Haberler

CHP Milletvekili Pekşen'in Açıklamalarına Belediyeden Cevap

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in, Trabzon’un Sürmene ilçesi Çamburnu Mahallesi Kutlular mevkiinde bulunan katı atık bertaraf tesisinden sızan zehirli suların tankerlere yüklenerek rögarlara boşaltıldığı şeklindeki açıklamaları üzerine, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in, Trabzon'un Sürmene ilçesi Çamburnu Mahallesi Kutlular mevkiinde bulunan katı atık bertaraf tesisinden sızan zehirli suların tankerlere yüklenerek rögarlara boşaltıldığı şeklindeki açıklamaları üzerine, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Böyle bir uygulama yapılmadığı gibi, söz konusu tesisten zehirli su sızıntısı yaşanması gibi bir durumun da söz konusu olmadığının belirtildiği açıklamada, "Kutlular mevkiinde bulunan katı atık bertaraf tesisinde Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi bulunmaktadır. Bu tesis, söz konusu atık sularının arıtılması için kurulmuştur ve faaliyetini sürdürmektedir. Kutlular katı atık depone sahasından sızan atık su, aynı sahada bulunan biyolojik arıtma tesisinde arıtıldıktan sonra, deşarj amaçlı olarak Yomra Ön Arıtmalı Derin Deniz Deşarj Tesisi'nin giriş bacasına (rögarına) sızdırmaz tankerlerle taşınmak suretiyle boşaltılmaktadır. Ön arıtmalı derin deniz deşarj tesisine boşaltılan arıtılmış atık su, çevreye duyarlı olarak bertaraf edilmektedir. Yomra Ön Arıtma Deniz Deşarjı Tesisi'nden deşarj edilen atık su, Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği kriterlerine uygundur" denildi.

CHP Trabzon Milletvekili Pekşen'in tüm iddialarının asılsız olduğunun dile getirildiği açıklamada, "Medya kuruluşlarında yer alan beyanına göre CHP Milletvekili, 'Arıtma tesisi bunların yüzlerini arındırmaz' şeklinde ifadeler kullanmış, tesisin çalışmadığı ama çalışıyormuş gibi yapıldığını iddia etmiştir. Ayrıca iddialarını mahkemelere taşıyacağını belirmiştir. CHP Milletvekilinin konuyla ilgili tüm iddiaları asılsız olduğu gibi, üslubu da bir milletvekiline yakışır üsluptan son derece uzaktır. Gerçeklikten tamamen uzak beyanlarla gündeme gelmeye çalışmaktadır. Bu tutum kabul edilebilir değildir. İddialarını ispat etmek bu saatten sonra kendisi için birinci vazifedir" ifadelerine yer verildi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haluk Pekşen Çamburnu Sürmene Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title