Haberler

CHP'nin Antalya Mitingi (2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim projelerimizin maliyetini söyleyeyim, milli gelirin yüzde 2,9'u. Eğer ben, eğer Cumhuriyet Halk Partisi milli gelirin yüzde 2,9'unu bu ülkenin insanına refahı yaymak için veremiyorsa, beceremiyorsa niye iktidar olsun? Yapacağız, becereceğiz, halka vereceğiz ve iktidar olacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim projelerimizin maliyetini söyleyeyim, milli gelirin yüzde 2,9'u. Eğer ben, eğer Cumhuriyet Halk Partisi milli gelirin yüzde 2,9'unu bu ülkenin insanına refahı yaymak için veremiyorsa, beceremiyorsa niye iktidar olsun? Yapacağız, becereceğiz, halka vereceğiz ve iktidar olacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, Kepez Turgut Özal Spor Salonu önünde partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 800 bin taşeron işçi olduğunu söyledi. Taşeron işçilere kadro vermek, bunların örgütlenebilmelerini, sendikal hakka sahip olabilmelerini istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, tüccarı aradan kaldırıp, maaşlarını doğrudan işçiye vereceklerini ve bunun da mümkün olduğunu kaydetti.

Taşeron işçilere seslenen Kılıçdaroğlu, "Adalet istiyorsanız, iş güvencesi istiyorsanız, kadro istiyorsanız adres belli. Neresi? Mustafa Kemal'in partisi, Kuvayımilliye'nin partisi, altı okun altı. Geleceksin mührü basacaksın, kadronu alacaksın" dedi.

2002 yılında Türkiye nüfusunun yüzde birinin Türkiye'nin toplam servetinin yüzde 39'una sahip olduğunu, 2014'te ise Türkiye nüfusunun yüzde birinin toplam servetin yüzde 54,3'üne sahip olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki 'Kaynağı nereden bulacaksın?'. Antalya meydanından söylüyorum. O 54'lük oranı yüzde 39'a indireceğim, alacağım parayı köylüye, işçiye, memura, çiftçiye dağıtacağım" diye konuştu.

Borç batağından kurtarma formülü

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin en temel sorunlarından birisinin, "kredi kartı ve tüketici kredisinden borç batağındaki insanlar" olduğunu ifade etti. Türkiye'de 1 milyon 220 bin kişinin borcunu zamanında ödeyeceği yönünde taahhütte bulunduğunu ancak bunların çoğunun ödeyemediğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"550 bin kişi yargılandı ve mahkum oldu. 3 ay süreyle hapse girecek. Adı taahhüdü ihlal cezası. Taahhütte bulunmuş, yerine getirmediği için hapse girecek. 89 bin vatandaş hapse girdi ve çıktı. Şimdi 500 bine yakın vatandaş hapis için sıra bekliyor. Polis de aramıyor zaten çünkü 500 bini alacak hapishane henüz Türkiye'de yok. Gerçi yeni hapishaneler yapıyorlar ama 500 bini alacak durumda değil. Biz ne diyoruz? 500 bin vatandaşımı hapisten kurtaracağım, 500 bin vatandaşımın kredi kartı, tüketici kredisinden kaynaklanan faizlerinin en az yüzde 80'ini sileceğim ve kurtaracağım onları borç batağından. Diyorlar ki 'Bu da kamuya yük getiriyor'. Hayır arkadaşlar, bunun yükü sıfır. Bakın neden. Bankalar 19 milyar liralık alacaklarını, 2 milyar 800 milyon liraya varlık yönetim şirketlerine satıyor. 19 milyar liralık alacağı, yaklaşık 3 milyar liraya satıyor. Biz ne diyoruz? Diyeceğiz ki varlık yönetim şirketine, 'Arkadaş sen bekle, 19 milyar lira alacağın mı var madem 2 milyar liraya satıyorsun sen bu alacağını, o zaman gel masaya, sil bakalım vatandaşın borcunu, silecek ve kalan borcu ne kadar? 2 milyar lira. Kardeşim onu da 5 yıl içinde taksitle ödeyecek'. Bitti. Mesele bu kadar basit. Efendim, 'Bu olamaz'. Bu olur arkadaşlar, bal gibi olur."

"Vatandaşı düşündüren projeler"

CHP lideri, bu projeleri üretmek için finans uzmanları, bankacılar, yurtdışındaki finans uzmanlarıyla görüştüklerini söyledi. Vatandaşı düşünen projeler ürettiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 17 milyon yoksul yaratıldığını, yoksulluğu bitirmek için değil, idare etmek için çalışıldığını öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, "4 yılda yoksulluğu bu topraklarda tarihe gömeceğiz, 4 yılın sonunda hiçbir aile 'Ben yoksulum' demeyecek" dedi.

Aile sigortasını getireceklerini, hiçbir ailenin aylık gelirinin 720 liranın altında olmayacağını anlatan Kılıçdaroğlu, parayı kadının banka hesabına yatıracaklarını ve bunları dillendirmeyeceklerini ifade etti.

Bu projeleri yapmanın zor olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Bizim projelerimizin maliyetini söyleyeyim, milli gelirin yüzde 2,9'u. Eğer ben, eğer Cumhuriyet Halk Partisi milli gelirin yüzde 2,9'unu bu ülkenin insanına refahı yaymak için veremiyorsa, beceremiyorsa niye iktidar olsun? Yapacağız, becereceğiz, halka vereceğiz ve iktidar olacağız" diye konuştu.

4 yıl için yetki istedi

Türkiye'ye birinci sınıf demokrasiyi getireceklerinin sözünü veren Kılıçdaroğlu, hiç kimsenin inancının, kimliğinin, yaşam tarzının siyaset konusu olmayacağını belirtti. Sorunları çözülmüş, barış, huzur içinde bir Türkiye istediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, bunu da sadece CHP'nin yapabileceğini savundu.

Vatandaşlardan 4 yıl için yetki isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz başımın üstüne. Yeni bir başlangıç yapalım, güzel bir Türkiye için, yaşanabilecek bir Türkiye için, huzurlu bir Türkiye için, açlığın, yoksulluğun olmadığı bir Türkiye için, çiftçinin mutlu olduğu, emeklinin mutlu olduğu, işsizliğin olmadığı, taşeron işçiliğin olmadığı, iş güvencesinin olduğu, insanların düşüncelerini özgürce dile getirdikleri, mutlu bir Türkiye istiyoruz. Ortadoğu'nun çatışan, kavga eden ülkesi değil, Batı'nın barış içinde yaşayan uygar bir ülkesi olmak istiyoruz. Yani bize miras bırakılan Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiyesi olmak istiyoruz, yani yurtta barış, dünyada barış olsun istiyoruz."

Temiz siyaset vaat ettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, vatandaşları yaşanacak bir Türkiye için hep beraber mücadele etmeye davet etti.

Mitingten notlar

Miting alanına CHP'nin seçim vaatlerinin yazılı olduğu pankartlar asıldı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması, işitme engelliler için tercüme edildi.

Mitinge eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili adayı Deniz Baykal'ın da aralarında bulunduğu milletvekili adayları katıldı. Kendisini izleyenlere karanfil dağıtan Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından adayları tanıttı.

Kılıçdaroğlu, Antalya'dan ayrılmadan önce kentin caddelerinde otobüsle dolaşarak, vatandaşları selamladı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title