Haberler

CHP Milletvekili Hürriyet, Referandum İçin 'Hayır' Turunda

İzmit Tavşantepe Mahallesi'nde çoğunluğu kadınların oluşturduğu toplantıda konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, başkanlık sisteminin bölünmeyi beraberinde getireceğini ifade etti.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İzmit ilçe Kadın Kolları Başkanı Bilge Çoker ve CHP İzmit ilçe Gençlik Kolları Başkanı Devrim Bal ile beraber İzmit Tavşantepe'de referanduma çalışmalarına devam etti. AK Parti'nin getirmeye çalıştığı anayasanın Türkiye'yi günden güne bölünmeye götüreceğini ifade eden CHP Milletvekili Hürriyet, "Bu Anayasa bölünme Anayasasıdır" açıklamasında bulundu.

İzmit'in Tavşantepe Mahallesi'nde bir kahvede çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kalabalığa hitap eden TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, kendisini dinlemeye gelenleri referandumda bilinçli bir şekilde tercih yapmaya davet etti. 16 Nisan tarihinde vatandaşın oylamasına açılacak olan yeni anayasanın Türkiye'yi tamamen allak bullak edeceğini ifade eden Hürriyet, "Bu anayasa bölünme anayasasıdır. Zamanında TC'yi tabelalardan kaldıran, Andımızı okullardan yasaklayan ve Meclisi bombalayan uçakları FETO'cu pilotlara teslim eden AKP, şimdi de kalkmış, Türkiye'nin geleceğine mayın döşemeye kalkıyor. Bu mayın, AKP'nin dayattığı başkanlık sisteminin ta kendisidir ve bu mayına basan her ülke bölünmeye mahkumdur" dedi.

Açıklamalarına devam eden CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Başbakan Binali Yıldırım'ın 'Başkanlık gelmezse bu ülke bölünür' sözlerine de değinerek, "Asıl bu ülkeyi bölünmeye götürecek sistem kendi getirmeye çalıştıkları sistemdir. Zamanında Yugoslavya, Libya, Irak gibi ülkelerde bunu gayet açık bir şekilde gördük. Bu anayasa Türkiye'nin önüne koyulmuş bir kumpastır. Günlerce demokrasi nöbeti tut sonra gel içinde tek kelime demokrasi geçmeyen bu anayasayı milletin önüne koy. Olacak iş değil. Tüm milletimizden isteğimiz bu anayasayı okusun, bilsin, dinlesin. Başkanlık bütün sorunlara çare midir diye düşünsün. Gerçekten kendi sorunlarına çözüm görüyorsa evet desin. Ama sırf birini seviyor, bir partiyi seviyor diye Evet diyecekse geçmişte olduğu gibi bedelini ülkemiz öder" açıklamasında bulundu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Kaplan Hürriyet Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title