Haberler

CHP Niğde Milletvekili Gürer Açıklaması

CHP Niğde Milletvekili Fethi Gürer, elma üretimi, tüketimi ve ihracatında teşvik ve destek sağlanması gerektiğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Fethi Gürer, elma üretimi, tüketimi ve ihracatında teşvik ve destek sağlanması gerektiğini söyledi.

Gürer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, elma üreticinin zor durumda olduğunu ifade etti.

Modern yetiştiricilik sistemlerinin geliştirilmesi için destek ve teşviklerin artırılması gerektiğini belirten Gürer, modern depoların da çoğaltılmasını istedi.

Girdi maliyetlerindeki artışların sürdüğünü, mevsimsel sorunların bu yıl da önemli zararlar verdiğini dile getiren Gürer, bu yıl ilaçlamaya rağmen üründe zararlar oluştuğunu kaydetti.

Maliyeti 70 kuruşu bulan elmanın 10 kuruşa meyve suyu fabrikalarına gittiğini anlatan Gürer, tüketicinin pazar ve marketlerden yüksek fiyatta ürün almasının nedeni olan aracılık sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Gürer, "Elma üretimi, tüketimi ve ihracatında teşvik ve destek sağlanmalıdır." diye konuştu.

Patates üreticisinin de zor durumda olduğunu dile getiren Gürer, geçen yıl 200 bin tona yakın patatesin depolarda çürüdüğünü kaydetti.

Çiftçilerin bu yıl ürettiği patatesi de geçen yılın altında fiyatlara sattığını öne süren Gürer, patatesin ihracatına teşvik verilmesini istedi.

Kaynak: AA / Politika

Niğde Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title