiniz yok bu hükümette, sizin sahibiniz CHP'dir, asla unutmayın. Şunu çok rahat söylüyorum, bütün seçim meydanlarında sizin hakkınızı savunan, sizin için çaba harcayan, sizin daha iyi yaşam şartlarınıza kavuşmanız için mücadele eden tek bir parti var, o da CHP'dir. Sanıyorlar ki emekliye birer maaş ikramiye verdik, götürüp İsviçre bankalarına yatıracaklar, ne yapacak gidip bakkaldan alışveriş yapacak, fırından ekmek alacak. Kim kazanacak emekli, esnaf, toptancı, herkes kazanacak ama hortumcular kaybedecek. O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim."

"Kölelik düzenini kaldıracağız, taşeronu bitireceğiz"

Zengin kömür yataklarına sahip bölgede istihdam yaratılmadığına, ocakların çalıştırılmadığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, ocakları iş kazalarının olmadığı, güvenlik önlemlerinin alındığı ve uluslararası standartlara uygun çalıştıracaklarını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 21. yüzyılın köle düzeninin taşeron işçilik olduğuna işaret ederek, "Kölelik düzenine evet der miyiz? Biz de diyoruz, kölelik düzenini kaldıracağız, taşeronu bitireceğiz. İşçi çalışıyorsa kadrosunu vereceğiz. İş güvencesi olacak, hiçbir sorunu da olmayacak" dedi.

"Kaynağı nereden bulacaksın" diye sorulduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, taşeronu ortadan kaldırarak, parayı doğrudan işçiye vereceklerini, KDV ödenmediğinden yüzde 18 de devletin kar edeceğini iddia etti.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Trakya Bölgesi Türkiye Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title