Haberler

CHP Milletvekili Köksal Emeklilerin Durumunu TBMM Gündemine Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, emeklilerin durumunu ve elektrik faturalarındaki yan giderleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, emeklilerin durumunu ve elektrik faturalarındaki yan giderleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündeme getirdi.

Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak emeklilerin durumunu gündeme getirdi. Konuşmasında emeklilerin maddi durumunun çok sıkıntılı olduğunu ifade eden Köksal, "Emeklilerimiz Türkiye'de artık emekli maaşlarıyla geçinemedikleri için ikinci bir iş yapmak zorunda kalıyorlar ve emeklilerimiz sadece kendilerine bakmıyorlar. AK Parti yüzünüzden emeklilerimizin gelini, kızı, oğlu, damadı işsiz ya da asgari ücretle geçim savaşı veriyor. İşte bu yüzden emeklilerimiz çocuklarına yardım edebilmek için kredi çekiyor bugün emekli borç batağında. Afyon'da benim emekli Mehmet amcam İmaret'in önünde gündelik iş çıkar mı diye bekliyor, niye? Sizin yüzünüzden, geçinemediği için, borcunu ödeyebilmek için. İnsan en çok emeklilik döneminde sağlık hizmetine ihtiyaç duyuyor ama siz emeklilik döneminde dahi emekliden sağlık için katkı payı alıyorsunuz kaldırsanıza bu katkı payını, bir gün siz de emekli olacaksınız. Niye kaldırmıyorsunuz? O emekliden katkı payını da almayın canım, zaten yeteri kadar alıyorsunuz" dedi.

"KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALIYORSUNUZ"

Elektrik faturalarındaki yan giderleri de hatırlatan Köksal, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün 100 lira zam verdiniz, kaşıkla verdiğiniz bu zammı kepçeyle geri alıyorsunuz. Zammı verdiniz; elektriğe, diğer ürünlere zam getirdiniz. Bakın, elektrikte anaparanın dışında yan gider olarak yüzde 52 oranında para alıyorsunuz. Buyurun, bir faturaya kaç tane soygun sığar? Günlerdir bize bu mail'ler geliyor. İşte, 10 kalem, bakın elektrik bedeli, kayıp kaçak bedeli, dağıtım bedeli, perakende satış bedeli, iletim bedeli, sayaç okuma bedeli, enerji fonu, TRT payı, belediye tüketim vergileri, KDV işte bunları alıyorsunuz. Rahatsız oluyorsunuz değil mi? Gerçekleri görmek istemiyorsunuz. Niye? Emekli sizden talepte bulunduğunda yaka paça atıyorsunuz. Geçen yıl AK Parti Bilecik İl Kongresinde, sırf zam istedi diye bir emeklimiz apar topar dışarı atıldı." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi AK Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title