Haberler

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Hırsızdan Kahraman Olmaz

Güncelleme:

Düşürülen Suriye uçağıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Kurallara uyulmadığı zaman yapılanları eleştirmeyiz, ancak hırsızdan kahraman olmaz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün, angajman kurallarına uymadığı için Türk Silahlı Kuvvetleri, bir Suriye uçağı düşürmüş. Angajman kurallarına uymadığı zaman yapılan hiçbir hareketi hiçbir zaman eleştirmeyiz. Çünkü biz devletimizin tehlikeye sokulmasını istemeyiz. Sınırlarımıza başka bir ülkenin uçaklarının izinsiz girmesini istemeyiz. Eyvallah ama bunun miting alanlarında ben kahramanım diye ilan edilmesini de istemeyiz. Çünkü hırsızdan kahraman olmaz." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Aksaray Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitinge yaptığı konuşmada, kendilerinin Türkiye Cumhuriyeti Devletini, hükümet gibi değil, adam gibi yöneteceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, siyasette siyasetçinin cebinde ne kadar para varsa, vatandaşın o derece cebinin fakirleştiğini belirterek, "Siyasetçi, namuslu adamsa halka hesap verir. Her kuruşun hesabını verir. Siyasetçi zenginleşmez. Siyasetçi halkın zenginleşmesini ister. Onun için çiftçiye sözüm var. Seni zenginleştireceğim. Esnafa sözüm var, seni zenginleştireceğim" dedi.

"ANGAJMAN KURALLARINA UYMADIĞI ZAMAN HİÇBİR HAREKETİ ELEŞTİRMEYİZ"

Türk hava sahasını ihlal eden, Suriye'ye ait bir savaş uçağının düşürülmesine değinen Kılıçdaroğlu, "Bugün, angajman kurallarına uymadığı için Türk Silahlı Kuvvetleri, bir Suriye uçağı düşürmüş. Angajman kurallarına uymadığı zaman yapılan hiçbir hareketi hiçbir zaman eleştirmeyiz. Çünkü biz devletimizin tehlikeye sokulmasını istemeyiz. Sınırlarımıza başka bir ülkenin uçaklarının izinsiz girmesini istemeyiz. Eyvallah ama bunun miting alanlarında ben kahramanım diye ilan edilmesini de istemeyiz. Neden? Çünkü hırsızdan kahraman olmaz. Kimse kusura bakmasın" diye konuştu.

CHP'Lİ HALUK KOÇ: BOYUNDAN BÜYÜK MACERALARA GİRİŞME

CHP Genel Başkan yardımcısı Haluk Koç da, Suriye'ye ait olan uçağın düşürülmesine ilişkin, "İçeride bunalan diktatör, en son çare olarak bu tip ön hazırlığı yapılmış maceralara ülkeyi sürükleyebilir" dedi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Koç, Suriye sınırında yaşanan olayın vahim ve düşündürücü olduğunu belirterek, "Seçimlere bir hafta kala, yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet olaylarının altında ezilen hükümet ve başçalanın, kendisini kurtarmak ve gündemi değiştirmek için, değişik ve tehlikeli maceralara girişebileceğini söylemiştik." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir TV programında, böylesi bir tehlikeye dikkat çektiğini ve olası provokasyonlara karşı halkı ve bilhassa Genelkurmay Başkanı'nı uyardığını belirten Koç, "Maalesef bu iktidarın beslediği gözü dönmüş radikal teröristler önce Niğde'de bir polis, bir astsubay ve bir yurttaşımızı şehit etmişlerdi. Şimdi sınırda, Suriye toprakları içerisinde angajman kuralları içinde olup olmadığı tartışmalı koşullarda bir Suriye uçağı düşürülmüştür. İçeride bunalan diktatör, en son çare olarak bu tip ön hazırlığı yapılmış maceralara ülkeyi sürükleyebilir" ifadelerini kullandı.

"BOYUNDAN BÜYÜK MACERALARA GİRİŞME"

"Bu gözü dönmüş iktidarı ve ruh hali artık sağlıklı görünmeyen başındaki zatı uyarıyoruz" diyen Koç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Boyundan büyük maceralara girişme. Türkiye'yi ve milletimizi özel hırslarına ve korkularına alet etmek yanlışlığına kalkma. Bu pis planları kim yapıyor ve aklına sokuyorsa, biliniz ki hepiniz ağır bir vebal altındasınız.

Türk halkı Suriye halkı ile kardeştir ve provokasyonla olası bir çatışma istememektedir . Hırsızlık ve yolsuzluğun yanında, savaş kışkırtıcılığı da ağır bir suçtur.

"BU MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞECEKSİNİZ AZ KALDI"

Bu milletin yakasından düşeceksiniz. Az kaldı; bütün pislikleriniz ve hain planınızla sandıkta yok olacaksınız."

Kaynak: AA / Yerel

Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi?
title