Haberler

CHP Milletvekili Gürer: Siirt'te Meydana Gelen Göçük Ülkede Hissedilmedi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Siirt'te meydana gelen maden kazası ile ilgili olarak, "CHP oraya heyet gönderdi, o heyet rapor hazırladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Siirt'te meydana gelen maden kazası ile ilgili olarak, "CHP oraya heyet gönderdi, o heyet rapor hazırladı. 15 gün geçti hala göçük altında insanlarımız var. 16 canımız kayboldu, öldü iş cinayetinden, ne yazık ki hissedilmedi" dedi.

CHP Niğde Milletvekili ve CHP Emek Büroları Yürütme Kurulu Üyesi Ömer Fethi Gürer ile partinin Kayseri Milletvekili Çetin Arık, parti il binasında basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Feyzullah Keskin ile partililerin de katıldığı toplantıda her iki vekil ülke gündeminde yer alan konulara de değindi.

Hükümetin yabancılara çalışma izni vereceğini açıkladığını ifade eden CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık, bu duruma tepki gösterdi. Arık, asıl amacın Suriyeli'lere bir sonraki seçimde oy kullandırmak olduğunu öne sürdü. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de, parti tarafından hayata geçirilen Emek büroları hakkında bilgi verdi. İl Emek Bürolarının gönüllük esasına dayalı olarak hizmet vereceğini ve parti üyesi olsun olmasın bir çift sözüm var diyen herkesin bu kurulda görev alabileceğini dile getirdi.

'SİİRT'TE MEYDANA GELEN GÖÇÜK, ÜLKEDE HİSSEDİLMEDİ'

Siirt'te meydana gelen maden kazasına da değinen Gürer, ilgisizliğe tepki gösterdi. Gürer, şunlar söyledi:

"Madenlerde göçük meydana geldi. CHP heyetle oraya gitti. Emek Bürolarının başında yer alan Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba, bu göçükle ilgili hazırladıkları raporu genel başkanımıza sundular. 15 günü geçti, hala göçük altında insanlarımız var. 16 canımız kayboldu iş cinayetinden, 16 kişinin öldüğü Siirt'te meydana gelen göçük, bu ülkede ne yazık ki hissedilmedi. 2015 yılında bin 740 yurttaşımızı yitirdik iş kazaları ile. AKP döneminde 18 bin işçimiz, iş cinayetleri ile yaşamdan koptu." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Fethi Gürer Kayseri Niğde Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title