Haberler

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın tepki olarak CHP Kurultayından ayrılmasına ilişkin, "Siyasi partilerin kurultaylarında, kongrelerinde siyasi söylemler olur.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın tepki olarak CHP Kurultayından ayrılmasına ilişkin, "Siyasi partilerin kurultaylarında, kongrelerinde siyasi söylemler olur. Sayın Genel Başkanımız bu eleştirileri evinde mi yapacak? Elbette burada yapacak. Bu eleştirilere tahammül edemeyen bir siyasal anlayış olabilir mi?" dedi.

Tekin, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nın yapıldığı Ankara Spor Salonu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda 'cumhurbaşkanına yönelik' ifadeleri üzerine salonu terk etti. Bu konudaki değerlendirmenizi alabilir miyiz?" sorusuna, Tekin, siyasi partilerin kurultaylarında, siyasi konuşmaların yapılacağını söyledi.

"Herhalde gelen arkadaşlarımız düğün davetine gelmiş değiller" diyen Tekin, şöyle devam etti:

"Ben, AKP'nin iki kez kurultayına gittim, tanıklık yaptım, dinledim ve basına da çıkıp herhangi bir cümle söylemedim. Gerek Sayın Davutoğlu, gerek Sayın Erdoğan'ın CHP ile ilgili söylediği lafların tamamına bakabilirler. Bu kadar siyasi nezaketsizlik, tarihimizin hiçbir döneminde görülmüş değil. Kaldı ki Sayın Genel Başkanımızın, Sayın Erdoğan için kullanmış olduğu cümle sadece bugüne mahsus değildir, uzun süredir tutumundan, anayasayı ihlalden dolayı bu cümleleri hep kullanır. Ama eğer arkadaşlarımız kendilerine vazife edinip sadece yağcılık olsun diye yapmışlarsa, o başka bir şey ama öbür türlü kurumsal parti adına terk edip basına demeç vermişlerse, şiddetle kınıyorum. Siyasi nezaketin hiçbir tarafına uyan bir tablo değil."

Bir soru üzerine Tekin, kongre sırasında herhangi bir rahatsızlığın kendilerine iletilmediğini, yalnızca basına demeç verildiğini belirterek, "Kaldı ki bize de iletilmesi doğru bir şey değil. Siyasi partilerin kurultaylarında, kongrelerinde siyasi söylemler olur. Sayın Genel Başkanımız bu eleştirileri evinde mi yapacak? Elbette burada yapacak. Bu eleştirilere tahammül edemeyen bir siyasal anlayış olabilir mi? Niye ben terk etmedim? AKP kongresinde CHP'ye gül mü attılar?" yanıtını verdi.

- "Tepki oyu değil"

İlk gittiği kurultayda, o dönem AK Parti Genel Başkanı olan Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'nu, CHP'nin tarihinin tamamını eleştiren cümleler kullandığını iddia eden Tekin, "Bu davranışa umut ediyorum ki, öyle zannediyorum Sayın Davutoğlu da üzülmüştür. En azından parti yöneticileri bu konuda nasıl bir cevap verecek merak ediyorum?" dedi.

Tekin, "248 geçersiz oy var. Bunlar tepki oyu olarak belirtiliyor. Ne dersiniz?" sorusu üzerine, kesinlikle böyle bir durumun söz konusu olmadığını savundu.

Tekin, "Bir kısım arkadaşlarımız, divanda da uyarı yapılmayınca işaretlememişler. Bir tepki oyu olduğunu düşünmüyorum. Elbette kısmen olmuş olabilir. Belki gelmeyenleri tepki olarak kabul edebilirsiniz, 38 kişi gelmemiş. Onun dışında tepki olarak kabul edemeyiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Gürsel Tekin Selçuk Özdağ AK Parti Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title