Haberler

CHP Muğla Milletvekili Demir Açıklaması

"Türkiye'de, üniversite bitirmiş işsizler dolaşırken, Suriyeli sığınmacılara iş imkanı yaratmaya çalışıyoruz"

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Türkiye'de, üniversite bitirmiş işsizler dolaşırken, Suriyeli sığınmacılara iş imkanı yaratılmaya çalışıldığını söyledi.

Demir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de resmi rakamlara göre işsizlik oranının yüzde 9.8'e yükseldiğini, bunun, yaklaşık 3 milyon kişinin işsiz olduğu anlamına geldiğini belirtti. Nurettin Demir, resmi olmayan rakamlara göre işsizlik oranının yüzde 20'lere ulaştığını, işsiz sayınının 5.5 milyona dayandığını ifade etti.

İşsiz gençlerin kendilerine binlerce telefon, faks, sms, mail gönderdiklerini anlatan Demir, bu gençlerin ortak ifadelerinin, "hayattan bezdik" olduğunu söyledi.

İşsiz gençler arasında Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık önlisans mezunlarının da bulunduğunu belirten Demir, söz konusu alandan mezun olan gençleri hükümetin ve devletin adeta tanımadığını, böyle bir alanı tanımlayamadığını savundu. Demir, bu alandan mezun olan işsiz genç sayısının 30 bine yaklaştığını kaydetti.

Türkiye'de, üniversite okuyan işsiz sayısının her geçen gün arttığını dile getiren Demir, "Türkiye'de, üniversite bitirmiş işsizler dolaşırken, Suriyeli sığınmacılara iş imkanı yaratmaya çalışıyoruz. Suriyeli sığınmacılara verdiğimiz değeri onlara vermiyoruz. Atanamayan her üç gençten biri intiharı düşünüyor. Kimsenin buna hakkı yok. Bu dramın baş sorumlusu hükümettir" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Nurettin Demir Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title