Haberler

CHP Myk Toplantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, CHP'nin Gümüşhane İl binasının camında 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzlukla mücadeleyle ilgili afişlerin yer aldığı için Gümüşhane Sulh Ceza Hakimliği'nden, CHP'nin Gümüşhane İl binasının aranmasına dönük bir mahkeme kararı çıkartıldığını bildirdi.

CHP MYK Toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında devam ederken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Koç, bir basın toplantısı düzenledi. Dört eski bakanla hakkında kurulan soruşturma komisyonuna değinen Koç, "Şimdi komisyonun karar verme zamanı geldi. Bir telaş başladı bir panik başladı ortada. Yüce Divana sevk konusunda bir karar alsalar bir türlü almasalar başka türlü. Bir yanda Yüce Divana sevk kararı verilerse şöyle bir kanı doğacak; demek ki reddettikleri her şey doğruymuş. Böyle bir görüntü ve algı çıkacak ya da sokakta tarzıyla ifade edeyim, 'demek ki bunlar darbe marbe değilmiş bunlar harbiden malı götürmüş arkadaş' tarzındaki konuşmalar, yorumlar. Diğer yanda Yüce Divana sevk kararına gerek yok sonucuna varırlarsa hırsızlık ve rüşvet almak makbul ve muteber meslek haline geldi doğrulaması" diye konuştu.

"KOMİSYONDAN YÜCE DİVANA SEVK KARARINI BAŞBAKAN OLARAK NASIL ÇIKARAMIYORSUN"

Komisyondaki oylamanın ertelenmesini eleştiren Koç, "Şimdi kolsuz kahramana sormamız lazım. Komisyondan Yüce Divana sevk kararını Başbakan olarak nasıl çıkartamıyorsun" diye sordu.

Başbakan Davutoğlu'nun Edirne'de yaptığı konuşmada Edirne esnafına öğütler verdiğini söyleyen Koç, "Sayın Davutoğlu, güzel de haram sizin evin ortasında ne yapacaksın o zaman. Ne anlatacaksın Edirne'ye Türkiye'ye. Eğer rüşvet ve yolsuzluk kapıdan girerse iman bacadan çıkarmış. Sizin evin bacasından çıkmış iman. Şimdi sütünün helal olduğunu kanıtla bakalım al sana bir fırsat daha. Rüştünü ispat etmek için" ifadelerini kullandı.

17-25 Aralık operasyonu sonrası paraların paralel polis tarafından konulduğunun iddia edildiğini ve bu paraların daha sonra faiziyle iade edildiğine değinen Koç," İşin bir yürek yaralayan kısmı da bu faizlerin Kızılay'a hibe edilmesi. Bu noktada ben kelime bulamıyorum" dedi.

"EMNİYET CHP'NİN GÜMÜŞHANE İL BİNASINDA ARAMA YAPMAK İÇİN ARAMA KARARI ÇIKARTIYOR"

İlginç bir mahkeme kararı olduğunu bildiren Koç, şöyle konuştu:

"17-25 Aralık Hırsızlık ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası dedik ve Gümüşhane Sulh Ceza Hakimliği'nden, CHP Gümüşhane İl binasının aranmasına dönük bir mahkeme kararı. Neymiş Gümüşhane İl binamızın camında 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzlukla mücadele noktasında afişler varmış . Bunlar suç unsuruymuş. Masum insanları zan altında bırakıyormuş. Mahkemeden karar alınıyor, emniyet CHP'nin Gümüşhane il binasında arama yapmak için arama kararı çıkartıyor. İbretlik bir karar. Sayın Bozkır, siz bu kararları nasıl anlatacaksınız AB 'ne? Sadece CHP'de değil, yine CHP'nin Aydın, Sakarya, Ankara birçok il merkezinde benzer durumlarla karşılaştık. Aynısı MHP'deki il binası içinde olduğunu gazetelerden bugün öğrendik. Bu şekilde demokrasi tarif edilmez. Sayısal olarak iktidar olabilirsiniz ama irade olarak çökmüş durumdasınız."

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Koç, bir gazetecinin dün gerçekleşen PM toplantısında CHP Milletvekilleri Hüseyin Aygün ve Birgün Ayman Güler'in kınama istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesinin MYK gündeminde olup olmadığı sorusuna Koç, "Şuanda parti içi yargıya intikal etmiş bir konu üzerinde siyasi yorum yapmam yanlış olur. YDK'da süreç geliştirilir, değerlendirilir, sonuçlandırılır" karşılığını verdi.

Partiden ihraç edilen CHP Milletvekili Süheyl Batum'un disiplin kuruluna sevki için MYK'da karar alındığını hatırlatarak, Aygün ve Güler için ise neden PM'de karar alındığı sorusuna Koç, " Daha önce PM'nin toplanmasına zaman vardı. İlgili milletvekilinin söylemleri parti içinde önemli bir disiplin suçu oluşturuyordu. MYK'da değerlendirildi. Acil durumlarda MYK'ya böyle bir yetki hukuken veriliyor" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Merkez Yürütme Kurulu Gümüşhane Haluk Koç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title