Haberler

CHP Milletvekilleri Diyarbakır'da

Güncelleme:

Sokağa çıkma yasakları ve çatışmaların etkilerini yerinde incelemek amacıyla Diyarbakır'a gelen CHP milletvekilleri, Eş Başkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Sokağa çıkma yasakları ve çatışmaların etkilerini yerinde incelemek üzere Diyarbakır'a gelen CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, İstanbul Milletvekili Ali Özcan, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Zonguldak Milletvekili İnal Demirtaş ve CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, halkın sesi olan seçilmiş yerel yöneticileri ziyaret etmenin en önemli görevlerinden biri olduğunu belirtti. "CHP, Türkiye'de bir an önce çatışmalı ortamdan uzaklaşılarak, özgürlüklerin genişlediği barış ortamını arzu ediyor. Bu nedenle Doğu ve Güneydoğu'da yaşadığımız bütün hadiseler sadece Diyarbakır'ı değil tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor." diyen Gök, halkla bir araya gelmek ve beklentilerini öğrenmek için Diyarbakır'da olduklarını kaydetti.

'Parlamento çizgisi altında katkı sunmaya kararlıyız'

Çatışma ortamının son bulması için gerekli çabayı göstermeye çalıştıklarını anlatan Gök, şöyle konuştu: "Kürt sorununun çözümü konusunda meclisi göreve davet etme gerekçemizin haklı olduğu ortamlar yaşıyoruz. Bunun bir siyasi partinin konjonktürüne bırakılamayacak kadar önemli olduğunu düşünüyoruz. O bakımdan hepimizin parlamento çizgisi altında sorunun çözümü konusunda katkı sunmaya ve mutlaka çözmeye kararlı olduğumuzu tüm Türkiye toplumuna gösterme kararlılığı içerisindeyiz."

Anlı: Bölgede 300 bin insan yer değiştirdi

Eş Başkan Fırat Anlı ise Tahir Elçi'nin açtığı yaranın hala çok taze olduğunu, çok değerli insanların kaybedildiğini ve kaybedilmeye devam edildiğini vurguladı. 2 Aralık'ta başlayan sokağa çıkma yasağının Sur'da 70 güne ulaştığını ifade eden Anlı, son 6 ay içinde bölgede 300 bin insanın yer değiştirdiğini bildirdi. Türkiye'de özgürlük alanlarının daraldığını, insan hakları ihlallerinin geçmişle kıyaslanamayacak ölçüde arttığını belirten Anlı, "Buna karşı birlikte mücadele etmek kaçınılmazdır." şeklinde konuştu.

Bu zor günler geçecek, bir gün mutlaka barış tesis edilecek

"Çığlığımızın bir kör karanlığa ulaşmadığını, bir yankısının olduğunu bilmek son derece önemli ve kıymetlidir." diyen Anlı, zor günlerin geçeceğini, barışın ve kardeşliğin bir gün mutlaka tesis edileceğini vurguladı. CHP'li belediyelerle kurulan kardeş belediye ilişkilerine dikkat çeken Anlı, "Bu süreçte birçok belediyenin yardım ve desteklerini gördük. Bunların artırılması gerekiyor. Aksi takdirde bu gelişmeler maalesef daha üzücü sonuçlara yol açabilir. Bugün sizlerin burada olması umarım önemli bir katkı sunar. Umarız hep birlikte bu acılara ve dramlara son veririz. Hep beraber barış içerinde özgürce yaşayabildiğimiz bir coğrafya ve ülkeyi sağlarız." dedi.


Heyetin, akşam saatlerinde incelemelerde bulunmak üzere Mardin'e gideceği öğrenildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title