Haberler

CHP'nin 18'inci Olağanüstü Kurultayı Başladı (2)

İnce: BEN BUNA İSYAN EDİYORUM, BUNU HAZMEDİYORUM Muharrem İnce, adaylık konuşmasında partililere seslenerek; "Ben Kılıçdaroğlu'nu kişi olarak çok seviyorum.

İnce: BEN BUNA İSYAN EDİYORUM, BUNU HAZMEDİYORUM

Muharrem İnce, adaylık konuşmasında partililere seslenerek; "Ben Kılıçdaroğlu'nu kişi olarak çok seviyorum. Kendisiyle kişisel olarak hiçbir sorunum yok, Ama uyguladığı yanlış politikalarla Recep Tayyip Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığını hediye etmiştir. Ben buna isyan ediyorum, bunu hazmediyorum" dedi.

CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, kürsüde adaylık konuşmasına Hasan Hüseyin Korkmaz'ın 'Acıyı Bal Eyledik' şiiriyle başladı. İnce, kendileri için imkansız ve bahane olmadığını kaydederek; "Benim iddiam, ben genel başkan olduğumda CHP'nin Genel Merkezi'nin ışıkları sabaha kadar yanacak. Onun için buradayım. Seçim akşamları genel merkezin önünü cenaze evine değil, bayram yerine döndürmek için buradayım. 15 yaşındaki Berkin'in anasını meydanlarda yuhalatan o adamı indirmek için buradayım. Evlatlarımızı sokaklarda soparlarla dövdürmemek için buradayım. Bir Başbakan'a Atatürk'e ve İnönü'ye 'iki ayyaş' dedirtmemek için buradayım. Uludure'de 12 yaşındaki çocukları bombalatmamak için buradayım" diye konuştu.

"TÜZÜK DİYECEK Kİ 'GENEL BAŞKAN OLDUKTAN SONRA İLK 2 SEÇİMDE PARTİYİ BİRİNCİ YAPAMAZSAN GİDERSİN"

İnce, nasıl bir CHP düşündüğünü dile getirerek; "Ben yola çıkarken büyük isimlerle çıkmadım. Bana büyük isimler değil, bana büyük davaya inanmış isimler lazım. Nasıl bir Türkiye istiyorsak, önce öyle bir CHP yapacağız. Artık bu partide genel başkanın ne zaman istifa edeceği tartışmayacak, tüzükte yazacak. Tüzük diyecek ki 'Genel Başkan olduktan sonra ilk 2 seçimde partiyi birinci yapamazsan gidersin.' Hiçbir genel başkan, 'iktidar yapamazsan gidersin' diyen bir tüzük karşısında 'anlamlı oy kaybından' söz edemeyecek. Artık CHP, rakiplerin karışma ihtimalinden medet uman bir parti olmayacak. Artık seçim meydanlarında 'Ey muhalefet ben birinci olmazsam istifa ederim, sen edebilir misin?' diye efelenen Tayyip Erdoğan olmayacak, çünkü efelenmeyi CHP'nin tüzüğü yapacak" ifaderini kullandı.

"ECEVİT YÜZDE 42'Yİ NASIL ALDIYSA, BİZDE ÖYLE ALABİLİRİZ"

Muharrem İnce, 'CHP'nin sağa kaydığı' eleştileri ile ilgili şunları kaydetti; "Biz program partisiyiz. Programızı, tüzüğümü kabul eden gelip CHP'nin bir neferi olabilir. Şu mantık doğru bir mantık değildir; Halk muhafazakar, oy sağda o zaman sağdan bir aday bulalım, oylarda bize gelsin. Bu mantık doğru mantık değildir, seçmene karşı saygısızlıktır, seçmene hiledir. Biz, bu toplumun solla daha mutlu olacağına inanıyoruz. 90 yıllık bir parti, Başkentinde kendi kadrolarında bir aday bulamıyorsa yazıklar olsun. Sağdan oy istemeye evet, hiçbir itirazım yok. Partiye yeni isimler kazanırmaya evet. Ama kendi ilkelerimizden vazgeçmeye kesinlikle hayır. Biz nasıl sağdan oy alacağız? Bireyi önemseyerek, haklarını özgürce kullanmasının alanını yaratarak. Kendimiz olarak alabiliriz. Ecevit yüzde 42'yi nasıl aldıysa, bizde öyle alabiliriz."

"SİZ, SONRADAN KATILAN BİR DERE DEĞİLSİNİZ"

"Son yıllarda merkez sağdan gelen arkadaşlarıma sesleniyorum" diyen İnce, şunları kaydetti; "Cumhuriyet ilkeleri konusunda, laiklik konusunda, Atatürk, yaşam biçimi konusunda hiçbir farkımız olmayan bu arkadaşlarımıza sesleniyorum. Siz, sonradan katılan bir dere değilsiniz. Kaynağımız bir, çıkışımız bir, 1950'de dere yatağından ayrıldınız, yeniden döndünüz, bu kadar. Bizler bu yolculukta sosyal demokrasinin evrensel ilkelerine uyan bir toplumu yaratmak istiyoruz. Bizim sorunumuz bu değerleri özümsememiş, kendi partisini batırmış insanları CHP'nin kurtarıcı gibi görmesindedir. Sorun burada. Bu zihniyet CHP'yi başarıya götüremez. Çünkü özgüveni yoktur. Yalova'da sağcılaşmadan sağdan oy aldık."

"KILIÇDAROĞLU'NU KİŞİ OLARAK ÇOK SEVİYORUM AMA..."

