Haberler

CHP Myk Toplantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis'teki Yüce Divan oylamasına ilişkin, "Bu sonuçlar AKP gemisinin çoktan su almaya başladığını da ortaya koyan bir siyasi yorum getirmemizi gerekli kılıyor. AKP'nin artık kaybetmekte olan bir yapı olduğu dün gece bizzat tescil edilmiştir" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Koç, toplantı devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. Dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmeme kararına değinen Koç, dün gece TBMM'de malum bir sonucun ortaya çıktığını ancak oyların dağılımının ise ciddi bir siyasi tartışma süreci yaşatacağını söyledi.

Dün akşam hukukun, yasaların ve vicdanların ayaklar altına alındığı bir Meclis gecesine tanık olduklarını öne süren Koç, "Millet egemenliğini temsil eden TBMM iradesine de 'yolsuzları aklayın, paraları sıfırlayın' talimatını veren irade el koydu, bu irade kendisini gazetelere verdirdiği reklamlarda 'sağlam irade' olarak tarif ediyor. Sağlam bir irade değil bu, korkak, kaçak, kirli bir irade" diye konuştu.

"Sağlam irade sözü"nün reklamlarda kaldığını "korkak ve kaçak irade"nin ise bizzat vizyonda olduğunu öne süren Koç, oylamalarda iktidar partisinden bazı milletvekillerinin ise bütün bu yaşanan sürece, bir vicdan muhakemesinden geçirerek tavır koyduğunu söyledi.

Haluk Koç, şöyle devam etti:

"17-25 Aralık'ta bu ülkenin tarihindeki en büyük rüşvet, soygun, hırsızlık olayları ortaya döküldü. Buna tanık olduk. Belgeler, görüntüler, tapeler, kayıtlar, korkak seslerle talimatlar herkesin gözünün içine sokuldu. Mide bulandıran kirli ilişkiler, bakanlar, çocukları, bizzat bazıları tarafından hayırsever olarak tanımlanan vampir kılıklı işadamları. Bu ilişkiler ortaya salkım saçak döküldü. Bu ilişkiler silsilesi içinde bir numaralı kişiye ve onun algılama özürlü olduğu görülen oğluna ulaşabilecek olan süreç çalışabilirdi Yüce Divan'a gitse, gidebilirdi. Neler söylendi? Darbe, paralel, komplo, şantaj, dublaj, lobiler dendi, Gezi'ye, Ergenekon'a bağlantı çıkarıldı. Saçma sapan ne kadar teori varsa ortaya döküldü. Bu işten sıyırmak için her yolu denediler, her senaryoyu canlandırdılar, bizzat vekil Başbakan tarafından, Hazreti Peygamberimiz üzerinden toplumu bölecek, kışkırtmalara dahi kalkışıldı. Sonunda dün geceye gelindi. Dün gece Meclis'te, Saray'daki tüm ikna seanslarına rağmen, açık kapalı tehdit, şantaj gayretlerine rağmen, 50'ye yakın AKP milletvekili oylarıyla şunu belirttiler; 'bu süreç açık bir hırsızlıktır, darbe marbe bu hikayeye biz inanmıyoruz' dediler. Siyasi yorum budur."

-"50 milletvekili hain ilan edildi..."-

"Cumhurbaşbakana rağmen, AK Parti milletvekillerinin bir bölümünün, dört bakana karşı tavır aldığını" ifade eden Koç, "Bu sonuçlar AKP gemisinin çoktan su almaya başladığını da ortaya koyan bir siyasi yorum getirmemizi gerekli kılıyor. AKP'nin artık kaybetmekte olan bir yapı olduğu dün gece bizzat tescil edilmiştir" dedi.

AK Parti'li milletvekillerinin bile sonuçların ardından birbirini suçlamaya başladığını değerlendiren Koç, söz konusu 50 milletvekilinin ise "hain" ilan edildiğini ileri sürdü.

