Haberler

CHP Mitinginde Ses Kaydı Dinletilmesiyle İlgili Dava

CHP'nin Çanakkale'de düzenlediği miting sırasında, başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen ses kaydının dinletildiği gerekçesiyle açılan "hakaret" davasının ilk duruşması gerçekleştirildi CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: "Hiç kimse, CHP il ve ilçe örgütlerini bu davalarla.

CHP'nin Çanakkale'de düzenlediği miting sırasında, başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'ın telefon görüşmesini içerdiği ileri sürülen ses kaydının dinletildiği gerekçesiyle miting düzenleme komitesi üyesi 7 kişi hakkında açılan "hakaret" davasının ilk duruşması yapıldı.

CHP'nin bu yıl 28 Şubat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği miting sonrası AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü'nün 1 Mart'ta bulunduğu suç duyurusunun ardından, miting düzenleme komitesi üyeleri Hikmet Özgen, Emine Kardelen, Gökay Şahiner, Yasemin Mutlu Bora, Barış Sorgun, Murat Hoşgör ve Mehmet Tutkun hakkında Çanakkale 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan "hakaret" davasının görülmesine başlandı.

Duruşmada, "suçtan zarar görme ihtimaline binaen müşteki Recep Tayyip Erdoğan'ın Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 237 ve 238. maddeleri uyarınca kamu davasına katılmasına, vekaletname uyarınca avukat Ahmet Özel'in katılan vekili olarak dava ve duruşmalara kabulüne, sanık müdafilerine vekaletnamelerini ibraz etmeleri için gelecek celseye kadar süre verilmesine, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı ile müzakere yazılarak davaya konu tapelerin montaj olup olmadığı konusunda yapılmış bir inceleme ve düzenlenmiş bir rapor bulunup bulunmadığının sorulmasına, rapor mevcut ise bir örneğinin gönderilmesinin istenmesine" karar verildi.

Duruşma, 26 Aralık'a ertelendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, davanın Türk hukuk ve yargı tarihinde ibretle hatırlanacağını söyledi. Türkiye'de "çalmanın serbest, çaldırmamanın suç olduğu" bir döneme girildiğini iddia eden Tezcan, şöyle konuştu:

"O süreçte ortaya çıkan tapelerin tamamının gerçek, 2 bin 500'ün üzerindeki tapenin gerçek kayıtlar olduğu resmi, bilirkişi raporlarıyla saptanmıştır. TBMM meclis soruşturma dosyasında bu tapelerin tamamının gerçek olduğuna ilişkin bilirkişi raporlarının olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla ortada yolsuzluğun olduğunu açıkça gösteren raporlar olmasına rağmen, burada düzenlenen, Çanakkale'de bugün görülen davada, iddianamede montaj kayıtların yayınlandığı gibi bir ifadeyle suç yaratılmak istenmiştir. Hodri meydan. Bu konuşma kayıtlarının hiçbiri montaj değildir. Konuşmaların tamamı gerçektir ve suçüstü yakalanmışlardır."

Türkiye'nin her yerinde bu mitingleri düzenlediklerini, bu mitinglerde her yerde bu yayınları yaptıklarını belirten Tezcan, "Hiç kimse, CHP il ve ilçe örgütlerini bu davalarla yıldıracağını sanmasın. Biz Türkiye'nin her yerinde bu yolsuzlukları açıklamayı iş edindik. Gelsinler bir hesap soracaklarsa genel merkezden sorsunlar. Bu konuda tereddüt ettiğimiz ve korktuğumuz bir şey yoktur. Biz asıl hesap sorması gereken makamız. İnanıyoruz ki millet yolsuzluk yapanlardan, o yolsuzluğu koruyan ve kollayanlardan önümüzdeki süreçte cesaretle hesap soracaktır" ifadesini kullandı. - Çanakkale

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Tezcan Bilal Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title