Haberler

CHP'nin 3 İl Başkanı Kılıçdaroğlu'na Neden Destek Vermediğini Açıkladı

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu'na destek bildirisine imza atmayan başkanlar konuştu. Yalova İl Başkanı, "Muharrem İnce'yi destekliyoruz." derken Düzce İl Başkanı "Net karar vermedik." dedi

CHP 'nin, 5-6 Eylül'de yapılması planlanan olağanüstü kurultayı öncesi 78 il başkanı Nevşehir'de toplanıp Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 'na destek amaçlı ortak bildiriye imza attı. Yalova, Isparta ve Düzce il başkanları ise toplantıya katılmadı ve bildiriye imza atmadı. Üç il başkanın neden bildiriye imza atmadıkları merak konusu olmuştu. O başkanlar imza atmama gerekçelerini şöyle anlattı:

"İNCE'Yİ DESTEKLİYORUZ"

Yalova İl Başkanı Özcan Özel: Muharrem İnce, grup başkanvekilliğinden istifa edip genel başkanlığa aday oldu. Kendisi Türkiye 'de çok sevilen bir siyasetçi. Muharrem İnce'nin CHP Genel Başkanlığına aday olması, başta Yalova olmak üzere tüm Türkiye'de sevinçle karşılanmıştır. Muharrem İnce, CHP'de tüm milletvekilleri tarafından sevilen biridir. İnce'nin Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile hiçbir sorunu ve kavgası yoktur, tek kaygısı partisidir. Partisinin başarısı için aday olmuştur. Partimiz kaç seçimdir gereken başarıyı elde edememiştir. Bu başarısızlığa bir 'dur' demek adına adayımız Sayın Muharrem İnce'ye Yalova teşkilatı olarak güvenimiz ve desteğimiz tamdır. Adaylığı, başta Türkiye olmak üzere tüm CHP'lilere hayırlı uğurlu olsun.

"BİLDİRİYİ AHLAKİ BULMUYORUM"

Isparta İl Başkanı Şenol: Ortak bildirinin açıklandığı Nevşehir'deki toplantıya, bunu etik bulmadığım için katılmadım. Kişilerin değil, partinin program ve ilkeleri önemlidir. İl başkanlarının, il örgütüne, ilçe örgütüne, yönetim kurulu üyelerine, belediye başkanlarına, belediye ve il genel meclisi üyelerine ve en nihayetinde kurultay delegelerine, hiç görüş bile almadan, ipotek koyarak bir toplantıya katılıp herhangi bir aday lehine açıklama yapması, ahlaki kurallarıma uymuyor. İl başkanları ve partinin örgütlerini "şucu", "bucu" diye yaftalamak doğru değil. Programı, kuralları ve tüzüğü hiçe sayarak, egolarımızı tatmin etmek için, kendimize bir yerlere giden yolu açmak için bu tür görüşler bildirmek doğru değil. Bu hem Genel Başkan'a hem Sayın Muharrem İnce'ye hem de partimizin il ve ilçe yönetimlerine, kurultay delegelerine, belediye başkanlarına hakarettir. İl başkanlarının bu hareketini ahlaki bulmuyorum. Herkesin gönlünde bir adayı destekleme düşüncesi olabilir. Bireysel olarak çeşitli ortamlarda parti görüşü olmadan adaylar lehine görüş de bildirilebilir ama bu bireysel olabilir. Örgütleri temsilen verilen yetkiyi kötüye kullanmamak gerekir. Çünkü bu, kurultay iradesine ipotek koymak demektir. Bildiriyi imzalayanlardan hiçbirinin, ilçe ve il örgütü, kurultay delegeleri ve yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yaparak bu kararı verdiğini zannetmiyorum. Isparta'nın 8 kurultay delegesi var. İl başkanı olarak bu toplantıya gitseydim, imzalasaydım, kurultay delegelerinden biri bana, 'Benim irademe nasıl ipotek koyarsın' deseydi, o arkadaşlara nasıl cevap verirdim? Bu arkadaşlarımı satmış olurdum.

"MAZERETİM VARDI"

Düzce İl Başkanı Müjgan Çakman: Nevşehir'deki toplantıya, hastanede tedavi gören annemin yanında olduğum için katılamadım. Toplantıya gidememe gerekçemi Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu'na ilettim. Kendisiyle görüştüm. Mazeretim dolayısıyla katılamadığımı, örgütlerimizle görüştükten sonra kararımızı bildireceğimizi ilettim. Mazereti nedeniyle toplantıya katılamadığı için bildiride de imzasının bulunmuyor. Örgütlerimizle önümüzdeki günlerde toplantı yapacağımız için bilgi vermedik. Net karar vermedik. CHP, demokratik bir partidir. Partimizde demokratik sistem uygulanıyor. Bu seçimden CHP'nin daha güçlü çıkacağını düşünüyorum. (Radikal)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce Yalova Düzce Politika Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

HAN:

yiyin birbirinizi sizden bu millete fayda gelmez iktidara gelsenizde dögüs kavga siz den bi cacik olmaz

7
11
yanıtYanıtla
KÜRT SİBGATULLAH ALLAH IN YARATICI GÜCÜ:

NE OLDU MUHARREM İNCE? OLMADIN MI? HANİ SEN SEÇİLECEKTİN?NE OLDU? KİMLERE GÜVENİYORDUN? SENİ YOLDA MI BIRAKTILAR? İŞTE DÜNYANIN HALİ BÖYLE HİÇ KİMSEYE GÜVENİLMİYOR.NE OLDU KALDIN YALNIZ 2 İL BAŞKANI İLE BAŞ BAŞA KALDIN! SANA KİM BÖYLE YAPTI?

7
7
yanıtYanıtla
murat tarçın:

ben ikisini de desteklemiyorum....

6
5
yanıtYanıtla
mahmut dal:

muharrem ince bir alevi kürt düşmanıdır

3
7
yanıtYanıtla
bilgiç:

muharrem ince,sendemi makam paşindesin,hele yaşın 60 olsun,türkiye öyle,sen nasıl teşkşlatcısın.

1
5
yanıtYanıtla
AYLİN:

kılıçdaroğlunun koltuğu kolay kolay bırakabileceğini sanmıyorum...şimdiden küçük entrikalara başladı bile....muharrem ince ise böyle basit oyunların adamı değil gibi gözüküyor ama zaman gösterecek yine de.....

4
0
yanıtYanıtla
ahmet:

ne oldu basurunmu azdı

0
0
yanıtYanıtla
zafer:

Haberin manşetinde ilk başkanları yazmışsınız.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title