Haberler

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, PM ve YDK seçimleri için oyunu kullandı Eski genel başkanlardan Baykal da oyunu verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için oyunu kullandı.

Kılıçdaroğlu, oy kullanma işleminin sürdüğü ATO Congressiuma gelerek, 1 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Kılıçdaroğlu, yaklaşık 10 dakika süren oy kullanma işleminin ardından, seçimin hayırlı olması temennisinde bulundu.

"Çarşaf listeyi görüyorsunuz, çarşaf listenin sonu biraz ağır oluyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Ama sonuçta demokrasi kazanacak, güzellik kazanacak. İçeriye girerken çok sayıda afiş gördüm, pankart gördüm, broşür gördüm. Bunlar da demokrasinin güzelliğini gösteriyor. Bütün renkler bizim olsun" diye konuştu.

Fotoğraf çektirmek isteyen partililerin taleplerini kırmayan Kılıçdaroğlu, engelli bir partilinin sorunun dinledi. Engelli kadın, dört yıl önce üniversite öğrenimi görürken beşinci kattan düşerek sakatlandığını ve tedavisi için sorun yaşadığını belirterek yardım istedi.

Kılıçdaroğlu, korumalardan kadının telefonunu isteyerek ilgileneceğini söyledi.

-Baykal'ın oy kullanma işlemi 40 dakika sürdü -

CHP'nin önceki Genel Başkanı Deniz Baykal da oyunu 2 numaralı sandıkta kullandı.

Baykal oyunu kullanmadan önce basın mensuplarının, "Oy kullanma işlemi en az 15 dakika sürüyor" demesi üzerine "Demokratik yetki kullanmanın görevleri, sorumlulukları var, bedeli var. O bedeli gönüllü olarak ödemek lazım. Birinci bedel zaman" dedi.

Baykal'ın oy kullanma işlemi yaklaşık 40 dakika sürdü. Gazetecilerin "Ter içinde kalmışsınız" sözü üzerine "İçerisi çok sıcak" yanıtını veren Baykal, "Belki listeler terletmiş sizi" sorusuna da "Yok, yok, seçenek çok zengin" yanıtını verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Deniz Baykal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title