Haberler

CHP Milletvekili Mehmet Tüm: "Pkk Tetikten Elini Çekmelidir"

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Değerli dostlar, kin, nefret, savaş söylemlerine karşı barış tohumlarını ekmenin tam zamanıdır.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Değerli dostlar, kin, nefret, savaş söylemlerine karşı barış tohumlarını ekmenin tam zamanıdır. Buradan sesleniyoruz. PKK elini şartsız tetikten çekmelidir" dedi.

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) ve Edremit Belediyesi, '1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutladı.

Altınoluk Amfi Tiyatro'daki gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Geceye 21 CHP'li milletvekilinin yanı sıra, Gezi olayları sırasında ölen Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ile vatandaşlar katıldı. İlkay Akkaya'nın solist olarak katıldığı gecede konuşan CHP Meclis Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Değerli dostlar, kin, nefret, savaş söylemlerine karşı barış tohumlarını ekmenin tam zamanıdır. Buradan sesleniyoruz. PKK elini şartsız tetikten çekmelidir. Silahlar 'ama'sız susmalıdır. Savaşsız bir hayat için el ele vermeliyiz. Hep birlikte barış ve kardeşlik sesimizi yükseltmeliyiz" dedi.

Tüm'ün konuşmasının ardından milletvekili ve davetliler sahneye çıkarak gökyüzüne barış güvercinlerini sembolik olarak bıraktı. Ardından İlkay Akaya sahne alarak türküler seslendirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Tüm Balıkesir Pkk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title