Milletvekillerini baskı altına alma gayreti olmaması durumunda dört eski bakanın Yüce Divan'a gideceklerinin çok açık olduğunu savunan Koç, şunları kaydetti:

"Bu sonuçlardan sonra ağabeyi tarafından nöbetçi başbakan olarak atanan Sayın Davutoğlu'nun nöbeti sonlandırılabilir. Önemli bir itibar kaybıdır, vesayet altındaki Davutoğlu, ilk sınavından başarısızlıkla çıkmıştır ki AKP Grubu'nu muktedirin talepleri doğrultusunda bir arada tutmayı başaramamıştır. AKP kullanım tarihinin sonuna gelmiş bir projeydi ve o proje şu anda çökmektedir. Biliyorsunuz 'makul şüphe' ile ilgili bir güvenlik paketi çıkartıldı. O tetikçi milletvekillerinin ifadelerinden sonra şu anda AKP içerisinde 50 kadar makul şüpheli milletvekili ortaya çıkmış bulunuyor. Yani, 50 kişilik bir paralel yapı, AKP içerisinde Meclis'in de içine girerek, AKP'nin grubunun içerisine girmiş görünüyor, onların yorumuna göre.

Sayın Cumhurbaşkanı dün açıklamasında 'inlerine girdik' demişti. Gece TBMM'de yapılan oylamadan sonra, ben açıkça soruyorum, kimin kimin inine girdiğine biz de şaşırdık. Fuatavni rumuzuyla matuf kişi, biliyorsunuz Saray'ın içinden bilgi veriyor, kim kimin inine giriyor? Meclis'teki grup ortada, Saray'ın içi ortada, bu in meselesi biraz baş ağrıtacağa benziyor. Kaçak saraydan canlı yayın yapıyor bu kişi. Sağlam irade tarafından da susturulmak isteniyor. Ama mevcut iradenin ne denli sağlam olduğu geceki oylamada ortaya çıktı. 50 AKP milletvekili sağlam iradeyi delik deşik etmiştir, aynı Suriye sınırı gibi kevgire dönmüştür."

-"Daha önce 'tuzluk' diyorlardı"

AK Parti'den bir milletvekilinin, televizyonda, dört eski bakanın Yüce Divan'a gitmeleri yönünde oy kullanan arkadaşlarına ağır hakaretlerde bulunduğunu ileri süren Koç, "Daha önce 'tuzluk' diyorlardı. Şimdi içindeki yapı çıkmaya başladığı zaman, eski tuzluklar şimdi şerefli oldular, yeni şerefsizler ortaya çıkmaya başladı bunlara göre. Bu boyun eğmeyi seçenlerin, başkaları tarafından şerefli görülmeyenlerin, şerefli davrananlara düşmanlıklarını kusmalarıdır" diye konuştu.

"Nasıl olur da dün geceye kadar toz konduramadığın arkadaşına, bir gecede 'şerefsiz' deme noktasına gelirsin" ifadesini kullanan Koç, "Peki senin şeref ölçün ne? Oğluna, 'paraları sıfırla' diyene biat etmek mi senin şeref kavramın? Türkiye'nin gözü önünde yaşanan bütün hırsızlık, yolsuzluk olaylarını göre göre, 'hayır, böyle bir olay yoktur' deme noktası mı senin için şeref kavramı? Bu yolsuzluk ve rüşvet dalgası, AKP koalisyonunu dağıtacaktır. Bu oylama bunun bir göstergesidir. Nöbetçi başbakan ve ağabeyinin gayretlerine rağmen bu sonuç ortadadır. AKP kaybetmiştir. Dört bakan, bu kararla ömür boyu bu yolsuzluk ve rüşvet iddialarına mahkum edilmişlerdir" açıklamasını yaptı.

Kendi milletvekillerinin vicdanında bile "yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla mahkum olan bir AKP çatısı" olduğunu ileri süren Koç, halkın genel seçimlerde bunu değerlendireceğine inandığını söyledi.

Koç, 17-25 Aralık operasyonlarına "darbe" denilmesine atıfta bulunarak, "Ne zamandan beri para kutuları tank oldu? Ne zamandan beri para sayma makinaları bazuka oldu? Ne zamandan beri yatak üstüne serilmiş dolarlar, eurolar, Türk liraları, milyonlarca lira makinalı tüfek, silah oldu? Kime ne yutturuyorsunuz" dedi.

Kendi milletvekillerini dahi ikna edemeyen AK Parti'nin kaybetmeye başladığını ileri süren Koç, "Kaçak saray müdahalesi olmasa, bazı eski bakanların Yüce Divan'a sevki mümkünmüş. Kendisini 'sağlam irade' diye gazetelerde reklam ettiren kaçak sarayın sakini, aslında bir kaçak iradeymiş. Dün Meclis'te kim aklandı biliyor musunuz? Kimin adalet önüne çıkması önlendi? AKP oylarıyla, adaletin elinden kurtulan dört eski bakan değildir, adaletin elinden kurtulan bu kaçak, kirli iradedir" iddiasında bulundu.