10 Ağustos Cumhurbaşkanı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığını eleştiren İnce, Kılıçdaroğlu'nun 'risk aldım' sözlerini anımsattı. İnce şöyle konuştu; "Genel başkanla ayrıldığımız nokta şu: Bir risk almakta kazanmak yada kaybetmek vardır. Ben İhsanoğlu adını duyduğumda risk falan görmedim, yüzde yüz başarısızlık bu. Tayyip Erdoğan gibi birinin karşısına meydanlarda çıkamayan birinin seçim kazanma ihtimalini nasıl görüyorsunuz? Bu risk değil, öngörüsüzlük, siyaseti bilmemektir. Ben Kılıçdaroğlu'nu kişi olarak çok seviyorum. Kendisiyle kişisel olarak hiçbir sorunum yok, namuslu bir adam olduğundan hiç şüphem yok. Ama uyguladığı yanlış politikalarla Recep Tayyip Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığını hediye etmiştir. Ben buna isyan ediyorum, bunu hazmediyorum."

"DİSİPLİNSİZ DAVRANAN KILIÇDAROĞLU'NUN KENDİSİ"

Kılıçdaroğlu'nun 'bundan sonra partide disiplin olacak' sözlerini eleştiren İnce, şunları kaydetti; "Disiplinsiz davranan Kılıçdaroğlu'nun kendisi. PM'yi, il başkanlarını, grubunu dinlemedi. Kendisi disiplinsizlik yapmıştır. Dün bir gazetede 'masaya yumruğumu vuracağım' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, siparişle masaya yumruk vurursanız, sadece eliniz acır. Kimse korkmaz, niye korkalım. Siz demediniz mi 'Ben bu partide korku duvarlarını yıkmaya geliyorum' diye. İlk genel başkan seçildiğinizde 40 bin kişiye konuştunuz, yazık değil mi şimdi düğün salonunda kurultay yapıyoruz. Disiplin kuruluyla korkutarak partide disiplin sağlanmaz."

"İŞLER KÖTÜYE GİDERKEN DİSİPLİN OLMAZ"

Kılıçdaroğlu'nun 2010 yılında seçildiğinde sokakta heyacan olduğunu söyleyen İnce, "2010 yılında genel başkan olduğunuzda sokakta, parti tabanında umut vardı, tek çatlak ses çıkmıyordu. Çünkü sizin başbakan olacağınıza inanıyorduk. İşler kötüye giderse disiplin olmaz, işler kötüye gidiyor. Partinin üyeleri sizin başbakan olacağınıza inanırsa, kendiliğiden disiplin sağlanır. Amacımız şeçmeleri sandığı tıpış tıpış değil, koşa koşa götürmek olmalıdır" diye kaydetti.

'BAŞBAKAN KEMAL SLOGANLARINA YANIT: BANA NE PROPAGANDASI YAPIYORSUNUZ?

Muharrem İnce, 2015 seçimlerinin 'köprüden önceki son çıkış' olduğunu söyleyerek; "Eğer CHP yüzde 24 civarında, AKP yüzde 45 bandında bir oy alırsa 367'yi bulacak, Erdoğan Başkan olacak, ondan sonra CHP'ye kimin genel başkan olduğunun hiçbir önemi olmayacak. Vicdanınıza soruyorum, Kılıçdaroğlu'yla bu seçime girdiğimizde çevrenizdeki insanlar size 'Kılıçdaroğlu bu sefer başbakan olacak' diyorsa devam edin, demiyorsa bir umudun yanına gelin. Eğer halkın umudu Kılıçdaroğlu'ysa sizin kadar ben de sevinirim. Ama sokak artık bunu demiyor. Ben bunu görüyorum" diye konuştu. Bu sırada salondan 'Başbakan Kemal' sloganları yükseldi. İnce, bu sloganlara 'İnşallah' diyerek yanıt verdi. İnce "Bana burada Başbakan Kılıçdaroğlu diye bağırmanıza gerek yok, sokakta insanlar bağırıyor mu ona bakın. Sokağa bakın, bana ne propagandası yapıyorsunuz" dedi.

"DÖNEN DÖNSÜN BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN"

İnce, bugün bir yürüyüş başlattığını belirterek, Başbakan olması durumunda mezhep, etnik köken ayrımcılığına izin vermeyeceğini dile getirdi. İnce şöyle konuştu; "Bu millete sözüm olsun, o göreve geldiğimde ilk gün, bütün istihbarat teşkilatındaki etnik kökenle, mezheple, inançla ilgili tutulmuş bütün evrakları Taksim Meydanı'nda ben yakacağım. Ekonomi önceliğimiz olacak. Soma'da ölen kardeşlerimizin tek bir kimliği vardı, emekçiydiler. Dünyanın en yüksek cari açığına sahip 4. ülkeyiz. CHP'yi iktidar yaptığımızda üretim odaklı bir ekonomi hedefliyoruz. Yoksul çocukları anne babalarının kaderine mahkum etmeyeceğiz. Yargıya olan güveni yeniden sağlayacağız. Dış politikada, oyun kurucu olacakken oyuncak olmuş durumdayken başı dik bir politika izleyemeyiz. Bizler çalmayacağız, çaldırmayacağız, iddia sahibi olacağız, cesur olacağız, ben size CHP'nin iktidarını vaadediyorum. Bu yolculuk Başbakanlık'ta bitecek. Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan. Ahlakınıza, sizlere güveniyorum. Kendimi sizlere emanet ediyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title