Haberler

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem;

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Diyarbakır’ın Sur İlçesinde şehit olan asker ve polislerin ailelerine başsağlığı diledi.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Diyarbakır'ın Sur İlçesinde şehit olan asker ve polislerin ailelerine başsağlığı diledi.

Başkan Adem, 7 Haziran seçimlerinden sonraki süreçte Güneydoğu Anadolu bölgesinde iç savaşın başladığına değinerek: "Her gün şehit haber haberleri geliyor içimiz yanıyor ciğerimiz parçalanıyor" dedi.

Adem, son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Bir kişinin başkanlık hayaliyle ülkeyi iç savaş durumuna sokmasını şiddetle kınıyoruz.Biz daha önceki açıklamalarımızda çözüm sürecinin yanlış bir süreç olduğunu, çözüm süreci ile terör olaylarının bitirilemeyeceğini doğuda bir barış sağlanamayacağını söylememize rağmen bizim söylemlerimiz burada çok ciddiye alınmadı. Her sanki barış olacakmış ta bizim buna engel oluyormuş gibi gördüler. Ancak gördüğümüz 7 Haziran seçimlerinden sonraki süreçte Güneydoğu Anadolu bölgesinde resmen bir iç savaş başladı. Biz bunu Suriye ayağından sonrada Türkiye ayağında da olacağını söylemiştik. Biz bu söylemlerimizi meclise önergeler sunularak ta doğruluğu gün yüzüne çıkarmış oldu" diye konuştu.

Ulusal bir gazetede atılan manşeti eleştiren Başkan Adem: "Geçenlerde okuduğumu ulusal bir gazetede atılan manşette "Ya Başkanlık" yada " Kaos" diyor. Böyle bir süreç böyle bir ülke ve böyle bir devlet yönetimi olamaz. Bizler daha özgür hukukun üstünlüğünü var sayan bir ülke olmalıyız. Ülkemizde yapılan politikanın yanlış olduğu başkanlık sisteminin bizim için uygun olmadığını Cumhuriyetin en büyük rejim olduğunu siyasi iktidarında bu şekilde düşünmesi gerektiğini düşünüyoruz. Herkesin kafasını önüne koyup bir daha güncel olayları değiştirerek bu olayları vatandaşlarımızın sorgulamalarını istiyorum. Her gün gelen şehit haberlerin rağmen hiçbir vatandaşımızdan ses çıkmıyor sanki buna alıştırılmış gibiyiz. Artık vatandaşımızın da uyanmasını istiyoruz. Yataklarımızda yatamaz olduk" şeklinde konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
title