-Ali İsmail Korkmaz davası

Koç, üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın karar duruşmasına da değindi.

Ali İsmail'in ölümüne neden olan son tekmeyi atan polis memuruna verilen 10 yıl 10 aylık hapis cezasının bir ödül olduğunu savunan Koç, CHP milletvekillerinin de duruşmayı yerinde izleyerek, Korkmaz'ın annesinin acısını paylaştıklarını söyledi.

Haluk Koç, Ali İsmail'in dövüldüğü görüntülerin IŞİD katliamını aratmadığını ifade ederken, "Belki adil bir karar yaşanan acıya merhem olabilirdi ama Madımak'ta insan yakanları savunanlar, ne tesadüftür ki bu davada da Ali İsmail Korkmaz'ı döverek öldürenleri savunanların safındaydılar. Bu çok acı bir Türkiye gerçeği. Biliyorsunuz bu parti Madımak'ta insan yakanları savunanları milletvekili yaptı. O dava zaman aşımına uğradığında en yetkili kişileri 'hayırlı olsun' diyebildiler" değerlendirmesinde bulundu.

-Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'den istifa eden milletvekilleriyle görüştüğü iddiası

Koç, açıklamasının ardından soruları yanıtladı. "Dünkü oylama öncesi, 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AK Parti'den istifa eden bazı milletvekilleriyle bir araya geldiği' yönünde haberler vardı. Bu konuda ne diyeceksiniz" sorusuna, Koç, "Benim bildiğim böyle bir toplantısı olmadı. Ama Salı günleri grup toplantısından sonra, Genel Başkanımız, konuk olarak gelen bütün örgütleri, dışarıdan gelen herkesi, istisnasız kabul eder. Bu çerçeve içerisinde herkes CHP Genel Başkanı ile görüşür. Hedefli bir grupla özel bir görüşmesi oldu mu olmadı mı bilmiyorum" yanıtını verdi.

"28 Ocak'ta sözde Ermeni soykırımı davası var. CHP olarak, Strazburg'a bir heyet göndermeyi düşünüyor musunuz? Hrant Dink'in ölüm yıldönümündeki yürüyüşte, Genel Başkan Yardımcınız Şafak Pavey, 'Ermeni soykırımıyla yüzleşin' pankartı arkasında yürüdü. Partinizin sözde soykırımla ilgili tam olarak görüşü nedir" sorusu üzerine, kendisinin, Deniz Baykal'ın ve Gülsün Bilgehan'ın 28 Ocak'ta AİHM'deki duruşmaya katılacaklarını bildirdi.

Pavey'in, Hrant Dink faili meçhul bir cinayete kurban gittiği ve bunun aydınlatılması için yürüyüşe katıldığını belirten Koç, "İfade özgürlüğü çerçevesinde her türlü pankart olabilir. O pankartı, CHP onaylıyor anlamına gelmez. Hrant Dink, Türkiye'de katledilmiştir. O katledilişinin arkasındaki gizli eller nelerdir? O tarihten bu güne kadar da sorumlu olan iktidar bunu aydınlatma işlevini yerine getirmemiştir" diye konuştu.

Koç, sorulan soruyla, "çok amatör  gazetecilik yapıldığını" iddia ederek, CHP'yi bir yerde şekillendirme, tarif etme gayretlerinin bir şey kazandırmayacağını savundu.

"Süheyl Batum'un CHP'ye yönelik, 'Bu adamlarla mı yönetilecek CHP? İktidarı suçlamalarına gerek yok, önce kendilerine bakmaları gerek' şeklinde açıklamaları oldu. Bunu nasıl değerlendirirsiniz" sorusuna, Koç, "Türkiye'yi karartan bir yapıyı hep beraber tarif ediyoruz. Ona karşı mücadele etmektense CHP'ye dönük bir tavır sergileyenlerin, dün Meclis'teki oylamaya bile gelmeyerek çizgilerini belli ettikleri ortaya çıkıyor" yanıtını verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Merkez Yürütme Kurulu Haluk Koç Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title