Haberler

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş Açıklaması

"Bundan sonra rant varsa kent halkının rantıdır"

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "Bundan sonra rant varsa kent halkının rantıdır" dedi.

Mansur Yavaş'ın seçim bürosundan yapılan açıklamaya göre, Yavaş, İlkbahar Sancak, Dikmen Vadisi ve 902 parsel mağdurlarıyla buluştu.

Karataş ve Mühye köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen Yavaş, Mühye'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Buranın imarını bir an evvel yapacağız. Torunlarınızın torunlarının da bunu beklemesine izin vermeyeceğiz. Biz onları iyi tanıyoruz. Buranın imar planını geciktirirsek gelir buralarda birileri bu arsaları toplar, topladıktan sonra bir bakarsınız birilerinin gökdeleni olur. Herkese 0,50 emsal verilir birilerine gökdelen verilir" ifadelerini kullandı.

Yavaş, 30 tane imar artışıyla ortaya çıkan rantın 18 milyar lira olduğunu belirterek, "Ben bu parayı belediyeye aktaracağım dediğim zaman Sayın Gökçek televizyona bağlandı. Sen bu rantı belediyeye aktaramazsın dedi. Şimdi ortada bir rant olduğu belli. Bunda inkar yok. Yani siz 30 tane emsal değişikliği ile 18 milyar aktarıyorsunuz da Mansur Yavaş bunu belediyeye aktaramaz mı sanıyorsunuz" değerlendirmesinde bulundu.

Mansur Yavaş, "Bundan sonra rant varsa kent halkının rantıdır. Ne Mühyelileri ne Yakup Abdallıları ne Karataşlıları hiçbirisini ezdirmeyeceğiz. Emsal varsa onlar için var olacak. Bir başkasının eline malınız gittikten sonra değerlenmesi kul hakkına girer, haramdır. Ankaralılar bu harama müsaade etmeyin artık. Kul hakkına ortak olmayın artık. Değiştirin. 20 yıldır aynı yemeği yiyorsunuz, 5 yılda Beypazarı baklavası ikram edelim. Tatlı yiyip tatlı konuşalım" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Mansur Yavaş Karataş Dikmen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title